gece hayatımın en ilginç rüyasını gördüm ama ne gördüğümü hatırlamıyorum. hayatımın en ilginç rüyasını gördüğüme eminim. arkadaşlarıma söyledim bu durumu, onlarda rüya gördüklerini söyledi. fakat onlarda hatırlamıyormuş. astrolojiyle alakalı birşey mi bilmiyorum.
devamını gör...
çok uzun bir rüya gördüğüme çok eminim ama bunu hatırlamıyorum.
devamını gör...
at gibi uyumuşum afedersiniz. rüya namına hiçbir şey yok aklımda.
devamını gör...
devamlı zenginlik rüyaları yazar olmanın güzel yani bilinçaltın hep istediğin şeyleri gösteriyor. zenginlik, bilim kurgu sahneleri vs...
devamını gör...
ceviz görüyordum, ceviz içinin kendine has narin beyazlığı ve afiyetle rüyamda yemem bu başlığı açamama sebebiyet vermiştir efendim

rüyasında ceviz içi gören kişinin uzun ve mutlu bir aşk hayatı başlayacaktır. ve ailesi bolluk, bereket içerisinde olacaktır. rüyada ceviz içi görmek çok hayırlı şekilde yorumlanır. rüyada ceviz içi görmenin bir diğer anlamı ise başarı, hedefe ulaşmaktır.

hadi inşallah diyorum
devamını gör...
dün tanımlarımdan birinde büryan diyince gece gördüğüm rüya. bayıla bayıla büryan yiyordum hem de siirt buryani.
devamını gör...
oğuzhan uğuru gördüm.
devamını gör...
yunanistandaydım, bir üniversite kampüsündeydim sanırım, öğrenciler duvar boyayıp süslüyorlardı. sonra bir tane kadın geldi, araptı ve çok güzeldi. başörtüsü *ve üstünün renk uyumu harikaydı, yüzünde güzel bir makyajı ve kocaman takma kirpikleri vardı. kucağında da bir çocuk vardı. ben ona ne oldu tarzı bir şey dedim ancak benle konuşmak istemiyordu pek, sonra zorla öğrendim. yunanistan’daki türkleri toplama kampına tıkmışlar. tabii üzüldüm. sonra yunanistan’da mıydım yoksa çin’de miydim bilmiyorum ancak çince dersim vardı. önümde çince yazılar bulunan kağıtlar vardı ve pek bir şey anladığım da söylenemezdi. çince hocam çok güzel, siyah gözlü, siyah saçlı bir kadındı; maşallahı vardı yani. ve bir kedisi vardı, yavruydu daha, çok minnoştu, tam onu sevecektim... uyandım. :(
devamını gör...
rüyamda muhabbet kuşu yakalıyordum hayır muhabbet kuşumda yok bu neye delaletse artık.
devamını gör...
hem kafa sözlük'te hem de yazar ve kafa (yazar kafa) olan insanların gördüğü rûyaları yazdığı başlıktır. rüyanın ne ûsloop'u ne de bijimi önemli değildir, yazan kafa olsun yeterdir.

misal:

"neden gördüğümü bilmediğim ama gerçekten gördüğüm bir rûya olduğunu belirtmekle başlamak isterim. hiçbir dine dair bir art niyet yoktur, gördüğüm rûya budur ne yapabilirim. görürken ve düşünürken hiç komik gelmemişti ama anlattığımda insanlar yarıldı. ben de dedim ki neden olmasın? neyse başlıyorum.

dışardaydık bir arkadaşla. etrafta çöpler, kalabalık ve suriyeliler yoktu. alışveriş merkezine girmek için kuytu bir yerdeki bir asansöre bindik. oldukça tuhaf insanlar vardı asansörün yakınında ve içinde. yukarıya çıktık.

öncesini çok hatırlamıyorum. bir sinema salonundaydık. iki katlı ve dev gibiydi. gerçek sinema salonlarının aksine amfi gibi merdivenli değildi. bir film oynuyordu.

sanki sınıfça falan gitmiştik de sinemaya kimse işin sanatında değildi. ben filme dikkat kesilmiştim.

ara verilmişti. arkadaş ile ayaklandık ve iki sıra kırmızı koltuğun arasından loş ışıklı salonda çıkışa doğru ilerledik. iki silüet, film arasından istifade, salondaki koltuklarında sevişiyor gibiydi.

koca salonun alt katına indik. orası da geldiğimiz yerin aynısı gibiydi ama değildi tabii, aynı nehirde iki kez yıkanılmaz.

sonra birden arkadaşla kaçmaya başladık ve koştuk, koştuk upuzun bir koridorda. arkadaş matrak ve hareketli biriydi. sanki benim böyle sihirli değnek gibi alegorik bir kalemim vardı. neden kaçıyorduk anlamıyordum.

yolun sonuna geldik ve aşağı düşmeye başladık. cebrail'den kaçıyormuşuz. ben usulca sahneye gökten iner gibi süzülürken arkadaş sahneye çakıldı. cebrail'den kaçarken tanrı'ya tutulmuştuk.

tanrı, çok hiddetli ve kırmızı irisli gözleriyle bize doğru yöneldi. seyircilere arkasını dönmüştü. bu kabul edilir şey değildi. tanrı bir kadındı ama animasyon gibiydi. saçları pembe, yüzü tombul ve büyük, güzel, balık etli ve bir insandan uzunca bir varlıktı.

ben, kalemimi ileriye doğru atıp sahneden uçarak en ön ve sağdaki özel, tekli kırmızı koltuğuma oturdum.

benim arkadaşın bizim lucifer olduğunu ve benim de isa olduğumu öğrenmiştim. tanrı onu yok etmeden ona bir hediye vereceğini söyledi oyunbaz.

bir midye verdi tanrı'ya lucifer ve tanrı şeytanı yok etti, mideyiyi mideye indirdi. midyenin içinden bir kadın pedi çıktı. tanrı'nın gözlerinden dumanlar çıkıyordu. çok sinirlenmişti.

bir nutuk verdi. ayet gibiydi. bâzı kendini bilmezler diyordu, yaptığınız berbat bir şeydir ve yasaktır.

aynı rûyada alışveriş merkezinden çıkarken çırılçıplak ve ulu orta yerde yatarak sevişen iki erkek de gördüm. başörtülü kadınlar da vardı aynı yerde ama bu ilişki onların bile umurunda değilmiş gibiydi.

sanırım tanrı'nın hiddeti lutîliğeydi. homoseksüel bireylerin ezilmesini vs. çok düşünüyordum. ben de bir erkek olarak aslında kadınlardan hoşlanmıyordum ve dinî olarak bu mevzuya takıntılıydım.

vahiy aldım demiyorum yanlış anlamayın. bu kadar tanrı ve eşcinselliği düşününce böyle bir rûya görmem normal, diye düşünüyorum. neyse bol kafkalı, kafalı, turuncu günler dilerim!"
devamını gör...
geçenlerde sarı bir ejderha gördüm. gözlerimin içine bakıyordu bende bakışımı yönelttim. türk dizilerinde klişe olan bakışma sahnelerinden birini yaşıyordum sanki bir an hırıldayınca beni kül edicek sandım fakat o üzerimden geçip gökyüzünün derinliklerine karıştı..
devamını gör...
yine hastalıklı bir uykuydu benim için. uyandığımda uyudugumdan daha yorgundum. ağzımın içi leş gibi sigara kokuyor ve başım deliler gibi aģrıyordu. gördüğüm rüya da bunun etkisiyle oldukça kötüydü. olabildiğince karanlık bir yerdeydim. etrafta bir nem kokusu var ama biliyorum eski yıllardan gelen bir koku bu. içeriye giren ışık çok az ama etrafı seçmemde yeterli oluyor. karanlık içerisinde yürüyorum, üzerimde büyük bir ağırlık var, adımlarımı güçlükle atıyorum. mahzen gibi bir şey diye düşünüyorum içimden. ardından ilerledikçe ileride bir ışık görmeye başlıyorum, adeta bir nur gibi parlıyor. gözlerimi kısıyorum, normalde de kaslarımı çattığımı hissediyorum. ilerledikçe daha çok artıyor parlaklık. o karanlıktan çıkmak istemiyorum adeta ama arkamdan bir güç beni o ışığa itiyor sanki. ilahi bir güç tarafından götürüluyorum ışığa. daha sonra büyük bir çınlama duyuyorum, kulak acıtan cinsten. gözlerimi ve kulaklarımı kapatıyorum. sonra da uyandım zaten. garipti ve hala etkisinden çıkamadım.
devamını gör...
genelde ya bi yerlerden düşüyorum yada vuruluyorum arada da bıçaklanıyorum fakat son yıllarda bunlar azaldı galiba hayatımı değiştirdiğim için .
devamını gör...
bi ara cin anneannemin kellesini elinde tutup bana sırıtıyordu.. genel olarak hep cinlerle ilgili görürüm bazende çok düşündüğüm şeyleri kişileri..
devamını gör...
ilkokulda gördüğüm rüyayı kimse geçemez bence.

ilkokul sınıf arkadaşlarım ve ben, evimin oturma odasına çok benzer kapkaranlık bir yerdeyiz. yüzü olmayan erkekler ve kadınlar var. bize zorla kafamız kadar meyveler yedirmeye çalışıyorlar. arkadaşlardan bazıları boğuluyorlar, ben elimle bi saniye işareti yapıp nefeslendikten sonra bölüp bölüp yiyorum. yine yüzü olmayan uzun saçlı bir kadın bıçaklar ve meyve tabağı olan tepsiyi getirip duruyor, koridoru görüyorum. hatırladığım kadarıyla bize meyve yediren adamın da boynuzları bulunmakta.

deli korkutucuydu görmesi. allah bir daha gördürmesin. amin.

edit: bir defa da odamda bulunan televizyonda yüzler olduğunu görmüştüm. beyaz ve hayalet gibi. çok korkunçtu o da.
sanırım psikolojimde biraz pürüzler var ama halledicem.
devamını gör...
bazı varlıklar boş yapıyordu.
devamını gör...
öncelikle bir tek benim böyle saçma ve korkunç rüyalar görmediğimin kanıtı olmuş bu başlık altındaki entryler beni bayağı rahatlattı..

sonralıkla;
bir insan hayatında ne kadar çeşitli rüya görebilirse o kadar çeşitte rüya görmüşlüğüm vardır. zaten bütün korku hikayeleri benim rüyalarımda mevcut. tüm korku rüyalarımı peş peşe editlesek 10 yıl sinema sektörüne yetecek korku filmi senaryosu çıkar. ayriyeten neredeyse bütün ölüm şekillerini rüyamda deneyimlemiş bulunmaktayım. bıçaklandım, vuruldum, boğazıma bıçak sapladılar.. cin konsepti zaten haftada en az 1-2 mutlaka görüyorum.
devamını gör...
son zamanlarda gördüğüm ruyalarin hepsi kabusa döndü artık uyuyamıyorum
devamını gör...
gördüğüm en ilginç rüyalardandır...

çocukluğumun geçtiği ümraniye sokaklarında mahalle maçı yapar gibi çatışma çıkmış, her sokaktan silah sesleri geliyor. binaların çatılarından kara dumanlar yükseliyor, helikopter ve bomba sesleri yankılanıyor kulağımda...
savaştığımız kim peki?
fenerbahçeli futbolcular...
evet, fenerbahçeli futbolcular...

bir an, etrafımın sarılarak abluka altına alınmak üzere olduğumu hissedip bir kömürlüğe sığınıyorum. tüfeğimde mermi yok, üstümde başka silah, bıçak yok...karanlık bir köşede, bir odun yığının yanına sinerek beklemeye başlıyorum...
hemen ardımdan bir gıcırtıyla kapı açılıyor.
önce, parlak bir ışık içinde bir insan silüeti görüyorum. kıvırcık saçlı...
sonra tüfeğini bana doğrultup ‘ayağa kalk! yavaşça bana doğru yürü!’ diye emir veriyor.

ürkek adımlarla yavaş yavaş yaklaşıyorum ve yüzünü seçmeye başlıyorum...
elinde tüfeği ve üstünde çubuklu formasıyla deniz barış’ı (bilmeyenler için; eski bir fenerbahçeli futbolcu) karşımda görüyorum. hiçbir şey söylememe fırsat vermeden tetiğe asılıyor, silah patlamıyor... hırsla tüfeği atıp yerden kocaman bir kaldırım taşı alıyor deniz barış... o kaldırım taşını tam suratımın ortasına geçirecekken; “dur! konuşarak anlaşabiliriz!” diye haykırıyorum.

kaldırım taşının kafamla buluştuğu an, uyandım...

bu da böyle bir rüyamdı işte...
devamını gör...
üniversite sınavına hazırladığım sene fazla ders çalışmaktan beynimin yandığı buda rüyalarıma etki etmeye başlamıştı. en son 2. mahmutla sefere gittiğimi görmüştüm. nerden anladın 2.mahmut olduğunu diye sormayın bilmiyorum djdjdj.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yazarların rüyaları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim