anlamadığım şey, dünyanın her yerinde 8 mart dünya kadınlar günü olarak anılan günün olmayan bir şeyi varmış gibi başlık yapmak nedir. bugünün adı 8 mart dünya kadınlar günü'dür, 8 mart dünya emekçi kadınlar günü değildir. abartmakta ve yanlış bilgiyi doğru bilgi gibi paylaşmakta üstümüze yok. yönetimin başlığı eski haline getirmesi gerekiyor.
devamını gör...
8 mart'ın aslına rücu etmesi. tıpkı gerçeklerin bir gün ortaya çıkması gibi.
8 mart, ağır çalışma koşullarına feda edilen emekçi kadınların günüdür. adı emekçiler tarafından konulmuştır. birleşmiş milletlerin orta yolcu tavrı aslını ve gerçeğini değiştirmez.
başlıkta anlam kayması olmuş. içeriği ile kendi kendine ironi yapmış.
devamını gör...
yazarın dediği gibi, adı üzerinde anmak olan gün. neyi anıyor olabiliriz acaba? olumsuz çalışma koşullarını protesto ederken, baskında ölen emekçi kadınlar olmasın sakın.
tanım: baskında ölen emekçi kadınları anma günü.
devamını gör...
... ne cahil ve hadsiz bir toplumuz, sözlük yazarı olunca da gün be gün ortaya dökülüyor! hatta alışveriş ve sevgili günü kardeşim haklısın, sen biliyorsun tarih yalan söylüyor. bizimki gibi cahil coğrafyalar her şeyi korkuyla örtme ve ticarete çevirme telaşıyla emeğin üstünü örtüyor, tüm dünya anıyor kayıpları, haklarını arıyor kadınlar, hayatında hiç 8mart'ta meydanda olmayanların ahkam kesmesi, onlara göre zaten kadın mı kız mı her neyse... ler devam ediyor, annenize, eşinize, sevgilinize hediye de alın tam olsun ama mümkünse mutfak robotu olsun!
devamını gör...
(bkz: 8 mart 1857) *
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"8 mart dünya kadınlar gününü emekçi kadınlar günü olarak anmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim