pabucumun sanatisti yazar profili

pabucumun sanatisti kapak fotoğrafı
pabucumun sanatisti profil fotoğrafı
rozet
karma: 17422 tanım: 5745 başlık: 316 takipçi: 75
ütopyalar güzeldir.

son tanımları | başucu eserleri


hiçbir yazarın profil fotoğrafının gerçeği yansıtmaması

sen yine de bir uc kere beetlejuice de bakalım. kim gerçek kim sahte..
devamını gör...

9 buçuk saat süren 6'lı masa toplantısı

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


şimdi silkelerler böyle halk yönetimini. zam açıklarken yok canımızla zam yapıyoruz diye ağlayanlar kendilerine yine hamuduyla doldurmuş.kandirmayalim kendimizi oligarşi var bu ülkede.yönetim halk işi falan değil. iş adamı yatırımcı işi. bu rakamlar olmadan seçime giden 110 tane daha parti var. geçin bu düzeni. demokrasi ha!
devamını gör...

eyleme dökülmüş umudun yıkıma götürmesi

o halde bir çıkarım yapmak gerekirse yani geri sarıp en başa dönersek zaten yıkık olacağı belli de mi yıkıma gidiliyor? yoksa hiç farkında değil cahil cesareti ile mi yıkıma gidiliyor? bu gidiş yollarını ayrı ayrı değerlendirmemiz gerekmektedir.

hepimizin umutlarının yere yakınlık derecesi birbirinden farklı olması normaldir. bazı yerden bir karış yükseklikteki umutlar zaten bir iki güne eyleme dönüşecektir. yani çok umuttan sayılmaz. yani sırası gelmemiş planlanması yapılmamış işler gibi düşünülebilir o sizin artık gönül gözünüz ile alakalı. bir de orta yükseklik dediğimiz başımızın üzerinden bir boy daha katlayarak koyduğumuz görebildiğimiz ama ulaşamadığımız umutlar var ki bunlar acıdır. başlıkta anlatılan umutlardir bunlar mesela yılın belli dönemlerinde depresyon yapar. tabi değersizlik hissi utandırır insanı çünkü. görüyor ama ulasamiyor olmak değersiz hissettirir. bu yüzden bunları eyleme geçireceğim diye türlü taklalar atmak ve sonuca ulaşamamak aslında depresyon korkusundan gelir. tabi. ama sonuca ulaşmasa da şöyle bir faydası vardır bu olayın o umudu daha uzak umutlar arasına atar ve gözle görülmez hale getirebiliriz acı bir tecrübe ile. ve son aşama yıldızlar ve onların kaydigina inanmaktır. kardeşim yıldız kaymaz. o ışıklar gök taşlarının atmosfere girip surtunup çıkardığı alevlerdir. mesela evde ince ve sık aralıklı bir tarak varsa bir peçeteyi önceden küçük parçalara ayırın sonra tarağı saçınıza sürtün biraz bastırarak ve hızlıca ama tarar gibi değil sonra peçeteye yaklastirin plastik tarak peçete parçalarını çekecektir. ilim der ki sürtünen çeker. bu durum da uzak umutlar daha çekicidir. o yüzden en olmayacak umutlar, ütopyalar hep o mesafededir.

işin aslı mesafeyi doğru belirlemektir. herkes hangi açıdan baktığına bağlı der, yalan! hangi mesafeden baktığına bağlı.

daha sık konuşmamız lazım ama çayla kahveyle ya da serin gazsız bir içecekle. hayalleri yıkılan bir daha kurar. yıkılan yetenek değil çünkü. denizin çok dibine kovayla kale yapan çocuk dalga kaleyi bozunca daha uzağa yapması gerektiğini fark edebiliyor. ortalama 3-4 yaşında bu zekaya sahip olunabiliyor yani. hadi. daha örneğim kalmadi. ciddi bir şey anlattım sacmalama noktasına taşımadan kapatıyorum konuyu.

dipçe: sizce de en güzel reçel vişne reçeli değil mi?
devamını gör...

her şeyi bildiğini sanmak

peki bu kanıya varan birinin bilme ihtimalini yok saymak da benzer bir şey değil mi? velev ki her şeyi biliyor karşındaki. sen o zaman onun gerçeğini sanan oluyorsun. sanmak zehirdir. şey gibi.
devamını gör...

her sabah 40 dakika yürümek

kronometreye bakarken düşerim. bakmasam dakikayı tutturamam. neden ortalama bir akış verilmemiş mesela 40 niye 35 veya 50 dakika değil. bir rakam verilmesi gerekiyorsa tam yarım çeyrek ölçütü ile verilse daha akışkan oluyor bence. puantaj da aynı şekilde mesela. veya bir de 7 takıntısı var. 7 kıta göğün 7 kat üzeri veya altı. yerin o kadar altı yok mesela. aslında her şey (bkz: jim carrey) hayranlığı ile başladı. komik olmadığı bir film izlemeliyim. evet. buldum (bkz: number 23). herseyi topladım bi süre. sonra mesut süre diye bir adam çıktı ortaya. migrostan aldığım ananasın soyulan kabuğuna benziyordu sakali. neyse vakit yok diyoruz ama yurumemiz lazım. sabah akşam. hep bahane üreten aklı biraz farklı calistirabiliriz.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının niş zevkleri

lisenin bahçesinde oturup sarayburnunu izlemek. orada jilet yapilmayi bekleyen gemilerle bakışmak. daha büyük bir yalnızlık ile karşılaşınca kendime ait olanı hep kicimsarim.
devamını gör...

sözlük yazarlarının fotoğrafları

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

en yakın arkadaşını bir kelimeyle anlat

güven,
özveri,
tecrübe.
devamını gör...

yalancıya verilmesi gereken ceza

silkeleme.
devamını gör...

yılın en yalnız yazarları

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


sesiniz pek gelmiyor.
devamını gör...

alkollü araç

yaa ne güzel şakalar bunlar ilkokul 4. sınıftan kerem. yarım saat altıma işedim.
devamını gör...

üniversiteyi kendi şehrinde ve evinde okumanın keyfi

o değil de yalancıyı silkelemeliler bence.
devamını gör...

yılbaşı gecesi evde olan varoş

yavrum oturduğumuz yerden binlik olduk. kim lan varoş.
devamını gör...

türkiye'de çıplaklar kampı olsa gider misiniz soruşturması

ulan olsa yazıyormuş konum arıyorum bir saattir.
devamını gör...

sovyetler cumhuriyeti'nin bitmesi

haa si ko meee. bitmiş mi lan! vay anasını koca zeplin yandı demek.
devamını gör...

döverim dedim

hep eskilerden anlatıyorum bu sefer yazdan kalma bir tane anlatayım. uzun yıllar planladıktan sonra yakın arkadaşım ile birlikte bu yaz antalyaya tatile gittik. ama tabi ki rockn roll loser trip olduğumuz için direkt rota olarak olimposu belirledik. yolculuk falan gayet keyifli herşey güzeldi. çıralı da bir kamp alanı ayarladık falan. sıcak nem antalya çok da yaşanası bir yer değil ama neyse.

aslında bu anlatacağım noktaya gelene kadar öyle sıçış hikayeleri var ki anlatsam seri tamamlanır. ben sadece birinden bahsetmek ve çok da ifşaya girmek istemiyorum. aradığını bulamayan her türk tatilcisi gibi biz de aranıyoruz. tavsiyeler alıyoruz. akıl verenler oluyor. zaten herşey tamam bir tek akıl yok. kimse bunun farkında değil.

kemere aqua parka gitme fikri arkadaşıma iletildi. ortam iyi illa ki denk getirirsiniz. yerli turist de çok geliyor. yabancıyı ayarlayamadığımız google translete ile tescilli çünkü. türkiyenin en büyüğü falan deyip ara gazla süslenmiş bir mesajı okurken bir taraftan da navigasyonu ayarlamaya çalışıyorum. zaten gece kulubunden sabah çıkmış ve yalnız çıkmışım moralim sıfır sıfır sıfır.

neyse gittik girdik içeri. su kaydırakları falan. oyuncak lan oyuncak işte. 39 yaşında adamların keyif almayacağı aşikar ama öyle bir yokluk kim ne derse yapıyoruz. dedim ya her şey dahil akıl hariç iki adamız. madem geldik binicez aga dedim. en büyüğü hangisi bakınalım gidelim sırasına girelim. baya bakındık. rusya savaşı kemeri hiç etkilememiş. uzun sürdü bakınmamız o yüzden. ama şey gibi düşün penthouse dergisine bakmak gibi. sadece bakıyoruz. karşıdan gülen falan oluyor ama karşılığımız yok. google translate düzgün çalışmıyor awm.

bekledik sıra bize geldi. görevli dedi ki abi dedi sen kaç kilosun dedim 118 120 arası. risk var istersen binme dedi. ben binmeye geldim risk bizim işimiz dedim. tamam abi dedi bir koydu tekmeyi simide. o simit zaten kaydırağa ne zaman dokundu bilmiyorum. ama geçtiğim yerden su fışkırıyor. aynı zamanda gök gürültüsü gibi bir ses. herkes bana dikkat kesildi ve tek kişilik şovum başladı. tünellere girince ağlıyorum. öyle de korkuyorum. bitmiyor zaten. zaman sanki slow moşin awm.

son noktada hani şu kaykaycıların u şeklinde takla attığı yerler var ya orda bitiyor. ben de attım orada taklalar. ispanyada matadorum sanki her uçuşumda hooow hoow diye bağırıyor millet. ve bitti işkence çıktım havuzdan. bir bebe geldi yanıma abi dedi bir daha asla binme. sonra anons yapıldı az önce kaydıraktan inen beyefendi müdüriyete gelin. lan nefesimi çevireyim bi su verin diyorum.yok. bir takım elbiseli kadın geldi. sakın dedi. gitti. başka biri daha geldi siz sakın binmeyin bir daha dedi landöverim dedim
devamını gör...

yazarların 2023 yılbaşı gecesi planları

siz planlar yaparken gülümser hayat hiç belli etmeden.
devamını gör...

ekşi sözlük

#2363270 kardeş sana güzel sözler biriktirdim fen bilgisi defterimde. ama :

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu devirde hala şekerli çay içen insan

karşısına sigara içen bir insan alıp yalnızlığını paylaşabilir. bana göre. bencesi. yani.
devamını gör...

robert trujillo

basıvermişler.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim