dondurması ile ünlü ilimizdir.
devamını gör...
akdeniz bölgesi'nde olmasına rağmen, akdeniz bölgesi denilince de akla hiç gelmeyen vilayet.
devamını gör...
--- alıntı ---

akdeniz bölgesi'nde olmasına rağmen, akdeniz bölgesi denilince de akla hiç gelmeyen vilayet

--- alıntı ---

üstelik bu şehir sivas'a komşudur. coğrafyaya ilgili olan kişiler bile bunu tam bilmez.
devamını gör...
akdenizde olduğunu bu başlıktan öğrendiğim şehir. üstelik akdenizde yaşıyorum.
devamını gör...
bir dondurması vardır ki yerken keçinin memesinden süt emiyormuşsunuz hissi verir. en azından bana o muazzam tadı verdi.
dondurma sevmeyen bana bile sevdirmiş şehir.
devamını gör...
gelin ve damatları bir şekilde ikna ederek, geniş aile olarak aynı şehirde yaşayan insanların olduğu şehir. il dışına en az göç veren şehirdir. öyle ki tüm eğitim ve çalışma hayatı kahramanmaraş'ta geçmiş insanlar var. unbelievable
devamını gör...
sütcü imam'ın memleketidir. daha milli meclis açılmadan, ordu diye birşey yokken, orada savaşmış, ölmüş, öldürmüş, kahramanların şehridir.
devamını gör...
türkiye'nin akdeniz bölgesinde bulunan osmanlı döneminde dulkadiroğulları beyliğinin hüküm sürdüğü daha sonra osmanlı devletinin himayesine geçen şehirdir. maraş olarak bilinen şehir 1919 yılında kurtuluş savaşı sırasında fransızların işgaline karşı sütçü imamın ilk kurşunu ile halkın direnişi başlamış ve istiklalini kazanan ilk şehir olmuş. milli ruh ve milli direnişin simgesi olmuş. 1925 yılında tbmm tarafından şehre "istiklal madalyası" verilmiştir. 1973 yılında ise kahramanlık ünvanı verilerek şehrin ismi kahramanmaraş olarak değiştirilmiştir.

mart'20
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
sık sık maraş olarak söylenir ve yazılır ama bu yanlıştır.

bu kahraman ilimizin adı 'kahramanmaraş'tır.
devamını gör...
dondurması ile unlu ilimiz.
devamını gör...
dondurması ile meşhur şehrimiz. dondurması ne kadar soğuksa, insanları o kadar sıcak kanlıdır. severiz.
devamını gör...
12. (tematik)
türkiye istatistik kurumu (tüik) verilerine göre nüfusu 1 168 163 kişi olan şehirdir.
devamını gör...
çocukluğumun geçtiği güzel şehir.
devamını gör...
zaman zaman gittiğim yerdir. kalma sürem 10 günü geçmediği için yaşanabilirlik noktasında bir şey söyleyemem ancak güzel bir şehirdir. gece hayatı sıfırdır.
devamını gör...
ağzına kadar yobazlarla dolu olan şehir. yemekleri güzeldir ama.
devamını gör...
pek çok şair, yazar, düşünür ve bürokrat yetiştirmiş olan ilimizdir. hatta şairler şehri olarak da anılır.

bahattin karakoç, aşık mahsuni şerif, erdem bayazıt, cahit zarifoğlu, nuri pakdil, rasim özdenören bazılarıdır ama daha onlarcası adından söz ettirmektedir.
devamını gör...
dondurmacı yaşar usta, pastanede satılan pul biberi ve sandıkları dışında hakkında bir şey bilmediğim şehir.
devamını gör...
en güzel yeri kanlıböget gölü olan şehirdir.
devamını gör...
çocukluğumun geçtiği şehire yıllar sonra gitme fırsatı buldum. benim için güzel bir haftaydı ama biraz buruk ayrıldım. öncelikle kale etrafındaki eski mahallelerde arkadaşlarım oturuyordu. eskiden oralara gitmeye bayılırdım. bahçeli eski maraş evlerinin olduğu mahallelerdi. şimdi türkçe konuşan kalmamış herkes suriyeli. son yıllardaki siyasi yapı da şehri çok değiştirmiş. maraş insanı özellikle kadınları havalıydı, kapalısı bile bir başka örtünürdü onlar da kaybolup gitmiş. benim yaşadığım şehir bir farklıydı, insanlar daha elit ve moderndi. şimdi küçük bir suriye olmuş. firik ,eli böğründe, hakiki maraş dondurması, tarhana, maraş biberi yine de mutlu etmeye yetti.
devamını gör...
ülkemizin güneyinde ve akdeniz bölgesinde bulunan şehrimizdir. kurtuluş savaşı'ndan önce adı maraş olan şehir savaş sonrasında göstermiş olduğu milli birlik ve mücadeleden ötürü türkiye büyük millet meclisi tarafından kahraman ünvanı verilmiştir. kurtuluş mücadelesini maraşta başlatan isim (bkz: sütçü imam) dır.


1930-1990 lı yıllar arasında ermeni nüfusun çok olduğu ( 1935: 35 bin türk 15 bin ermeni) şehirde şimdilerde çoğu ermeni göç etmiş sayıları eskiye nazaran oldukça azalmıştır.
şuan türk, kürt, suriyeli,ermeni... gibi birçok ırk yaşamaktadır.


yazları adana,cizre kadar olmasa da 42-43
derecelere kadar çıkabiliyor. kirli ve boğuk bir havası var. türkiye de hava kirliliğinde ilk on şehirden biridir.


yöresel lezzetlerin en başında dünyaca ünlü (bkz: dondurma) gelir. maraş dondurması denilince bir durulur. şehirle bağdaşmış ikinci lezzet ise (bkz: tarhana) dır. buğday ve yoğurttan oluşur. bir şehir efsanesine göre bu lezzet tesadüfen bulunmuştur.

diğer adı şairler şehri olarak da bilinir. ne şairler gelip geçmiş buradan ne şairler....
(bkz: cahit zarifoğlu) , (bkz: abdurrahman karakoç), (bkz: rasim özdenören) (bkz: nuri pakdil) ve saymakla bitmeyecek niceleri.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kahramanmaraş" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim