çünkü o' nun baba olmak için kan bağına ihtiyacı yoktu.
keşke fiziksel olarak da 1 çocuğu olsa demiyor değilim bazen yine de...
devamını gör...
kendisi öldükten sonra çocuğu ülke üzerinde hak iddia etmesin diye bir nevi saltanat düzeni gibi.
devamını gör...
herkes çocuğu olsun istemez belki padişah yapmaya kalkarlar çekinceside olabilir.

hatta bi sohbetinde hayatta en büyük hatasının evlenmek olduğunu söylemiştir.
devamını gör...
çeşitli teorilerim olan durum.

1-ömrünün çoğu at üstünde geçen birinin sert bir zemine oturması sebebiyle varikosel olma ihtimali yüsektir. yani sperm kanallarının daralması.

2-trablusgarpta geçirdiği kabakulaktan dolayı günlerce yüksek ateşle yatmış ve buna bağlı olarak kısırlık gelişmiş olma ihtimali.

3-birine kul köle olmayı arzulayan (hala öyle ) bir halkı gören atam'ın çocuğum benden sonra ülkede padişah gibi hak iddia etmesin ya da insanlar ona bel bağlasın istememesi.

4- uygun bir aile kurumu oluşmamış olması , latife hanımın çok sorunlu bir insan olduğu aşikar.

5-aslında çocuk sahibi olması fakat bunu gizlemesi bir ihtimal o çocuk için (bkz: abdurrahim tuncak).

her ne sebeple olursa olsun kendisini ilgilendirir diyeyim not olarak.
devamını gör...
iyi ki yapmamış. çocuğu olsaydı kim bilir ne çekerdi bunlardan. atatürk'ün canı cahiller yüzünden sıkıldı, çocuğununki de sıkılmasın.
devamını gör...
bilmem, bilemeyiz.
fakat bir tahminim var. atatürk gibi hayatını bir amaç uğruna feda etmiş ve o amaçtan başka hiçbir bir emel taşımamış bir insanın, çocuk gibi aşırı ilgi ve özen bekleyen ikincil bir konuya bölünmek istememesi olduğunu düşünüyorum. atatürk gibi bir insan çocuk yetiştirecekse kesinlikle her anını o çocuğa adamak ister. bu da hayattaki önceliğini değiştirmesi gerektiği anlamına gelir. bence bu nedenle önceliği vatana verdi. çünkü onun için en önemli şey ülkesiydi. zaten atatürk'ün genel yaşamına da bakacak olursak her adımı vatanın bütünlüğü ve gelişmesi amacını taşıdığını görürüz. evliliği bile gerçek anlamda formalite ve her haliyle örnek teşkil etmesi gerektiği gibi. boşanması da dahil. çocuk, atatürk için fazla sıradan ve bir anlamda ayak bağı olabilecek bir şey. bana kalırsa birden fazla manevi evlat edinmesinin ve hepsinin de bir şekilde atatürk'ten bağımsız hayatlar kurabilmesinin sebebi de bu. atatürk'ün manevi evlatlarıyla arasındaki ilişki hiçbir zaman tam anlamıyla bir baba yakınlığı değil. en yakın bildiğimiz sabiha gökçen ve ülkü adatepe. düşünecek ve inceleyecek olursak onlara verdiği bakım da ilgi de hiçbir zaman tam anlamıyla bir baba ilgisi değil. hep "düzgün yetişsinler, ülkenin kalan kısmına örnek olsunlar" amacıyla büyütülmüş çocuklar. ve bana kalırsa yine bu amaçla psikolojik ve fiziksel olarak seçilmiş çocuklar.

bu arada bence atatürk'ü diğer silah arkadaşlarından ayıran ve bugün hepimiz için farklı bir değer taşımasının sebebi de her şeyden ve herkesten, kendinden bile, önce onun için asıl önemli olan şeyin vatan ve gelecek nesiller olması. bence atatürk dışında hiç kimse böyle bir fedakarlık yapamadığı için atatürk farklı kalbimizde.

ne şanslı insanlarız be... bizi hiç görmeden sevip, nasıl insanlar olacağımızı bilmeden, uğrumuza onlarca fedakar yapan bir adama sahibiz.

bugün de düştük deniz gözlerinin pırıltısına *
devamını gör...
mustafa kemal’in latife hanım ile evlenmesi fikri bir proje olarak ortaya çıktı. mustafa kemal aslında latife hanımın şahsında çağdaş bir cumhuriyet kadını yaratmak ve yanında halka sunmak istiyordu ama latife hanım freud'un da dediği gibi * bir kadın olarak proje olmak istemedi. sevilmek istedi ama mustafa kemal öyle bir adam değildi. çocuğu olsaydı aklı hep ailesinde olacaktı ve muhtemelen gözü kara olamayacaktı.

mesela erzurum kongresi öncesi saray kazım karabekir'e mustafa kemal’in derdest edilmesini istiyoruz diye telgraf gönderiyor.

mustafa kemal ölümle birlikte yaşayan bir adam o saatten sonra. çocuğunu ve doğal olarak eşini rehin alsalar olağan şüphelilerde keyser soze gibi önce karısını vuracak değil herhalde.
devamını gör...
nasıl ki doğurmak ya da doğurtmak anne ve baba olmaya yetmiyor/ kanından olmasa da bazı insanlar çocuklara nasıl annelik-babalık yapıyor her gün haberlerde görüyorsak, atatürk’ün de kanından olmayan milyonlarca çocuğu vardı, sonradan da oldu ileride de mutlaka olmaya devam edecek.
çocuklara bayram bırakmış bir adamın illa ki kanından evladı olmasına lüzum yok. kaç baba çocuğuna bir vatan bırakıyor.
devamını gör...
liderler çocuk yapmaz! *
devamını gör...
türk halkı olayı yeniden pdişahlığa bağlayıp, bağımsızlaştırıp geliştirdiği bu ülkede yeniden kendi çocuklarının üzerinden monarşi oluşmasın diye.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"atatürk'ün çocuk yapmama nedeni" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim