yıllardır cevabı bulunamamış sorunsaldır.

bana kalırsa herkes yediğinin içtiğinin ücretini kendi ödesin ama bu duruma da karşı çıkan insanlar var en nihayetinde. neymiş efendim delikanlı adam sevgilisine hesap ödetmezmiş, hoşt ulan! ay bak nasıl da sinirlendim yine ya..
devamını gör...
kim davet ettiyse o ödemeli şeklinde bir çözümü vardır.
devamını gör...
tabi ki kadın öder.
sonra bize geçeriz orada ben geri ödeme yaprım.
devamını gör...
davet eden ödeyebilir. bence gayet nazik bir davranıştır. kadın veya erkek farketmez. ancak iki taraftan birinin geliri yoksa ki bu günümüzde çok olağan bir durum, geliri olan kişinin hesabı ödemesi daha iyi olur sanki.
devamını gör...
yazı tura atılsın diyeceğim ancak ben şahsi olarak ödettirmem.
devamını gör...
ben bugüne kadar hiçbir kadına hesap ödetmedim ve şu an yalnızım demek ki kadının ödemesi lazımmış
devamını gör...
cevap aranmaması gereken sorulardan biri. hiç farketmez kimseye böyle bir sorumluluk yüklenmemeli. bakış açımızı değiştirmemiz lazım...
devamını gör...
tabii ki enayi erkekler ödemelidir. sorunsal bile değil bu.. şimdi burada tatava yapmayın lütfen olum erkek dediğin hesap öder, bunların hayattaki varlık sebeplerinden biri budur.. düşünsenize ya hesabı ödemeyen erkeğin ezikliğini, direkt tekmeyi basarım valla yazıklar olsun rezil herif..
devamını gör...
herkes kendi yediğini öderse sorun kalmaz. ataerkil zihniyetin dayattığı "erkek ödemeli" düşüncesi baya kirli ve zararlı bir düşünce
devamını gör...
bir hesap nasıl mesele haline gelebiliyor anlamıyorum. bırakın kendi doğallığı içinde gelişsin. insan tanırsınız, iyi olur. siz var ilişkiyi alışveriş gibi görmek.
devamını gör...
ben evimde kendi ellerimle bir akşam yemeği hazırlayıp kendisini davet etmeyi tercih ederim.
devamını gör...
samimiyet meselesi. ilk buluşma da olsa eğer aramızda bi samimiyet oluşmuşsa iki tarafta ödeyebilir. hatta sen yemeği ısmarladın o vakit tatlıyı ben ısmarlıyorum derim genelde. ama resmiyse davet eden ödemeli diye düşünüyorum
devamını gör...
kimse ödemez. eğer bir işletmeye ilk buluşmada olduğunuzu söylerseniz ücret almamak zorundadır. bu durum kanunla sabittir.
devamını gör...
cevabı"kim davet ettiyse o öder." şeklinde verilebilecek sorunsal.

ya da herkes kendi hesabını da ödeyebilir. ki bence taraflardan biri kendi hesabının karşıdaki tarafından ödenmesini istemiyorsa bu yol izlenmeli. ısrar etmek itici olabiliyor.

bunun dışında biri sırf kadın olduğu için hesabı onun yerine ödemek, yapmak istediğiniz bu olmasa da küçümseyici bir hareket bence.*
devamını gör...
kafama takılmış sorunsaldır. şimdi bazıları erkek öder diyor, bazı kadınlar da ben masamdaki erkeğe hesap ödetmem ulan diyor, birileri de alman usulü olsun, herkes yediğini içtiğini kendi ödesin diyor ve kafamız karışıyor haliyle.

sözlük ahalisine yöneltelim bu soruyu bir de, onlar ne diyecek bakalım.
devamını gör...
hesabı erkekler ödemiyor muydu ? ne değişti bu pandemi de.
devamını gör...
her buluşmamızda manit ödüyor. adam tutturmuş centilmen olacağım diye. ne gerek var? bırak bir sen bir ben ödeyelim, ne sana ne bana yük olmasın bu durumlar. vallahi bana batıyor elimi cebime attırmaması. eşitlik olmalı kardeşlerim.
devamını gör...
ödemek yerine varg vikernes gibi ortamı ateşe verip kaçarak. *
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

yıl 2022 ya kardeşim.
devamını gör...
davet eden ödemelidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ilk buluşmada hesabı kim öder sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim