16 agustos 1999 tarihinde gördüğüm ve daha sonra hayatim boyunca unutamadiğim rüyamdır.

o gece rüyamda bir apartman gördüm. daha önce hiç görmediğim bir apartmandi. ben birilerinden kaçiyordum bir sekilde o apartmana girdim. ılk katinda sel vardi bogulacagim burda diye can havliyle ust kata kactim. ıkinci katta yangin cikmisti dumanlardan nefes alamiyordum. caresizdim. hemen bir ust kata ciktim cunku asagi inemezdim. bu kez de üçüncü katta deprem olmuştu evdeki tüm duvarlar kirik döküktü. artik hicbir kata ugramadan apartmanin en tepesine dogru cikmaya basladim.

en ust katta bembeyaz tüller vardi. bu tüllerin arasında annemi kuran-i kerim okurken duymustum. onu gorunce icim rahatlamisti.

sabah oldu ve o kara kapkara güne uyanmistim. deprem bölgesinde yasayan biri olmadigim halde o gece gördüğüm rüya ile kötü şeyler yaşanacağini hissetmistim. allah bir daha yasatmasin.
devamını gör...
en garibi rüya içinde gördüğüm rüyanın içinde rüya görmekti.
devamını gör...
küçükken daha ilkokula başlamamıştım veya yeni başlamıştım aylarca şu garip rüyayı gördüm.

evimizin olduğu mahalledeyim ama etraf bomboş kimse yok. tek tük birileri var. hava acayip bulutlu ve kırmızı. ortam mordor gibi. kızıl karanlık. ve bir şey sürekli beni kovalıyor. hani şu pantolonlar vs için bel altı olan vitrin mankenleri olurya onun canlı etten kemikten insan olanını düşünün işte beni kovalayan şey o. kısacası bir çift kadın bacağı beni kovalıyor. hergün rüyamda bunu görüyordum. rüyalar birbirinin aynı değildi her zaman aynı yerlere kaçmıyordum ama hep aynı hava ve aynı şey beni kovalıyor. ardından birgün rüyamda bu şeyden kaçarken gökten uzerine beyaz ışık düşen bir yer gördüm. oraya işığın altına gittim ve kaçmadım. bu şey yanıma geldi. durdu, ve tuhaf bir şey oldu. aslında benim o bacak sandığım şey tam bir insanmış. bir kadın üzerine ve başına görünmez yapan bir şey giyinmiş ama altı görünmez değil. o üstündekini çıkardı ve bana baktı sarışın bir kadındı. kendisini tanımıyordum ama yüzünü hala hatırlıyorum. o günden sonra birdaha o rüyalardan görmedim.

anlamını ve sebebini hep merak ettim.
devamını gör...
hatırladığım en garip rüyam, 6 yaşındaki benim tuvalete tek gitmeye korkmasına sebebiyet veren rüyaydı. ebeveynlerim halka filmini izlerken gidip bi göz ucu ben de bakmıştım. rüyamda da o lanet samara'yı görmüştüm sandalyeme oturmuş mısır gevreklerimi ağzına atıyordu.
devamını gör...
az önce gördüğüm rüya bunlardan bir tanesi. başı çok saçma ve sonu da çok korkunç.

esra erol ile bir markette kasiyerdik. ama o daha kıdemliydi. bir de karşı komşumuz öğretmen bey de bizimle çalışıyordu. günlerden cuma olduğu için esra hanım erkenden çıktı. onunla da bir şeyler konuştuk ama bence gereksiz bir detay.

sonra dükkana 6 kişi girdi. ama bunların hepsi genç insanlar. biz hepimiz hırsızlıktan şüphelendik, pek normal insanlara benzemiyorlardı. -bu arada giyimleri falan çok normaldi, neden rüyada öyle düşündüğümüzü bilmiyorum.- her ne ise gerçekten hırsızlığı gördük ve onları yakaladık. ama bir tanesi kaçtı. ince uzun biriydi kaçan çocuk. sonra onu yakalamak isterken az kalsın öldürüyordum. fakat komşumuz çocuğu tuttu ve gelip bana içtiklerinde bir şey olup olmadığını sordu.

bu arada mekan evime yakın bir yer. tamamen aynı.

ben ondan önce bir şey fark etmiştim. ama sesimi çıkarmadım. çünkü korktum ya da bir gök olayı olduğunu düşündüm. şimdi gördüğüm şeyi birebir anlatacağım.

gökyüzüne çizilmiş parıldayan bir piramit düşünün. içi dolu değil ama, her yerden gözüküyor. aynı kalemle çizilmiş gibi, kenarları parlıyor. ortasında ve dış kısımlarında muhtemelen ibranice kısa yazılar var. ayrıca en ortadaki yazının etrafında bir görünüp bir kaybolan bir çember var.

sonra ben çocukların içkilerini tattım. içlerinde çok az miktarda şarap olabileceğini söyledim. o sırada komşumuza piramidi görüp görmediğini sordum. arkasına baktığı zaman afalladı. gördüğü şey karşısında gerçekten korkmuş gibiydi.

tam o sırada piramitteki yazılar değişmeye, etraf aydınlanmaya, -hafif akşamüstüydü bu yaşadıklarımızın hepsi- piramide bir şeyler olmaya başladı. bir müzik ya da ses duyuldu.

ilk önce aklıma gelen şey evet tanrı çağırıyor, geliyor. fakat bu yüksek teknoloji ile yapılmış bir aldatmaca gibi görünüyor.

ama öyle olmadı. insanların hepsi gözleri dolu dolu gökyüzüne baktılar. ben de tabii çok korktum. yalnız geldin, yalnız gidecek ve gerekirse hesabını vereceksin dedim.

sesler ve ışık arttı. insanlar çırılçıplak kaldı ve gerdanlarından havaya doğru kaldırıldılar. bu sırada gerdanları da ışıldıyordu.

evet dedim işte kıyamet bu. ama tanrı çok daha anlayışlıymış gibi hissettim. tanrı hepimizi affedecekmiş gibi. sadece o mahşer bölümü çok çok korkunçtu. o sesler ve o ışık ve o bilinmezlik. gerçek bir kabustu.
devamını gör...
uzun zaman önce -damadın hâla bakan olduğu vakitler- uyanır uyanmaz notlara yazmışım. yoksa gördüğüm rüyaları hatırlamam pek. aynen aktarıyorum:

fanta ya da nescafe emin değilim, bi çekilişten chevrolet camaro 2020 çıkıyordu. (artik çalişarak alamayacağimdan nasil eminsem, uçabildiğin, lazerle adam kesebildiğin fantastik bi ortamda bile çekilişten çıkmasini bekliyoruz a**
*benim vatandaşimin mersedesle bmwyle işi yok ki diye bizi aşağilayan bakan utansin*
her neyse daha sonra kutlamak için burger kingten sipariş verdik. 55 lira tuttu.
siparişleri beklerken dedim ki arabama iki üç bineyim de havam olsun. ama çok yakar diye gitmiyorum. yani bindim ama arabayı çaliştirmiyorum, evin önünde bekliyoruz.

derken bi anda ukrayna bayraklı bi büyükelçi geldi tebrik etmeye. bir sürü korumasıyla beraber gelmiş eleman, tanımam etmem. parayi vurduk ya gari siyasiler etrafimizda. (bu önermenin tersi de geçerlidir)
rahat 7-8 kişi gelmiş bana elini uzatmış, sıkmamı bekliyor tebrik gereği. etrafta kameralar falan oldu bi an. tam o anda da burger siparişlerim geldi. dedim dur şunlari bi alayım da sonra sıkarız bunlarin eliyle uğraşilmaz şimdi. gözümde büyüdü.

double big mac hamburgerimi yerken korumalara da ikram ettim. onlar da yedi. hatta birinin ağzinin kenarında biraz ketçap kalmış niye dikkatimi çektiyse. bu elemanı biliyorum, bu eleman rüya sahibi benle beraber aynı levelda, korumalardan double hamburger yiyen tek bu var. * içimden "len ne köftehor adamsın heee, o kadar para alıyosun hala işin gücün beleşçilik" diye geçirirken uyanıverdim.
eleman nasıl beddua ettiyse son zamanların en güzel rüyasından uyandiriverdi beni. aracın vergisini ne kadardı acaba ya? düşündükçe tekrar uyuyamıyorum.
devamını gör...
rüyamda tır sürüyordum. neden yaptığım veya nereye gittiğim hakkında bir malumatım yok henüz. yalnızca tır ve ben vardım. garip
devamını gör...
kendime acik kalp ameliyati yapiyordum ve bunu ayaktayken yapiyordum, organlar masanin uzerinde falan cok garipti ama asil garip olan damarım tikali olduğu icin yeni damar olarak pipet kullanmamdi.organlari yerine koyamadan rüya bitti.
devamını gör...
bir odadayım duvarlar beyaz fayans tavan beyaz ve beyaz ışıkla aydınlanan bir oda , hastanelerdeki yataklardan var üzerimde de hasta önlüğü gibi bir şey beyaz hani neyse önce tavana duvarlara falan bakarken ne görsem iyi yerde organlar var ama yeni sökülmüş gibi kan revan her taraf et parçaları organlar kan hepsi yerlerde korkuyorum ve kendi kendime kaç olm seni de bu hale sokacaklar diyorum ayaklarım yere basıyor ama kandan ve vıcıcık organlardan dolayı sürekli düşüyor yerde boş cebelleşiyorum neyse koridora kadar şöyle böyle ilerliyorum , koridoru gördüm abooo koridor da aynı her taraf kan organ et parçası o parçaların içinde düşe kalka düşe kalka kaçmaya çalışırken koridorun sonuna gelince uyanıyorum xd.
nasıl uğraştıysam oradan kaçarken kalktığımda turşu gibi terliydim.
devamını gör...
nedense sürrealist mekanlı rüyalar hiç görmüyorum, her zaman sıradan bir günde görebileceğim tarz yerlerde ya da evin içinde(bazen uyuduğum odanın içinde) oluyorum ve olağan işler yapıyorum. dolayısıyla rüyalarım bana ekstra gerçekçi geliyor hatta buna kabus eşlik ediyorsa uyandıktan sonra bir saat daha korkutucu olmaya devam ediyor.
devamını gör...
bu gece gördüğüm garip rüyalar silsilesini anlatayım efendim. öncelikle annemler, teyzemler ve anneannemle büyük bir sofrada yemekler yedik, sofrayı toplamayı bana yıktılar, gecenin bir yarısı mutfakta youtube'dan video açıp bulaşıkları yerleştiriyordum.
sonra, yakın zamanda vefat eden bir tanıdığımın eşini gördüm, taziyeye hep yaşlı akrabalar gelmişti, o da onları övüyordu.
oradan başka bir rüyaya geçtim, eşimle kamp yapıyormuşuz, kamp yaptığımız yerdeki köyde tartıştık, beni bırakıp ormanın içinden kamp yerine gitti, ben ise tek başıma ormana doğru gitmekten çok korkuyorum ama yapacak bir şey yok, yol kenarında bir müddet yürüdüm. yolda hastaneden çıkan * babaannemle karşılaştım, bir müddet sohbet ede ede yürüdük ama kısa süre sonra yere yığıldı, ambulansı aramak için çantamdaki telefonu bulmaya çalıştım ama bir türlü bulamadım. yoldan birilerini durdurdum, acilen ambulansı arayın dedim ama kime söylesem umursamıyordu, ya telefonda sohbet ediyor, ya adresi söylemiyordu. yahu kadın ölecek çabuk konum atın gelsinler diyorum ama beni takan yok.

rüyaların yorumu: ahh jess ahh rüyalarda bile ezikleniyorsun, trip yiyen, hiç kimsenin umursamadığı silik birisin *, umarım bir gün kabuğunu kırarsın . *
devamını gör...
az önce gördüğümdür. aklımdayken unutmadan buraya yazmak istedim. in mi cin mi peri mi ne olduğunu bilmediğim yaratıklar vardı. kendi aralarında bir sürü serzenişleri vardı. birilerinin boğazının kesilip öldürüldüğünü gördüm. rüyadan rüyaya atlarken biri beni bir yere götürmeye çalıştı. sporcu olarak kayıt yaptırdım.o sırada boğazının kesilmesi nasıl hissettirir acaba diye düşündüm. garip bahçeli bir evin bahçesine girdim tavşan kılığında bir kadından kaçtım. bana bakıyordu. evin içine girdim bir kadın küçük bir de çocuk vardı beni görmüyorlardı. vah bu ne lan. iğrenç bir hissiyatı vardı.
devamını gör...
az önce görüp uyanmış olduğum değişik rüyayı kaydetmek istedim buraya. uzunca bir yol yürüyorum yanımda bir kaç kişi birinin sırtıma verdiği çantamsı bir eşya var. neredeyse yolun sonuna kadar sırtımda taşıyorum ama sanırsınız saatli bomba. üstünde rakamlar var ve sürekli bip bip sesler geliyor. köpek ölüsü yol yürüdükten sonra sırtımdan çıkartıyorum, yanımda sevgilim var hemen çantayı bir yere bırakıyor ve yürümeye devam ediyoruz. işin saçma salak yanlarından biri de bu çantayı çıkarırken hızlı, yürümeye devam ederken normal. varmak istediğimiz yere varıyoruz. orda otobüs gibi bir araca biniyoruz lakin aklım hep çantada patladımı bu patlayacak mı? otobüsle biraz ilerledikten sonra o çantayı bıraktığımız yerde bombanın patladığını görüyorum. otobüste koltukların arasına girip kafamızı koruyoruz. arkamda olan sevgilimin koltuğuna iki anahtar düşüyor, bana fırlatıyor. anahtarları cebime atıp gülüyorum. bu sırada uyandım.
devamını gör...
dün akşam rüyamda arkadaşlarımla birlikte dürüm yemeye gitmiştik ve aç kalacağımızı biliyormuşuz aslında yine de gidiyoruz gittiğimizde bize dört parmak kalınlığında bir dürüm vermişlerdi üzerine de üç tane patates dikmişlerdi. bu ne diye sorduğumuzda eeee döviz kurundan haberiniz yok galiba diye bağırdılar biz de yedik ve kalktık sonra yolda giderken birilerinin konuşmasını duyduk gittiğimiz dürümcü hakkında konuşuyorlardı biz de kulak misafir olduk ve dediler gibi o dürümcü gelen turistlerin artığını alıp veriyorlarmış ondan ucuzmuş gibi şeyler söylediler sonra da uyandım.
millet ne güzel rüyalar görüyor benim gördüğüme bak ya rüyada bile rahat yok.
devamını gör...
hayatımı etkileyecek bir sınava girecektim.* en yakın arkadaşımla okula doğru yürüyorduk. yolda başka bir arkadaşımı gördüm biraz muhabbet ettik falan en yakın arkadaşım 'oğlum hadi lan sınava geç kalacağız çabuk' diyordu. yolda gördüğüm arkadaşım bana bir bileklik verdi. bileklik de nasıl desem eldiven benzeri bir şeydi. neyse fazla zaman kaybetmeden okula girdik ve sınava gireceğimiz sınıfı bulduk. sınıfa şöyle göz ucuyla bakındım*; yok böyle bir manzara ortalık ana baba günüydü. en yakın arkadaşım sınıftaki asansörle bir üst kata çıktı.* neyse ben de boş bulduğum bir sıraya oturup bir sigara yaktım. öğretmen sınıfa girdi bana doğru yaklaştı hiçbr şey söylemeden direkt kolumdaki bilekliği kopartıp attı ve bana sınav kağıdını verdi. neye uğradığımı şaşırdım tabii kendi kendime söyleniyorum o ara "aga diyorum noluyo?" yanımda ne kalem vardı ne de silgi. neyle yazıp çizicez orası apayrı bi konu. kalem istemek için öğretmenin yanına gittim. kalemi verdi vermesine de "senin bu sınava girebilmen için bir belgen olması lazım. belgen var mı?" dedi. ben o ara "lan ne belgesi abi ya" diye düşünürken hemen apar topar müdür yardımcının odasına koşturmaya başladım. ama deli dehşet yağmur yağıyordu.* hiç zaman kaybetmeden müdür yardımcısından belgeyi aldım ve tekrar sınıfa koşturmaya başladım. o ara etrafıma bir göz gezdirdim. yağmur iyice hızlanmıştı* bir şeyler dikkatimi çekti koridorun hemen yanında onlarca çınar ağacı vardı. birden durdum. yürümek hatta koşmak istiyorum ama kodumun sol bacağı felç oldu sanki gitmiyor yumruk atıyorum falan tık yok. baktım bu böyle olmayacak iş başa düştü. hemen amuda kalktım ellerimle sınıfa koşturmaya başladım* sonrasını zaten hatırlamıyorum.

dipnot: üniveriste sınavına çalıştığım şu günlerde iyice mala bağladığımı anlamış oldum. mezuna bırakmak kadar kötü bir şey yokmuş onu da anladık tabii. önceki sene çektiğin kahırı bu sene tekrar çekiyorsun. başlarım öyle işe. kafa beyin kalmadı ben de artık.

dipnot2: bu entry 3 saat sonra imha edilecektir. bir yerlere içimi dökmek istedim. ha hâlâ ara sıra sol bacağıma bakıp bakıp sövüyorum. bütün bu musibetler onun yüzünden oldu zaten. sjsjsj
devamını gör...
yine çok garip bir rüya gördüm ulan.. ama bu sefer hatırlamıyorum. iç sıkıntısıyla uyanmak çok sinir bozucu.
devamını gör...
13 yaşındayım, henüz ergenliğe girdiğim bir zaman dilimi. mahşer yerindeyiz. ben çok kalabalık gördüm ama böyle bir kalabalık gerçek hayatta görmedim. herkes çıplak ama burdaki çıplaklık hani şu resmedilen gri uzaylılar var ya, onlar gibi. çıplaklık göze çarpmıyor farkında da değiliz ve bir önemi yok aslında. kafalarımız çekirge kafası gibi biraz sivri şimdikinden. gözlerimiz gömgök bir yeşil renginde. tenlerimiz ise kese kağıdı renginde. bilmem gözünüzde canlanabildi mi tarif. mahşer yerinde herkes ellerini kaldırmış "allah'ım beni affet!" diye korku ile yalvarıyor. allah karşımızda yukarda bir yerde imiş ama görünmüyor, sadece orda olduğunu biliyoruz. ben utandım af dilemeye. bilerek işlenen günahlara nasıl af dilerim diye geçiriyorum içimden başım öne eğik. hiç umudum yok. sona gelmişiz. ötesi berisi telafisi yok artık. içimde bir sevgi var ona. her şeye razıyım mecburen. acizim çünkü. belli cennet değil hakkım. bu duygularla " bari bir defa sarıl bana" diyorum, o kadar hasretini çekmişim ki. sonra ne yaparsan yap gibisinden. işte o anda ben bir yıldıza dönüştüm ve allah'a doğru kaydım, yok oldum onda. hiç beklemiyordum bunu. cehenneme giderim diye düşünürken allah'a dönmek, kurtulmak.. müthiş bir rüya idi. ama şunu söyleyeyim izlediğiniz bütün gerilim filmlerini ,mahşer tariflerini unutun.mahşer rüyamdaki gibi bir yer ise çok çok ürkütücü. tarif edilemez dünya kelimeleri ile.hele o pişmanlığı yaşamak..
devamını gör...
aynanın karşısındayım, galiba yüzümü yıkayacaktım. elimi yüzüme değdiriyorum bi kımıltı. yüzünden kurtçuklar dökülüyor. irili ufaklı böyle, öyle iğrenç ki. tam bitti diyorum bu sefer yüzümde büyük yarıklar açılıyor mor bir kırk ayak dolaşıyor. dolaşırken de onu hissediyorum. kardeşime cımbız getir de şunu yakalayalım diyorum. aman tanrım dedim bu nasıl rüya.
devamını gör...
rüyalarla ilgili başlıklarda neredeyse hep benim tanımlarım var ama ne yapayım rüyalarım oldukça garip ve ben bunları not etmeyi seviyorum. sarışın bir hatun gördüm rüyamda tamamen çıplak bir küvetin içinde. bir lezbiyen olarak okay tamam anlarım bunu ama kadının meme uçları alev alıyordu ulan. bildiğin küvetin içinde yıkanıyor su tutuyor üstüne o ateş nereden çıktı onuda anlamadım ama bir şeyde yapmadım yani izledim karıyı rüyamda.
devamını gör...
her gün aynı rüyayı görüp aynı yerde ölmek
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"normal sözlük yazarlarının garip rüyaları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim