1.
hamaset ile yapılandır.
devamını gör...
2.
şovenizmi eksik olmaz.
devamını gör...
3.
siyaset kelimesi bildiğim kadarıyla seyislikten gelmektedir. siyasetçilerin halkı ne yerine koyduğunu görebilmek için tarihsel olarak güncelliğini korumuş bu kelimeye bakmak yeterlidir. yalnız türkiye tekelinde küçük bir farklılık var. türkiye gerçekten diğer ülkeler göre çok daha toplumun yansıttığı iktidarlar tarafından yönetiliyor. yani ''ben olsam ben de akrabama veririm ihaleyi bundan normal ne var'' diyen adam akp'ye oy veriyor zaten, statükocu, anası babası devlete chp zamanında kapağı atıp da zenginleşmiş ailelerin çocukları ve torunları ne dediğine bakmaksızın ''taşı koysa yine chp'ye oy veririm'' diyor ya da türk kökenli olup da sadece alevi olduğu için chp'ye oy veriyorlar tıpkı sırf namaz kılıyor diye tayyibe oy veren bazıları gibi, bunlara nazaran mhp daha dürüst (ki akp hırsızlıkta önünü alamadığı kadrolara kendi adamlarının yerine mhp'lileri getiriyor biraz toparlasın diye) ama sonuç olarak kazma türk-islamcı şekilci ve tutucu olan kesim mhp'nin genel tabanı ve kürtler sadece kürt oldukları için hdp'ye oy veriyorlar mesela. hangisi iktidara gelirse gelsin gerçekten toplumun çoğunluğunu yansıtıyor.

asıl sorun bence toplumun kendisi. ne kapitalist olabilen, ne göçebe kalabilen, her şeyden biraz alan bir toplum doğal olarak kökünü kaybediyor, siyasetçilere kızmak anlamsız, onlar topluma istediklerini vererek oy alıyorlar. bunda yönetimin etkisi elbette vardır, gel gelelim son 20 yıldır bu ülke toplumu kafayı yemiş durumda. özellikle metropollerde insan demeye bin şahit gerek milyonlar var. toplumsal kurallara uyan yok, trafik kurallarına uyan yok aksine kurallara uyanlara karşı da saldırgan ve vahşice karşı duruşlar söz konusu. bu toplumdan bu siyaset çıkar. o yüzden bence siyasetçilerden önce toplumu suçlamak ve toplumu sarsmak ve özüne döndürmek gerekiyor. hoş, hangi zombi filminde zombiler tekrar insana dönüşüyor bu da düşündürücü.
devamını gör...
siyaset içer siyaset yer doyarız.
“en iyi parti bizimki” der doyarız.
ne parti bizimdir ne siyasetçi,
aç karnına tokları besler doyarız.
devamını gör...
keşke hiç olmasa, ne türkiyede ne dünyada,
hatta sınırlar, yönetimler de olmasa , inanıyorum insanlık daha mutlu daha huzurlu daha hoşgörülü bir hayat sürer.
ama var, insanoğlu varoluşundan beri birilerinin liderliğine, yönetimine, güdümüne ihtiyaç duymuş.
günümüzde bu yönetimi seçmenin, oluşturmanın en etkili yolu da maalesef siyâset kurumuna bırakılmış.
ne kadar sevmesek de , siyaset hayatımızın her alanında var ve olacak .
bugünümüzü , yarınlarımızı şekillendiren kurum siyaset ve siyasetçi.
bir toplumun topyekun mutluluğu veya mutsuzluğu siyasetçinin , siyaset yaparak tepesine oturan yöneticinin icraatleri sonrası şekilleniyor. bunu layıkıyla, halk için yapan yönetimlerde toplum mutlu , halkı bir kenara atıp farklı amaçlarla yapanlarda toplum mutsuz olmakta.

siyaset hayatımızın bu kadar içindeyken, bireyin toplumun bugününü ve yarınını şekillendirirken, ondan uzak olmak, kayıtsız kalmak oldukça güç.

kalmamalısın da , çünkü bugününden memnun, mutluysan , sana bunu sağlayan siyasetçiye sahip çıkmalı, mutsuzsan memnun değilsen de , seni bu mutsuzluğa iten siyasi oluşumdan kurtulmak için, kurallar içinde çalışmalısın.
gerek bugün gerekse geleceğin için.
yani kısaca, sevsek de sevmesek de , ne kadar çok siyaset yapmaktan kaçsak da o bizi bırakmaz, onunla birlikte yaşamaya mecburuzdur ...
devamını gör...
iki ucu tezekli değnek.

sağa gitsen tezek
sola gitsen tezek. evet.
devamını gör...
tipik bir ortadoğu ülkesinde olduğu gibidir. her zaman sermaye kazanır. kazanmak için dini, parayı, özgürlüğü vb şeyleri kullanır. gerçekçi değildir.
devamını gör...
kirlidir ve her zaman devrin adamları sayesinde birileri ihya olur, kasa her zaman kazanır.
devamını gör...
özetle şudur:

devamını gör...
siyaset demeye bin şahit isteyendir. yorucudur, bunaltıcıdır. genç yaşınızda saçlarınıza beyaz düşürür.
isyan ediyorum isyan
devamını gör...
türkiye siyaseti içinde yaşamasak komik ülke aslında dediğim ülkenin bu hale gelme sebebi.
devamını gör...
siyaset yok ki doneklik var
devamını gör...
kimsenin kimseyi dinlemediği, çözüm üretmektense; sadece eleştiri üzerine kurulu; koltuğa oturanın kalkmadığı, körlerin ve sağırların birbirini ağırladığı durum.
devamını gör...
kameralar önünde birbirlerine bağıran, küfürler edip hakaretler yağdıran, toplumu bölüp kamplaştıran, parti farketmeksizin bir grup tarafından icra edilen siyasetimsidir. arka tarafta şirketler kurulur, ihaleler paylaşılır, yedi sülalelerine yetecek servetler edinilir bu siyaset sayesinde. siyaset halk için, halkın yararına, ülkenin çıkarına yapılmaktan ziyade daha çok torunlarının gümüş kaşık seti için yapılır. bu ülkedeki farklılıklarımız sınıfsaldır. fakirsen fakirsindir. gerisi hikaye. takılan o kulpların tümü, etnik, dini, mezhepsel hiç farketmez, söz konusu siyaseti icra eden güruhun cebini daha çok doldurması, iktidarda daha çok kalması içindir. bu kadar senedir hangi derdimize derman olmuşlar. yaşam kalitemizi nasıl iyileştirmişler. kafasını biraz edirne’den çıkaranlar acı gerçekle yüzleşiyor. yaşıyoruz işte ama teyo pehlivan misali buna yaşamak denirse.
devamını gör...
her dönemin, bir öncekini arattığı sektör.
sektör diyorum, çünkü türkiye'de siyaset adeta bir meslek gibi.
bir bulaşan, kendisi de biz de ancak ölünce kurtuluyoruz.
bu da ülkedeki kısır döngünün başlıca sebebi.

bunun da sebebi yine bu halk, biziz.

şu sözlükte bile defalarca ' siyaset konuşmayın ' diye başlıklar açıldı, tanımlar girildi.

doğumdan ölüme hayatını şekillendiren siyaseti konuşma, öcü gibi kaç , ondan sonra çık, siyasetten siyasetçiden yakın, onları beğenme.

evet, türk siyasetinde yıllardan beri varolan tükenmişlik, bugün zirve yapmış durumda , bunun herkes farkında, ama bunu değiştirmek adına da özellikle gençler başta olmak üzere, hiç kimse hiçbir şey yapmamakta...

böyle olunca da, kaçınılmaz bugünkü son, başımızın belası olmaya devam etmekte...
devamını gör...
bir ara bu ülkede hatırlarsınız, soldan sağa, sağdan sola geçişler, gayet sıradan olaylardı.

salt siyasiler arasında da değil, aynı mütevazilikte, sıradan vatandaş içinde de...

özellikle şu son seçimden sonra, sağa geçiş pek ilgi görmemeye başladı, bilemiyorum dikkatinizi çekti mi...
tüm geçişler gibi o geçişler de duraksadı, tıkandı.

yaşamsal zorluklar yaşamaya başlayan halk, geleceğini net göremediği zaman, sağ politikalardan uzaklaşır ve uzaklaşıyor da şu anda, mevcut gidişatta...

güçlü ekonomi, serbest piyasa, istikrar, fırsat eşitliği hayaliyle yanıp tutuşan tayfa tedirgin, hassas, umutsuz...
önünü göremiyor, sığınacak liman arıyor...

o tayfa öyle etkili ki bu ülke demokrasisinde, çoğu zaman iktidarı onlar belirliyor.
ne güzel eskiden anap vardı, yurt bilirlerdi orayı... kaç kişiler, bilirlerdi. en azından bir araya geldikleri bir çatı vardı.

parti sona erdi, herkes dağıldı sonra...
şehrin ciks bir semtinde, çok daha geniş bir yelpazede, yeni başlayan bir parti varmış, hemen hepsi oraya katıldı...

milyon dolarları olanlar ve o umudu taşıyanlar...
bu ikisi hangi çatı altında birleşirse, iktidar da o partiden olur!
türkiye siyasetinin özeti budur.

sosyal demokratmış, muhafazakarmış, milliyetçiymiş...
bunların yeri yurdu belli, bunlar hikaye...

esas belirleyici kitle, paranın kokusuna bayılan kitledir bu ülkede. çok parası olan değil bakın, para kokusuna bayılan...

her an her yerde olabilirler onlar. mevzu, bir çatı altında toplanabilmeleri. hepsi tek bir yerde toplanırsa, muhabbeti gör sen sonra.
devamını gör...
yapılabildiğini düşünmediğim başlıktır. başka ülkelerin bunu da kıskandığını iddia edenler de mevcuttur
devamını gör...
nereden baksan "çukur".
devamını gör...
genellikle içi boştur. tartışmaya pek gerek duymadığım bir alandır. onun yerine teori veya siyaset bilimi konuşmayı tercih ediyorum.
devamını gör...
allah deyin,kur’an deyin buyrun artık türkiye’de bir siyasetçisiniz.

ayrıca,insanların yaptığı siyaset * takım tutar gibi parti tutmaktır. ideallerine,hedeflerine,değerlerine asla bakılmaz partilerin. tüp sırası denilince sular durur,kullandığınız telefon markası da iyiyse zaten iyi yönetiliyor olursunuz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye’de siyaset" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim