ilkokulda süt dağıtılırdı özellikle köy okullarına bilenler bilir . şikayetler haberlere bile çıkmıştı mide bulantısından dolayı .
bizimde sınıfça öğretmenimize midemizin bulanmadığı halde bulandığını söyledik . ders kaynasın diye :d .
olayı anlayan öğretmenimiz bizi iğne yapması için hemşireleri çağıracağını söyleyince hemen sınıfca r yapıp özür dilemiştik .
en iyi öğretmenime sevgilerle .
devamını gör...
ilkokulun ilk günü fermuara sıkışan pipiyi sınıfın ortasında cerrah edasıyla kurtaran ilkokul öğretmenim, ellerinden öpüyorum.
devamını gör...
ilkokul öğretmenim, ilk öğretmenim ile topluca piknik yapmıştık. veda etmek çok zor oldu, günlerce ağladık.
devamını gör...
lise zamanlarında... hasta hissediyordum ve eve gitmek için izin almak üzere dersten çıkıp, müdür yardımcısının odasının önünde gelmesini beklemeye başladım. bir süre sonra geldi. ayağa kalktım, kendimi rahatsız hissettiğimi söyledim. 3 ders kaldı, dayanamaz mısın, gibi bir şey söyledi idare etmem için. ben de cevap vermeye çalışırken aniden gelen bir öğürtü ile bütüüün koridora tazyikli olarak kusmuştum. kadıncağızın ayakkabılarına da sıçramıştı. hiçbir şey demeden ofisine geçip babamı aramıştı gelip alması için*. bu da böyle bir anımdır.
devamını gör...
lisede okul takımı antrenman yaparken ben erik çalmakla meşguldüm , eskiden her yer dutluktu , yaşı yetenler bilir. neyse top kazara önüme düşünce sol ayağımla uzun mesafeden kaleye dut çekip bahtiyar'a gol atmıştım. tabi ben yine erik ağacına çaktırmadan taş atıp dökülen erikleri toplarken , benim kör cephemde oturan bekir hoca yanaşıp bir güzel dövmüştü. niye dövüyorum biliyor musun dediğinde , erik için demiştim. hayır iskarpinlerle topa vurduğun için demişti.* neyse sonra takımın sol ayaklı 10 numarası olup , antrenman sonrası rahatça erik çalmıştım.
devamını gör...
anaokul öğretmenimi hayal mayel hatırlarım. ama okulun son gününü hiç unutmuyorum. öğretmenimiz artık bizim büyüdüğümüzü başka bir okula geçeceğimizi söyledi. o an çok üzülmüştüm. öğretmenime daha ben büyümedim ben gitmeyeceğim. ben sizle kalacağım diye ağlamıştım. bana sımsıkı sarıldığını hatırlıyorum. benimle kalmayı istediğini ama bunun olamayacağını ne zaman istersem onun yanına gelebileceğimi söyleyip beni öpmüştü. okul bahçesinde bizimle uzun uzun konuşmuştu. sizin gibi sevgi dolu öğretmenlerimiz iyi ki varsınız.
devamını gör...
orta okulda bana azer bülbül sevdiren, her zaman her koşulda beni savunan, bana hep inanan ve gurur duyan, dersime hiç girmemiş olduğu halde birkaç ayda canımdan bir parça olan bir öğretmenim vardı. sarma sardığım tek bey olur kendileri. omzunda içlenişlerimi mi anlatsam şimdi, balık yemeye gittiğimiz günü mü... her gün link-simit yapardık arkadaşımla ilk tenefüste. gelip gelip linkimi kafaya dikip boş şişeyi masaya bırakıp gülmelerini mi anlatayım yoksa. bilemiyorum. çok güzel anılardı.
devamını gör...
lisede hep beraber hiçbir yere gitmemiştik.
devamını gör...
burası amerika değil ona göre sallayın, pardon yazın.
devamını gör...
ilkokuldayken hep anaokulu öğretmenimi ne kadar sevdiğimi anlatıyordum arkadaşlarıma. bir gün okul çıkışında yine ben hararetli şekilde anaokulu öğretmenimi anlatırken ilkokul öğretmenim "anaokulunda sana ne yaptılarsa çok iyi yapmışlar. anlata anlata bitiremiyorsun" demişti. yıllar sonra (üniversiteye gidiyordum) bir gün dolmuşa elimde telefonla konuşarak bindim. yine öğretmenler konusu açıldı. bu kez de ilkokul öğretmenim için "iyi ki onunla karşılaşmışım. hayattaki en büyük şansım oydu" dedim. tam ineceğim sırada arkamdan bir ses "iyi ki benim öğrencim oldun hestia. seninle bugün olduğu gibi hep gurur duydum." dedi. meğer ilkokul öğretmenim yol boyu arkamdaymış ve telefonda konuştuğum arkadaşım kendisinin alt kat komşusuymuş.
devamını gör...
orta okulda sınıfın en sakin, saygılı ve terbiyeli öğrencisiyim diye matematik öğretmenimiz bana bir roman hediye etmişti. ve hediyesini vermeden önce sınıfa " arkadaşlar size bir sorum var. bu sınıfın en uslu, en çalışkan ve en terbiyelisi kim. " diye sormuştu.bütün sınıf anlaşmış gibi benim adımı haykırmıştı. sonra beni yanına çağırdı ve kitabımı verdi. herkes alkışladı falan.
o çocuk aklımla çok mutlu etmişti ama şimdiki aklım olsa itin teki olmak isterdim. malum, düzen itin kopuğun kontrolünde artık.
devamını gör...
ilkokuldaydım öğretmenimi çok severdim hala seviyorum ama bir gün dışarda kitap okuması yapılacaktı ve sınıfta bir kaç kişi biraz oyalanmıştık hoca da kızmış haliyle içeri girdi sinirliydi omzuma dokundu hafifçe. bir sürü güzel anımız var ama aklımdaki en net anı bu eğer öğretmenseniz lütfen dikkat edin çocuklar unutmuyor özellikle böyle kötü can sıkıcı anılar tüm güzel anıları götürüyor. hocamı ara ara hala görüyorum ve onu görünce aklıma gelen ilk şey bu.
devamını gör...
lise öğretmenime molotof kokteyli yapmayı öğretmiştim. hep o öğretecek değildi ya.
ara sıra mapusta ziyaret ettim sonra kendisini.
devamını gör...
akıllara naughty america'yı getiren başlık.
devamını gör...
tahtaya soru çözmeye kalkınca soru ayağına dolapla tahta arasına sıkıştırıp bunu şaka diye öğretmesi
devamını gör...
lisede yine bir gün ergenlik sendromları ile boğuşurken en sonunda dayanamayıp ağlamaya başlamıştım.
ki, ilkokul dahil okulda ağlamamışımdır hiç.
neye üzülmüştüm hiç hatırlamıyorum.
koridorda matematik öğretmenim görüp yanıma gelmişti. hemen sarıldı.
tabii ben duygusala bağlayıp, taşan duygusal yükleri içimden boşaltırcasına daha çok ağlamaya başladım.
"hiçkimse ve hiçbir şey senin gözyaşlarından daha değerli değil." dedi. bu lafını hiç unutmadım. hep aklıma gelir.
o sıkıntılı anımda bu cümle beni öylesine çok rahatlatmıştı ki neye o kadar çok üzüldüğümü bile unutmuşum.
devamını gör...
bir üstteki girdide yaşanan olayı lisede yaşadık. öfke kontrol problemi olan bir çocuk, sınıftaki salak asosyal bir tip tarafından birkaç ders boyunca taciz edildi. kağıt fırlattı, dalga geçti vesaire. çocuk sırasını öne fırlattı kalktı bunu yapan asalağın boğazına yapıştı, sonra hoca sakinleştirmeye çalışırken küfrederek duvara yumruk attı. o an bütün sınıf gülmekten kızarmıştı ama yazık çocuğa. aynı çocuk lise 1'de de sınıf arkadaşımdı, ilk hafta daha beden eğitimi dersinde bir çocuğu kovalamıştı. acaba napıyor şu an...
devamını gör...
bir edebiyat öğretmenleriyle iyi anlaşıyordum diğer herkesle kötüydüm. sağ olsunlar onlar da beni çok severlerdi. hiçbiriyle kopmadım, hâlâ buluşup kahve içebilmek beni çok mutlu ediyor ama en unutulmaz anım, fip hastası kedisi olan edebiyat öğretmenime yardım edip kedinin birkaç ilacını karşılayabilecek miktarı toplamaktı. bana yardım eden herkese teşekkürler, keşke bunu okuyabilseydiniz.
devamını gör...
üçüncü veya dördüncü sınıfta, teknoloji tasarım dersinde sınıf hocama,yapıştırıcım evde kaldığı için yapıştırıcı var mı diye soracakken yanlışlıkla uyuşturucu var mı diye sormuştum.
devamını gör...
kulağımın üstüne tokat atan o karıyı bugün görsem şiddet uygularım herhalde.

bir öğretmen bir de doktorlar herkese istediği gibi davranır ama onlara kimse bir şey diyemez.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yazarların öğretmenleri ile yaşadığı unutulmaz anıları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim