zaman tüneli

yeni gelen bir göçmenin kredi puanı olmamasından kaynaklıdır. yani "öder mi, kaçar mı?" sorusunun cevabı için yeterli finansal geçmişiniz yok.

ileride araba, ev kredisi alırken de vatandaşa göre daha zor olacak. hatta sırf bu yüzden yeni gidene hemen kredi kartı almasını önerirler. belli bir süredir borç alıp ödemiş insanın kredi puanı yavaş yavaş yükselir.

3 haftada gelmesi standart avrupa yavaş posta problemi. american express -amerika şirketi başvuru yapsa- 4 günde geliyor, adamların kendi ülkesindeki kredi kartı gerçekten haftalar alabiliyor.

edit: 11 sene kredi kartı almamış olmak, yüksek kredi puanı kurmanızı engeller.
devamını gör...

kişisel deneyimlerime göre pek uzun ömürlü olmuyor o ilişki. takılırsın edersin, sonra bu körpe kızımız bir iki gençlik hatası yapar. hiç sekmez mutlaka yapar o hataları. bir süre sonra bakarsın ki gençlik hatası sensin meğer onun hayatında. yüklenirsin sıfatını omuzlarına yeni çıtırların peşine akarsın geceleri usul usul. yapacak bir şey yok.
devamını gör...

sırf sıkıntıdan iş yerinde kıza kafeteryaya inelim, yemeğe çıkalım dedikçe ilginiz olduğunu düşünüyorlar. kız milleti yanlış anlamay çok müsaittir.
www.thefranceshow.com
devamını gör...

benden özlü söz kırk yılda bir çıkar, çıktığında da umumi tuvaletler dahil her yere yazarım. o da şöyle ki;

"öldüğünde otopsin yapılmıyorsa bu hayatı yaşamadın, yapılıyorsa yaşayamadın demektir."
devamını gör...

(bkz: aynısının laciverti)
devamını gör...

" özünü kaybetme evlat öz önemlidir. " valla şimdi uydurdum, var mı böyle söz bilmiyorum.
devamını gör...

biraz asabi ve gazeteci volkan konak olduğunu ileri sürebilirim fakat kanıtlayamam.

tanım: bir gazeteci.
devamını gör...

ülkemizde aktif krematoryum yok, resmi bir vasiyet olsa dahi yakacak yer de yok öyle bir müessese de işletilmiyor. belki bundan sonra talep doğrultusunda bu tarz bir uygulama yapılır
www.tedxpenn.com/
devamını gör...

"kafana takma guten tag"
devamını gör...

''hayat bir orgazmsa, ben de uzun bir ön sevişmeyim...''
devamını gör...

hikayesi osmanlı topraklarında başlayan köftedir. isveç ile rusya arasında 1709 tarihinde yaşanan poltova savaşı'nda isveç yenilmiş ve kral xii. karl -ya da osmanlılar'ın kendisine taktığı lakap ile anılan demirbaş şarl- osmanlı'ya sığınır. osmanlı'daki sürgün günlerinde köfte ile tanışan kral bu yiyeceği çok sever. poltova mağlubiyeti sonrası rus ordusu kendisini takip etmiş ve osmanlı topraklarına girmiştir. bu durum osmanlı ve rusya arasında 18. yy'ın ilk düellesunu başlatır. (bkz: prut savaşı). prut'ta osmanlılar, rusları kıstırmayı başarır ancak vezir-i azam ve serasker baltacı mehmet paşa, yeniçerilere olan güvensizliğinden rus ordusunu tümü ile imha etmez ((i: baltacının çariçe katarina tarafından ziyareti ve ikisinin halvet olmaları ile nihayetlenen bir görüşme yapmaları ardından osmanlıların tası tarağı toplayıp çekildileri iddiaları bu savaşa aittir. ancak altı boş bir iddiadır.)) ancak iki taraf arasında prut antlaşması imzalanır. antlaşmanın maddelerinden birisi de isveç kralının özgürce ülkesine dönebilmesidir. tabi isveçe giden sadece kral olmadı. demirbaşın bu yiyeceğe düşkünlüğü onu isveç mutfağına taşıdı ve zaman içerisinde tarif yeni bir şekil alıp isveç köfte ortaya çıktı. afiyet olsun.
devamını gör...

"benzin vardı da ben mi içtim "
devamını gör...

arjantinliler üstün ırk olduklarını göstermişlerdir.
devamını gör...

böyle bakınca çok büyük gibi gelse de 12 yılcık bir fark var. 10 yıllık yaş farkıyla evlilikler çok yapılıyor bizim toplumda. kadın yaşına göre olgunsa, erkekte zaten anca o yaşta biraz durağanlaşıyor mesele yok gibi fakat erimiz evlilik hayali kurarken kızın kariyeri sekteye uğrayabilir. kızın heyecanına erkek eşlik etmeyebilir, kızın yapacağı hataları önceden deneyimlemiş erkek kıza bu konuda zorluk çıkarabilir. her neyse uyumlu olma ihtimallerini de göz önüne alıyorum,birde erkeğin başka bir hayatı olması ihtimali de yüksek diyeyim ha!
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

online hizmetleri ve portalinin arayüzü cok kötü olan bankadir.
kredi karti almak icin 50 kere yalvardik efenim.
devamını gör...

11 temmuz 1980 rize dogumlu gazeteci.
isini layikiyla yapan, onurlu bir insan. seviyorum kendisini.
devamını gör...

içim parçalandı içimmm..

bu sözlük kalbime ağır geliyo.

acı dolu her köşe başı hüzün.
devamını gör...

üzüntü vericidir. türkiye'nin adaletini sorgulatir. herkesin son istegi yerine getirilmelidir, hangi kesimden, hangi meslekten vs. olursa olsun.

ekleme: ülkede krematoryum yok ama üreticisi var nasil oluyorsa.
sivasmemleket.com
devamını gör...

dünyada bir siyaset arenasının kalitesizleşmesi söz konusu.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim