bir kelimeyi arka arkaya söyleyince kelimenin anlamsızlaşması gibi bir şeydir.

gördüğün şey ne kadar mükemmel ve kusursuz olursa olsun kendinde kaybolur, anlamsızlaşırsın. sonra kafanda neler soruları.

meme uçlarını parmak darbesiyle kabartıp bir de öyle bakarsın sonra. maksat değişiklik olsun ki anlamsızlığın bir işe yarasın.
devamını gör...
kendine yabancılaşmanın sonucudur, hayatın bütün yoğunluğu içerisinde kendini tanımaya vakit ayıramayan zavallı insan kendi ile baş başa kaldığında içini bir yabancıyla aynı odada kalmaya zorlanmışçasına bir korku bürür. dakikalar geçtikçe bu korku yerini her şeyin anlamsız olduğu gerçeğine bırakır. ne yazık ki aynanın karşısından çekilince bu evraka anı da son bulur.
devamını gör...
insanın hayalleri kendine verdiği ama tutmayı beceremediği sözlerdir. yolunu çizersin ama o yolu asla tam olarak yürüyemezsin. aynada yaşanan suçluluk son bulur. sonuçta kim seni suçlayacak? suçlusu sen mağduru sen tüm ömrünün. sonsuz bir susma eylemine bırakır bu yüzleşme kendini. her kelime bilimdik her kelime aynı anlamsızdır. insanın kendini etkilemesi için taktik yoktur.
devamını gör...
belki de anlamsızızdır dediğim başlık.
devamını gör...
3 dk kendi sesini dinleyince dahada anlamsızlaşıyor herşey.
devamını gör...
ben 3 saniye kendime bakınca yüzüme sivilce arıyorum.
devamını gör...
özellikle ağladıktan sonra daha bir hissedilen boşluk halidir. yüzün gözün şişmiş, gözlerin kan çanağı olmuştur, ama baktığın kişi bir başkasıdır. olan biteni uzaktan izleyen bir yabancı gibisindir. tanrı gibi yukarıdan izlemişsindir sankş her şeyi. ve hiçbir şey hissetmiyorsundur. karşında duran çirkin surat niçin ağlamıştır? oysa bu kadar çirkin olmamalıdır. kimdir bu aynada baktığın? sen kimsindir? nerede ve nasılsındır?
devamını gör...
aynada kendine 3 dk bakınca kendini asmak istemene sebep olabilecek durum.
devamını gör...
3 dakika çok uzun bir süre. yarım dakika diyelim biz ona.
çok kez bakmışlığım var. o yarım saniyede, en onulmaz konulardan birisi gelir aklıma. yüzleşmek gerekir kendimle. gözlerimin içine baka baka yüzleşmem gerekir. anında gözümün feri gider, yüzümdeki çizgiler belirginleşir, göz altlarım morarır. insanın beynindeki kokuşmuş anılar insanın yüzüne nasıl bu denli hızlı yansır? sorusu gelip oturur ortaya. omuzlar da çöker. mide ağrımaya başlar. kendimi sevdiğim bir günse, topla kendini diyip, zoraki gülümseyip, o kötü görüntüye bir gülümseme ne kadar eğreti durursa, o eğretilikle günün kalanına devam ederim.
bunların hepsi yarım dakika. o yüzden boş yere aynaya 10 saniyeden fazla bakmam. bakarsam olacakları bilirim.
edit: mellisho uyarısıyla, "3 saniye" "3 dakika" olarak değiştirildi. gözüne sağlık.*
devamını gör...
insan olarak ırkımızın verdiği bir reaksiyon. sebebi ise bugünlere gelmemizi sağlayan sorgulama yeteneğimiz. o aynaya baktığınızda günlük dertlerinizi, görünüşünüzü bir süre sonra unutur ve ne yaptığınızı sorgulamaya başlarsınız. insanlığın kendine gelmesi için aslında herkesin 3 dakikalığını o aynaya bakması gerekmekte.
devamını gör...
anlamsızdan kasıt kişinin yabancılaşıp bir noktadan sonra kendini taniyamama sorunu.
ki bunun için de 3 dakika uzun bir süre.
hoş kisa da olsa uzun da olsa anlamsiz geldiğimi bildigimden bunun için aynaya bakmam. ben daha çok ağlarken kendini aynada izleyenlerdenim. garip,saçma bir fantezi gibi gelebilir. ağlarken hiç ayna karşısına geçip kendinizi izlediniz mi hiç? cevap hayir ise gözlerinizin en öne çıktığı anı kaçırmışsınız demektir. yapmanız gereken sınırsız zaman dilimi, bolca gözyaşı ve bi çift göz.
devamını gör...
yüzünün her karışını tarayıp tanıdık izler bulma arayışı içerir. bu yansımadaki, yansımayı gören gözler kimin? bunu sorgulayan bu yansımadaki kafanın içindeki beyin mi? yoksa sadece bu bedene sıkışmış yabancı bir ruh muyum?
devamını gör...
hiç aynada kendime 3 dakika bakmadığım için fark etmediğim durumdur.
devamını gör...
bazen annem yada babama baktığımda da aynısını hissedip korkuya kapıldığım oluyor.
devamını gör...
milyarlarca insan gelip geçmiş bu dünyadan çoğu unutulmuş ya da unutulacak bizde unutulacağız kabul edelim bir nokta kadar değersiziz hepimiz aynaya bakarken bunların kafanızdan geçmesinin sebebi kendimize bakınca o kadarda özel olmadığımız anlamamız.
devamını gör...
sipritüel varlıklar olmamız sebebi ile bedene değil ruha aşinayız. bedeni ne kadar gerçek alemmiş gibi görsekte bu bir illüzyondur. ve yansıyan bir illüzyon, ona baktıkça anlamsızlaşır. göründüğü gibi olmadığının farkına varan ruh ve beden ilişiği bize garip gelir.
devamını gör...
aynada kendime ne kadar uzun bakarsam kendimi o kadar daha fazla seviyorum sanırım ben hatalıyım.
devamını gör...
bir süre sonra aynada baktığın gözlerin başka birine ait olduğu ve sana baktığı duygusudur. kafandaki sesle aynadaki görüntü birbirinden farklı iki insandır.
devamını gör...
alnada görülen bedenin bir sürelik olduğunu yani emanet olduğunu ve teslim gününün geleceğini hatırlamanın verdiği bir hissiyat olduğu kanaatindeyim
devamını gör...
kusurları fark etmekle alakalıdır. baktıkça cilt sorunlarınızı görürsünüz çünkü. o fondötenin altında neler olduğunun farkına varırsınız. standart bir kafatası, göz, dudak ve burundan ibaret olduğunuzu görürsünüz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"aynada kendine 3 dakika bakan insanın kendine anlamsız gelmeye başlaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim