zaman tüneli

daha çok hatunlara şirin gözükmek için ayak faşisti taklidi yaptıklarına yemin edebilirim ama ispatlayamam.
devamını gör...

bi de münafık özrü vardır. eğer hatalıysam özür dilerim gerçekten.
alt mesaj: hatalı değilim ama laf anlayacağın yok.
devamını gör...

aziz fenere, kk chp ye....

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

oğlum 26 yıl öncesine niye gidiyoruz ülkeyi başlangıç ayarlarına döndürelim ya.
devamını gör...

yelkenleri hemen indirmemeyi gerektiren cümle.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bunlar hep aklıma ilk gelenleri yazdığımdan oluyo
devamını gör...

özür dilemeyip yapılan hatada ısrarcı olunurken üstüne bir de vicdanen bir şeylerin ters gittiğini bilmenin yükünü taşırken, özür diledikten sonra karşı tarafın omzuna teslim edilen yük.

(bkz: özür dilemenin dayanılmaz hafifliği)
devamını gör...

ne tatlı sözmüş
devamını gör...

ve hala beni dinleyen
bir avuç dostum kaldı
ömrümün sonbaharında..
devamını gör...

bir yeis sensura şarkısıdır. amacı gözyaşıyla doğruları göl etmektir.

olmuyor bak,
yük olmuzlarımda..
yine bağırmıyorsam,
sessizliğimden anla..
devamını gör...

kendi oyun motorumu geliştirirken karşıma çıkan ve biraz araştırdığım bir konu.
özetle sanal bir dünyaya doğru "ışınlar" (ray) göndererek, bu ışınların hangi nesnelere çarptığını ve aralarındaki mesafeyi hesaplayan oldukça hızlı bir görüntü işleme ve oyun geliştirme tekniği. optimizasyon için tüm uzayı taramak maliyetli olduğundan dış çarpıştırıcılar oluyor mesela görünmez, ona gelince diğer alanları boşuna hesaplamıyor vs. yalnız nesne şeçimi için daha iyi bir teknik varmış ​ıd picking (renk tabanlı seçim) diye ,onuda sonra anlatırım daha karmaşık birsey.
gerçi bu raycasting daha çok düşman yapay zekasının görüş alanı, mermi ve atış hesaplama, çarpışma hesaplama gibi konularda kullanılıyor. garibime giden olay şu 2 boyutlu bir monitorde 3 boyutu deneyim etmek çok garip bir his. bilgisayar 3. boyutu anlıyor ama monitör 2d. isin matematik kısmı projeksiyon (izdüşüm) matrisleri, lineer cebire, vektörlere falan dayanıyor baya teknik altyapısı var.
devamını gör...

hiçbir şeye müdahale edemeyecekmiş gibi hissediyorum.
devamını gör...

bu sadece haklıyken buna mecbur bırakıldığın zaman ağırdır.
devamını gör...

hayatın önümüze sunduğu fırsatların her daim istek ve amaçlarımıza uygun olmaması dolaylı ortaya çıkan sorunsal.

gönül istiyor bir şeyler,
sabah alarmı diyor başka şeyler.
devamını gör...

özür dilemek eğer ağızda yuva yapmış ve anlamını yitirmiş bir şey hâline gelmediyse ağır bir durumdur.

özür dilemeyi gerektiren bir durumun içinde bulunmak, o duruma sebebiyet vermek ve sonucunda karşı tarafı kırdığını, incittiğini bilmek insana yük olur.
istisnai durumlar hariç her durum için tek özür hakkımız vardır ve bunu kullandığımız an başka hakkımız kalmadığını bilmek de yine bir yüktür.

hata yapmak ve bunlardan ders çıkartıp tekrarlamamak insani bir davranıştır.
olaylar yaşanırken de durumdan etkilenen şahısa/şahıslara özür yöneltmek ise olması gereken en doğru davranıştır.

velhasılıkelam nerdesinden bakarsak bakalım özür dileyebilmek büyük bir erdemdir. ağırlığı ise yerine göre kaldırılabilecek türdendir.
(bkz: özür dilerim hepinizden)

bir (bkz: elzem (yazar)) ukdesidir efenim.
devamını gör...

mesela geleceği bilmemek bence bilmekten iyidir.
devamını gör...

kedi işi doğru. kedisi olmayana artı martı yok. hiçbir kedi onu seçmemiş yani ne diyor olabilir ki vırvır hey sen duymuyorum sinek mi vızıldıyor pf .s.s.s
devamını gör...

başlığı okuduğum an hakaretli ve dalga geçmeli belki de sataşmalı bir tanımla karşılaşırım sanmıştım ancak gerçekten yazarların kafasının porselen kupa tasarımıymış.
devamını gör...

ayıp olmasın diye güzel olmuş eline sağlık diyen insan kadar olamayanların arasında sürüklenen yazar tipi.

tek başına gibi takıl işte.
aman.
devamını gör...

şiire ses
buradan
devamını gör...

çok güzel görünüp, öyle olmayan bir söz. bu türden "yem" sözlere takılan düşük zekalı balıklar olacaktır.

bilmemek bilmekten iyidir, cahillik mutluluktur, aptallar daha mutludur, mutluluk aptallıktadır, körler daha iyi araba kullanırlar...

türü...bu sözlerin hepsi insan türünü reddeder.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim