roman / fantastik
7 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

witcher serisinin ikinci kitabı. ilk kitap son dileki 2019'da okumuştum sanırım ve çok beğenmemiştim. çok sığ gelmişti bana. bölük pörçük hikayeler, amatörce bir anlatım vardı. eleştirdiğim her ortamda da "giriş kitabı olduğu için öyle, sonraki eserlerde konu yoğunlaşıyor ve ilkindeki acemilik hissi kayboluyor" demişlerdi. eleştirilerime gelen yanıtlara güvenerek ikinci cildi de okuyayım dedim. fikrim değişti mi? eh..

bu kitapta altı farklı hikaye var: olasılıkların sınırı, buz parçası, ebedi ateş, küçük bir özveri, kader kılıcı, biraz fazlası.
favorim tabii ki son ikisi oldu. ciri <3 küçük bir özveriyi okurken çok sıkıldım. diğerleri de eh işte...
öncelikle yennefer tam bir şıllık. onunla ilgili söyleyeceğim tek şey bu. bir de nedense gözümde seinfeld'deki elaine olarak canlanıyor yennefer bu kitabı okurken. :d dizideki hanım kızla hayal gücümün birleşimi elaine çıktı iyi mi...
bu kitapta nihayet ciri ile tanıştık. ciri <3<3
başta tam bi sümüklü veletken sonradan göz bebeğim oldu. hele son anda yurga'nın evinde yaşananlar yok mu?! ahhh yüreğimi dağladı. erkek arkadaşım ciri'den "kızım kadar seviyorum" diye bahsediyor. kızı olmaması dışında sorun yok.

son dilek'te saftriklikleriyle kendini sevdiren hovarda dandelion bu kitapta bi aklıbaşında geldi bana. hangi halini daha çok sevdiğime karar veremedim ama dandelion'un geralt'tan daha akıllıca konuştuğu kısımlar geralt'tan soğuttu beni.
eyyorlamam bu kadar.
devamını gör...
ilk 2 kitap (son dilek ve kader kılıcı) bir bütünün başlangıcı yada parçası değildir. asıl hikaye bu kitaptan sonra başlıyor. bu kitapları oyunlardaki yan görevler gibi düşünebilirsiniz. kitabın içeriği senelerden senelere atladığı için ilk başta kafa karışıklığı yaratıyor olabilir. ama unutmayın witcher çok uzun yıllar yaşamaktadır.


kitabımız yenneferla olan ilişkimiz ve ciri ile tanışma serüvenlerimize dair daha çok detaylar barındırmaktadır ve asıl kitabımıza bir alt yapı oluşturmaktadır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kader kılıcı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim