gökkuşağının renklerini gövdesinde barındıran bu ağaç endonezya, avustralya, tazmanya, papua yeni gine ve filipinler’e özgüdür. 2 metre çapına ve 80 metre uzunluğa ulaşabilen bu dev ağaç yaşlandıkça rengarenk bir hal alır ve masallardan fırlamış gibi gözükür. “yaşayan sanat eseri” olarak adlandırılan rainbow eucalyptus ağacının yaprakları aromatik yağ üreten bezler içerir ve hoş bir koku bırakır. okaliptus yağının solunum problemleri olan insanlarda hava yollarını açma başta olmak üzere birçok faydası vardır.
devamını gör...
özellikle endonezya, papua yeni gine ve filipinler'de görülen bir ağaç türü. ağacın kabuğunun dökülen kısımlarının altından çıkan bölümler zamanla bu şekilde renklenir. önce yeşil, sonra mavi, mor gibi renkler çıkar ortaya. ancak kabuğun her tarafı aynı anda dökülmediğinden, ağacın her tarafı da aynı renk olmaz.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
görselin kaynağı
devamını gör...
az önce aşık olduğum bitkidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"gökkuşağı okaliptüsü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim