bitkiler de birer canlı olduğuna göre bitkileri yiyerek hayatını devam ettiren vejeteryanların bitki katili olduklarını rahatlıkla söyleyebiliriz. zira onlara göre vejeteryan olmayanlar birer hayvan katili. çünkü hayvanlar da birer canlı ve biz onları kesip yiyoruz.
devamını gör...
bu millet ne yesin taş mı yesin.
devamını gör...
hayvan eti tüketmenin, hastalıklara sebep olmasının yanıda (bkz: covid-19) (bkz: delidana), üretim prosesinin karmaşıklığından dolayı, küresel ısınmanın da büyük sebeplerinden birisidir. ayrıca, kullanılan anti biyotik ve ilaçların hayvan etinden insana geçmesi de başka sorunlara sebep oluyor. her ne kadar et tüketen birisi olsam da vejeteryenlere büyük saygı duyuyor ve hak veriyorum. bir et üretim tesisinde hayvanların, kesilen diğerlerine bakıp duydukları korkuya tanık olan birisi olarak yazıyorum.
devamını gör...
vejeteryan olmamanizi anlıyorum gayet doğal birşey. ama saygı duymaktan ziyade böyle nefret içeren bir başlığa gerek var mıydı ? ben et yemiyorm çünkü tavukları ve inekleri kedi köpek sever gibi seviyorum. onların yaşama hakkına saygi duyuyorum. bu arada ağacı kökünden sökmek evet bir cinayettir.
devamını gör...
birbirini yeme işini çok düşündüm, insanlar besin zincirinin tepesinde ve bu teknolojiye sahipken. hayvan ve bitki yemek yerine atıkları besine çevirmenin yolunu bulabilir ama bu sefer de popülasyon olayı baş gösteriyor. böcek yesek bu sefer de böcek azalır başka bir dengesizlik. ne yesin bu millet taş mı yesin diye bağırasım geliyor ama oy falan verirler diye hiç girmiyorum o işlere.
devamını gör...
ağzı olan konuşuyor, klavyesi olan yazıyor arkadaş. boş lafa vergi de yok.

5 yılı aşan sözlük yaşamımda benim bilimcimi, algımı fersah fersah aşan tıbbın ergen olarak nitelediği gençler tanıdım. onların affına sığınırım.
ama işte ergen dönem bir tıbbi yaş aralığı değil kültürdür. bunu aşamayanların dikkat çekmek içim karaladığı başlıktır.
bunları yazıp sonra gidip pipileriyle oynuyorlar.
dezenfekte edilmiş sözlük istiyoruz.
devamını gör...
bitkiler sinirsel tepki verirler bilinçleri yoktur bu başlık da saçma, vegan olup et yiyen insanlara sallayanlar da saçma.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"vejetaryenlerin bitki katili birer cani olmaları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim