politik doğruculuk ve sjw zırvalarının türkiye versiyonudur. akp gitsin diye pkkyı bile destekledikleri olur. efe aydalın tabiriyle : sol gericilik. zengin baba parası yiyip, zengin semtlerde yaşayıp, özel okullarda okuyup, son model iphone kullanıp komünizm, sosyalizm, kürt, alevi vs. duyari kasarlar.
devamını gör...
politik doğrucu-sjw güruhun türkiye versiyonudur. hdp sempatizanı, azınlık ırkçısı, feminazi, meriç, popülist, primci, linççi, aşırı boş duyarcı sol-liberal ve sosyalist tayfanın ideolojisine verilen genel ad.
efe aydalın tabiriyle : sol gericilik. zengin baba parası yiyip, zengin semtlerde yaşayıp, özel okullarda okuyup, son model iphone kullanıp komünizm, sosyalizm, kürt, alevi vs. duyari kasarlar.
devamını gör...
chpmizin iktidar olamama sebebi bu güruhtur. tek amaçları duyar kasmak olan bu güruh das kapitali bir kere okumamıştır ama "solcudur".

o kadar duyar kasarlar ki sonunda sağcıların eline koz verirler. gezi parkındaki barışcıl gösteriler, dhkp-c gibi mit maşası örgütler yüzünden sağcılara prim malzemesi oldu.

işçi köylü cart curt derler ama köye götürsen inek boku var diye ağlar.
devamını gör...
sağın çomarının sol versiyonlarıdır.tartışmak hak getire.dediğim dedik tiplerdir bunlar yani okumuş cahillerdir.eşeğe altın semerde taksan eşekliktir.
devamını gör...
bu tip hakkında aynı zamanda ekşi yazarı olan hayrullah amazingogullari'nın çok güzel bir yazısı vardır. tık
devamını gör...
suni mağduriyetlerin, yılmaz savunucuları. sanat sepet camiasında, pek çokturlar. vatan millet sakarya yı, bir edebiyat terimi olarak bilirler. devlet her daim eleştirilmelidir ki, sinema-tv kadrolarında iş bulunabilsindir.
devamını gör...
bir gün askerde kavga ediyorum ama karşımdaki hayvan sadece bagiriyor "olm bagirma" deyip vuruyorum bu hâlâ bağırıyor ve biz 7 gün disko yiyoruz.
iste cihangir solcusu tam burada karşimdaki kisi gibidir sadece boş yapar, bos gurultu yapan tipler için kullanılır. her konuda demokrattirlar ama sadece kendi istedikleri kişi gelene kadar demokrattırlar.
sözlüktede örnek var ama isim verip rencide etmeyecegim.
devamını gör...
bizler zamanında gezi parkında direnirken, kafasını kuma gömen bu güruh, geziden sonra vay be ne günlerdi. elimize biramızı alır gider gezi parkında eylem yapardık tarzında konuşmalar yapar.
kendisini bu şekilde tanıtan kişilere inanmayın.
devamını gör...
starbucksta devrim yapanı da vardı bunların. hatta bir ara bir güruh toplanıp ekşi sözlüğün kapatılması için kendi çaplarında organizasyon yapınca epey bir gündem olmuştu bu arkadaş.
devamını gör...
tophaneyi saymazsak, (bu da cihangirin şanssızlığıdır ) taksim yerine geçebilecek bir potansiyel barındırıyor ama taksime yakınlığı ile sadece. cihangir devrimci demek ancak böyle (cihangir solculuğu) başlıları açanlar için olabilir ancak, cihangir devrimci filan değil sadece istanbulun beşiktaş, kadıköy, bakırköy hatta mecidiyeköy gibi modern ve laik insanların birlikte yaşadığı yerlerden birisidir hatta tekidir. bu seferde tekidir dedik çünkü cihangir biraz devrimcidir çünkü biraz liberale kaçan bir solculuğu da içinde barındırır . bu semte yakın tek yer kadıköy mesela yeldeğirmenidir, son 1 mayıs gecesi saat 9 da bütün yeldeğirmeni tencere tava ve slogan seslerinden yıkılmıştı mesela, peki bu durumda biz kadıköy solculuğu diye dalga mı geçmeye hazırız, asla solculuğun damar yada taban bulduğu heryer zaten politik bir bilince sahip yerlerdir, bizi bu ilgilendirir, mesela beşiktaşta politiktir ama bir çarşı bu kadar çekingen ve ayda yılda bir sokağa çıkarız diye düşündükçe bu işler hep ertelenir, nerdesiniz çarşıcılar? devrimin zamanı geldi de geçiyor.
devamını gör...
arkadaşının, eşiyle tatile gitmesine ses çıkarmaz.
devamını gör...
politik doğruculuk kanserinin ülkedeki öncüleri.
devamını gör...
yeni kimlikleri sjw ve politik doğruculuk. bunun dışında ekserisi liberal değer ve kurumları sol sanarlar.

ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü, sosyal adalet, azınlık hakları vb. gibi kavramlar solcular iktidarda olamadığı için bol bol kullanıp ajite ettikleri kavramlar olduğundan bu arkadaşlar da oltaya gelip sol kültüre yakınlaşmışlardır.

halbuki bu kavramların hiçbiri sosyalist olan bir ülkede işlemez olduğundan da geriye düşer.
devamını gör...
pkk yı destekleyen herhangi bir şeylerini görmedim. ancak üzerlerindeki kıyafetlerin değeri asgari ücretten fazla olup emekçi, emek muhabbetleri yapmayı pek severler. istanbul dan çıkmazlar zaten, fikirleri de çıkmaz istanbul dışına. sosyalistçilik oynarlar çok güzel. pahalı mekanlardan no pasaran naraları atarlar.

ve fekat ankara katliamında sesleri çıkmaz, güneydoğu da operasyonlarda ölen çocuklar için sesleri çıkmaz. çok güzel duyar kasarlar ama. 1 mayıs len, berkin elvan len...hadi anam hadi.
devamını gör...
hemen betimleyelim:
gerekli malzemeler:
babadan zenginlik,
izmir marşına eşlik edecek seviyede siyasi donanım
kahvesiz sabaha uyanamayan önfrontal lob
en pahlı markadan alınmış yeşil ceket

malzemeler bu şekilde tabii ki derecesine göre ilaveler olabiliyor. mesela ben görsele starbucks'dan "makiyato sakiyotolu sütlü latte" bardağı ekliyorum (grande olması elzem).
bu kişiler çeşitli kahve zincirlerinde topluluk halinde görülürler.arkadaş çevreleri geniştir. burada kahvelerini yudumlarken guetemala'lı kahve işçilerin nasıl sömürüldüğünden bahsederler. "cıkcıkcık yazıkk ayy" nidaları bitince biri kasılan aşırı duyarlılıktan dolayı içi kararması yaşar ve eğlenmek için yeni aldıkları telefonların kameralaranı yarıştırıp, insta'ya foroğraf yükleyerek seansı kapatırlar.
ikinci nokta bara gidip bira içmektir. burada iki biradan sonra küfür etmekten ibaret olan muhalefetlikleri sergiye açılır. içlerinde mutlaka ülkeyi yönetmek isteyen biri vardır. hevesle icraatlarını anlatır. bunların içinde savundukları düşünülen hümanizmin, eşitlğin ve adaletin a'sı b'si her neyse yoktur. ezen kimi ezdiyse o da aynı bokun lacivertini düşünerek ezileni ezen konumuna taşır.gecenin sonuna doğru kafalar güzelleşir ve grubun hepsinin hakim olduğu "çav bella" şarkısı söylenerek kapanış yapılır.

not: burada sol, kominizm eleştirisi yapılmamıştır. burada işçinin, köylünün, emeği sömürülenlerin, ırkı yüzünden 3. sınıf insan muamelesi gören herkesin, halkın sömürüsünden bi haber olup kendini kominist ilan eden aslında yaşadığı hayat elinden alınsa ve biraz durumlar eşitlense durumdan asla hoşnut olmayacak, yarım porsiyonluk beyaz türk aydınının eleştirisi, belki birazcık genelleme sayılacak gözlemlerime dayanarak yapılmıştır...
sevgiler.
devamını gör...
sözlüğün hıncal uluçları işte bunlar, bildiğin akpartili aydın düşmanlığı, cihangirlilerin hepsi, liberaliden soluna kadar bir zenginlik gösterir ama sağ tarafta bu zenginlik yoktur, iş aydın insanlara hatta aydın tanımına gelince izmir marşını araya sokuştururlar ama olay bildiğin akpartili başlıklarıdır. bu başlığa yazan da akpartilidir .net.
devamını gör...
''kadiköy'e taşındı hepsi kekoların.. hayır bizimkisi bize yetiyodu zaten''
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
yeni itemleri mültecileri savunmak olan pembe neticeliler. diğer özellikleri suserler tarafından başarıyla betimlenmiş zaten.
devamını gör...
toplumdaki bütün eğreti duran şeyleri savunup cool olduğunu düşünen komik arkadaşlardır. tek vasıfları rakı ve bira içmek.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"cihangir solcusu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim