#araştırma-inceleme
edebiyat / biyografi-otobiyografi
10 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

nezihe araz'ın yunus emre'yi anlattığı nadide kitap. yunus emre'yi anlatmanın hakkını vermiştir nezihe araz bu kitapta. kendisi, kitabı yazmadan evvel dağlara çekilmiştir. altını çizdiğim bazı noktaları paylaşmak isterim:


-bir yolda, herkes gibi yürüyordum ben. görmediğim bir el geldi, beni dalımdan tuttu, yüzümü görmediğim bir başka yola doğru çevirdi. şimdi ben, bastığı yeri bilmeyenler gibi, bir karanlığa yürüyorum... çok zahmetteyim, çok acı çekiyorum. çünkü gidişim ne gidiştir, bilemiyorum.

-...yol gide gide öğrenilir.

- ...önce de yoldaydın ama o zaman bilmiyordun. çünkü sen duruyordun yol gidiyordu. şimdi yol duruyor, sen gidiyorsun.

-gönülden çıkarman bizi / allah'a ısmarladım sizi.

-demek gün oluyor doğru olmak, sadık olmak da suç oluyordu.

-sanki ben bir bardak suymuşum; beni deryaya boşaltıverdiler.

-sen sende iken menzil alınmaz.

-güzelden gelen her şey güzeldir.

-nen varsa, ne kazanmışsan, bir elinle aldığını öbür elinle vermeyi öğrenmeyince olmaz. bunu da insan yalnız yapamazmış meğer.

-derviş dedikleri hırka ile taç değil / gönlün derviş eyleyen hırkaya muhtaç değil.

-çok sevdin, çabuk yol aldın... herkes sevdiği kadar çile çeker. sevdiği miktar sınamaya çekilir. kalbini kavi tut. yeni bir sınavın önündesin.

-duydum ve uydum.

* ... önce ben allah'tan razı olayım. onun buyruklarına gönülden baş koyarım. kazasına rıza göstereyim. cefasına şükredeyim. evet, önce ben allah'tan razı olayım ki o da benden razı olsun.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dertli dolap (kitap)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim