kesin bir kanıya varamamakla birlikte her iki durumun da bu yönelimde etkili olduğunu düşünmekteyim. ayrıca onlar böyle mutluysa bize pek de söz düşmemektedir ama bir erkek bir kadın bedenini nasıl bir hemcinsine tercih edebilir bu kısmı da aklım almıyor açıkçası. acaba doymuş olmanın getirdiği farklı bir arayış mıdır bu o da muamma.
devamını gör...
şeklinde bir başlık açılması ne kadar cahil ve bilimden uzak olduğumuzun bir göstergesi. bak güzel kardeşim bunun ne yaratılışla ne de tercihe ilgisi yoktur. heteroseksüellik nasılsa, öyledir. dışarıdan olabilecek tek etki cinsel kimlik kazanımı sırasındaki etkin rol modeller olabilir. anne karnında bebeğin cinsiyeti belli olduktan sonra herhangi bir nedenle annenin az ya da çok salgıladığı hormonlar bebeğin beyin gelişimi esnasındaki cinsiyet kimliğini etkiler. mesela bebek erkek cinsel organına sahipken beyni kadın olarak kodlanabilir. ya da tam tersi olabilir. ya da çift cinsiyet organıdır ama bir taraf daha baskındır. zaten kadın ve erkek cinsel organlarını pornodan bağımsız incelerseniz birbirine ne kadar benzediğini, bu konuda birazcık okursanız cinsiyetin belirmesiyle birlikte nasıl geliştiğini oluştuğunu anlarsınız. tercih diye bir şey söz konusu değildir. insan cinsiyetini seçemez, tercih edemez,bundan vaz geçemez. bu konuda çok bilimsel araştırma var. okumaya zorlananlar için pek çok kolay izlenen belgesel var. önce biraz öğrenin sonra fikir bildirin.
devamını gör...
vaziyet alın ortalık karışacak. buralar herbokolog dolacak. görüyorum az önce acımasız katil maria başlığından çıkmış geliyolar delirmiş şekilde
devamını gör...
heteroseksüel olmak için bir seçim yapılmadığı gibi homoseksüel olmak için de bir seçim yapıldığını düşünmüyorum.
devamını gör...
ben bazı gençlerin popüler görünmek için özellikle rol yaptığını düşünüyorum. günümüzde ilgi çeken o ve reklamın iyisi kötüsü olmaz.
devamını gör...
tercih olsa kızlardan hoslanmayı tercih ederdim niye bilmediğim bir cins yerine daha tanıdık olandan hoslanmayayım? tercih olsa yine de karsı cinsten hoslanacak kız sayısı 3 falandır herhalde
devamını gör...
böyle bir sorunsal yoktur. okuyup araştırıp öğrenmenizi öneririm. net bir cevabı var bunun.
devamını gör...
eşcinsel olunmaz kardeşim gidin tedavi olun.
devamını gör...
tercih değildir, hastalık değildir.
devamını gör...
tercih derken? kim hayata 1 adım geriden başlamak ister? daha kaç kere insanların sıkıntılı algısını bir nebze olsun değiştiririm belki diye insan gibi konuşacağım bilmiyorum. ben lezbiyenim. kadınlara karşı duygusal yakınlık hissediyorum. kafanız alıyor mu acep? sizin anladığınız dilden konuşmak gerekiyorsa ( kadın vücudundan tahrik oluyorum.) gözüme çekici gelen bu. insanları germeyi bırakın.
devamını gör...
hiç mi makale okumadınız arkadaşlar? beş yaşında gayet normal yetiştirilen bir erkek çocuğun penisinden rahatsız olması tercih değildir. böyle bir sürü olay var. eşcinsellik, biseksüellik, trans olmak tercih değildir. insan kusursuz yaratılan bir canlı değil. yukarıda birileri hata yapabiliyor demek ki.
devamını gör...
bir eşcinsel insanda eşcinselliğin tercih olmadığını gösteren çok fazla şeyin olduğunu düşünüyorum.
devamını gör...
sorunsalını yiyim.bu sorunu çözünce artık daha fazla sorunsallarla boğuşmazsın umarım.mesela isviçre de insanlar böyle bir sorunsalla boğuşuyor mudur acaba. herkes escinsel olacak diye mi korkuyorsunuz nedir olay.
devamını gör...
soru yanlıştır.

ilk olarak “yaradılış nedir?” sorusu adam akıllı irdelenip, cevaplandırılmalıdır. sonrasında başlıktaki soru da cevabını büyük oranda bulmuş olacaktır.

genel geçer bir yaradılış ön kabulü ile yola çıkıldığında yanıtlar da otomatik olarak kısıtlanmakta.

bir de konuyu gerçekten merak edenler hayvanlardaki eş cinsel eğilim ve dürtüleri de incelemelidirler.
devamını gör...
açıkcası dürüst konuşmak gerekirse , bunun bir yaradılış olduğunu kendi adıma düşünmüyorum çünkü kur-an-ı kerim’de eşcinselliğin uygun olmadığı belirtiliyor.

ben bunun bir şekilde psikolojik bir algı yanılması olduğu taraftarıyım sanırım.kişinin kendi hemcinsinden hoşlanmasının fiziksel ve duygusal olarak mantıklı bir noktasını bulamıyorum fakat bu değil ki bu insanları hor görüyorum.


her ne olursa olsun, lgbtqr’lı dostlarımızı kınamamız, ayırmamamız ve hor görmememiz gerekiyor.onlarda insanlar ve kendi tercihleri sebebiyle aşağılanmaları ya da şiddete maruz kalmaları uygun değil.


hepimizin allahla birebir bir iletişimi var.iyilik ve sevgi ile kucaklayıcı olmak gerekiyor herkese karşı.
her ne olursa olsun, iyilik- merhamet ve sevgi dolu olmayı seçmek gerekiyor.

iyilik yap, denize at.mutlaka seni bulur. :)
devamını gör...
çevre ve toplum: bir çok etken vardır fakat çevre de bu konuda çok büyük etken. başka bir cinsel yönelim türü olan erkeklerden tarafından gerçekleştirilen oğlancılık (ki homoseksüel ilişkinin bir alt türü) bazı arap toplumlarda çok doğal kabul edilirken, eski türklerde sonucu ölümdü. şimdi toplumsal etki yok diyebilir miyiz?

travma: bazı arkadaşlar kızacak ama yapacak bir şey yok. lgbt kişilerde heteroseksüellere göre travma geçmişi daha fazla. hetero olmadıkları için yaşadıkları toplumsal travmalardan bahsetmiyorum. özelikle çocukluk ve öncesi dönemlerde aşırı kavgaya, şiddete maruz kalmış kişilerde, cinsel travma yaşamış kişilerde, aile baskısı görmüş kişilerde, sosyal çevresi tek hem cinsi ile kısıtlı kalmış kişilerde lgbt+ yönelimler daha çok görülüyor. her 10 heteroseksüel olmayan arkadaşımın 6'sı 7'si bu şekilde.
devamını gör...
cinsel yönelimdir elbette ama hayatta her zevki tatmış insanların yeni arayışlarına konu da olabiliyor bazen. kankamla beraber böyle bir maceramız oldu geçmişte. hayat kısa, tadını çıkarın.
devamını gör...
sağlıklı bir insan eşcinsel olmaz. ben bu eşcinsellerin bir takım fizyolojik ve pskolojik rahatsızlıkları olduğunu düşünüyorum. yol yakınken eşcinseller bu yanlıştan vazgeçmeli.
devamını gör...
tabiki de tercih meselesi . çok nadiren hastalık sebebi olan var. sosisi sevmeyen vadide şelale arıyo işte.
devamını gör...
tercih, sevdiğiniz markalar tükettiğiniz yiyecek içecekler gibi şeylerdir. yönelim dugusal fiziksel olarak kendi cinsinizden hoşlanmaktır.
eşcinseller de sağlıklıdır. herhangi bir kanser ya da sağlıkla ilgili rahatsızlığı yoksa.
eşcinseller eşcinsel olmaktan vazgeçsin direktifi veren sığ sözlük yazarlarına da karşı teklif sunuyorum: siz heteroseksüelliği bırakın söz ben de bırakıyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"eş cinsellik yaradılış özelliği midir yoksa bir tercih midir sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim