roman / edebiyat
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
caner almaz'ın 2021 yılında basılmış ilk romanı. kenan ile füsun'un arasında git gide büyüyen, şekil alan, sert köşeleri olan, altı çizilen, geçmiş karakterlerle benzer hikayelere köprü oluşturan, elle tutulur gözle görülür bir yalnızlıktan bahsediyor. tek cümle ile betimleyecek olsam bu bir olduramama romanı derdim. neden olduramıyor bu insanlar diye de sormuyor, zaten olduramazlarmış ki hissi uyandırıyor.

yazarın anlatım dilini oluştururken kullandığı stilistik seçimleri çok başarılı buldum. özelikle bir şeylerin ne'sini sorması çok güzel yaklaşımdı, altını çizmeden geçemem. füsun'un ne'si, yalnızlığın ne'si, uçamamanın ne'si... niye'den öte isimlendirebilmek ve anlamlandırabilmek için bir şeylerin ne'sini sormak güzel bir bakış açısı kazandırıyor. kendimce yalnızlığın ne'sini aşağıda alıntılayarak bitiriyorum girdimi. güncel türk roman arayışındıysanız şans verin derim.

"... kafanda hep bir soru vardır; gece yatağa girince o soruyla döner durur, uyuyana kadar kendinle konuşursun. sağa dön olmaz, sola dön, cık. işle ilgili olsun, derdinle, sıkıntınla, hastalıkla, yoklukla ilgili olsun; ne dersen... işte onu kendinle konuşuyorsan yalnızsın demektir."
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim