imamınruskarısı yazar profili

imamınruskarısı kapak fotoğrafı
imamınruskarısı profil fotoğrafı
rozet
karma: 2043 tanım: 117 başlık: 16 takipçi: 65

son tanımları


normal sözlük yazarlarının çektiği fotoğraflar

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
ben de eklemiş bulunayım şuraya bir iki fotoğraf.
devamını gör...

bir tanrıya inanmadan kutsal kitapları okumak

kusura bakmayın ama kesinlikle basit yazılmış, hor görülecek kitaplar değil. aksini iddia edenin ağzına 4 kutsal kitapla vurmak lazım. yazan arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum. keşke birkaç tane daha yazmış olsalardı.
devamını gör...

rüya defteri tutmak

kesinlikle yapmak istediğim uygulama. bir gün zincirlerimi kırıp yaparsam bilim kurgu, fantastik; film, dizi, romanlar yanında halt işler. her akşam başka bir terane. zihnimi cok mu hor kullanıyorum ne. her sabah rüya analizimden sonra ufkum açılıyor.
devamını gör...

herkes mahlasına yakışanı yapsın

yatsıdan sonra
devamını gör...

popüler olmayan sözlük yazarlarının yazma amacı

hayatın da bir amacı yok ama yaşıyoruz işte.
devamını gör...

bir alttaki yazara gereksiz bir bilgi bırak

tarihin en büyük imparatorluğunu kuran moğollar aynı zamanda tarihteki ilk dondurmayı üreten kişilerdir.*
devamını gör...

deizm

ah be akıllım madem bir yaratıcıya inaniyorsun onun kitap indirip peygamber yolladigina neden inanmıyorsun. mantıksal cikarimi olmayan düşünme biçimidir.

o zaman bu şu demektir: inanmıyorum ama komple de inkar etmeyeyim nolur nolmaz durumudur. dinlere inaniyorum ayağıyla emirlerden kaçayım ama allah'a inanıyorum bahanesiyle zebanilerle köşe kapmaca oynamaktan da sıyrılayım.

yok öyle hem ayranım dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin. bu insalar boşuna mı ateist oldu demezler mi adama?
devamını gör...

öğretmenlerin 1 yılda 6 ay tatil yapması

tüm sene yatmaktan bazı uzuvlarını şişirmiş, sıkıntıdan ne yapacağını bilmeyen, o çokça değerli vakitlerini sözlükte böyle boş başlıklarda öldüren, basit hesaplarla yanlış kiyaslamaları esas alan, oturduğu evin dört duvar ötesinden haberdar olmayan yazarlarımıza dert olan durumdur. yetmemiş gördüğü hesaplamanın doğruluğuna körü körüne inanmış hemen peşkeş çekmiş garibim. öğretmenin mesaisi okuldan çıkınca bitiyor mu sanıyorsunuz siz? puhahahahahhahah. bu entryleri görünce üzülüyorum. madem o kadar ağzınızın suyu akarak bu cümleleri sarf ediyorsunuz siz de öğretmen olun derdim ama iyi ki olamıyorsunuz diyorum. böyle bir zihniyetle kendinizi bile yetiştiremezsiniz. ortaya attığınız hesaplamanın saçmalığı kadar saçma bir savunma yapayım öyleyse ben de zaten onun da üzerine fazla düşünmeden hemen kabullenirsiniz. en azından öğrenciler kadar tatil yapmıyorlar hahahahahah öyle de olabilirdi.
devamını gör...

itü makina fakültesi'nin akademik kadrosu

bırakın kitabı kapağına göre yargılamayın ayaklarını dilini hukukunu bilmeyen adam senin ülkende sana neyin dersini veriyor? nitelikli egitimciler yetiştiremiyor muyuz? nerden baksan elde kalır. konuyu kürt türk ırkçılığına getiren arkadaşta yallah ülkü ocağına orda bunlarla gündemin analizini yaparsınız ordan ver elini afganistan ordan da harazmi hayyam farabi falan çıkartırsınız.
devamını gör...

javelin (yazar)

rastegele bir tanımıyla karşılaşıp profilinden çıkmadığım yazar. bmw m3 csl'ye olan bakış açısıyla da gönlüme taht kurmuş yazarımızdır. yazdığı tanımlarlarla araçlar konusunda bilirkişi olduğu çok aşikar. oldukça faydalı ve keyifli tanımlar yazıyor. aynı zamanda arabalar dışında yazdığı fikirleri ve düşünceleri çok değerli. yalnız nick altına geçtiğimde sayfalar dolusu tanımla karşılaşacağımı sanıyordum. az olmasının sebebini anlayamadım. yazdığı tüm tanımlar madalyalık. yazmaya devam edin hocam.
devamını gör...

bir sözlük yazarına akrostiş şiir yazmak

bir başlık gördüm sözlükte
ilkin anlayamadım
lakin sonra hoşuma da gitti başlık
elimden geldiğince ben de yazmak istedim
madem öyle kime yazacaktım şimdi ben
elli tane tanım okudum takma adlara bakarak
dağlar kadar bir takma ad gördüm sonra
ilkin hoşuma gitmedi de değil
maşallah deyip başladım yazmaya
kendisi kimsenin kör olmasını istememiş
isyankar bir tavırla meydan okumuş
şimdi oturup okusun yiğidim
iyi yazabilmiş miyim
müşkül duruma düşsün
desin ki akrostiş yazma sırası ben de
işte şimdi ben senin kör olmanı istemem

#1986998
devamını gör...

cennette söylenecek ilk söz

ben bu huriyi beğenmedim değiştirin.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının karalama defteri

seni ararken mutsuzlukla uzun bir yolculuğa çıktım
yol kenarındaki molalarda hakikati buldum
mutluluğu buldum, beni buldum, sevgiyi buldum
en önemlisi sevgisizliği buldum ama sen yoktun

gerçi benim için yoktan bile yoktun
çünkü olmamalarınla meşhurdun
ezelden beri gönlümde faili meçhuldun
arsızca sevmeye devam ettikçe seni, kaybettim

artık bir daha dönme, bir daha sevme
onursuz bir savaştı içimde yaşatmak seni
devamını gör...

kavimler göçünü başlatan cümle

canım çok sıkkın bu aralar
gezilecek çok diyar var
çok rahatmış oralar
bizim burda ne işimiz var
devamını gör...

vedalaşırken en sevilen kişiyi sona bırakmak

sona sakladığınız kişinin, siz diğerleri ile vedalaşırken buruk bir şekilde sizi beklemesi, sizin de sevilen kişiye giden yolda veda ettiğiniz insanlara minimum düzeyde zaman ayırmanızla olagelen durumdur.

sona yaklaştıkça duyulan heyecandan ötürü vücut daha fazla dopamin salgılamaya devam eder. böylelikle vücut ısınız artar, mutlu olmaya evrilirsiniz. bu arada da siz vedalaşırken göz ucuyla sürekli onu süzmeye devam edersiniz.

çok bir şey kalmamıştır artık. işte birazdan sarılacağınızı bilmenin heyecanı ve ayrılığın burukluğu iç içedir o an. uzun bir zaman kavuşmamak üzere son kavuşmanızı yapıyor olacaksınız belki de. bu yüzden en çok ve en uzun ona sarılacaksınız.

bu günlük hayatımızda da böyle değil midir zaten? mesela  tatlılar hep sona saklanır. ya da en çok tatilin bitmesine ramak kalan günlerde en çok eğlenilir. en güzel şarkılar konserin sonuna saklanır. bu yüzden sonlar güzeldir. ama yine de herkesle ayrılırken bir miktar üzülürsünüz. belki de hiç üzülmezsiniz ama o en sevdiğinizle vedalaşmak hep çok zordur. vedalar zaten zor, veda edilmek istenmeyenle veda daha da zor. belki fazla mana aranmamalı sevilen kişiyi sona saklamanın altında. belki de sadece onla vedanın zor olmasından dolayı sona saklanmıştır.

aman neyse ne. tespite puanım 10/10. hem en son sarılınca kokusu da üzerinde kalır o insanın. bu konuda orhan pamuk'un masumiyet müzesi kitabında da benzer bir tespit var:

“füsun kolonyayı dökerken kemal'i sona saklamıştı. insan vedalarda en sevdiğini sona saklar.”
devamını gör...

sabretme ölçütü ne kadar olmalı sorusu

sabır gereksiz erdemlerden biridir ve fazla sabır vizyonsuzluktur. fazla sabır geç kalmışlıktır, ihmalkarlıktır, usanmaktır, boş vermişliktir, umut etmektir, acizliktir, kabullenmektir, değişmektir, değiştirmektir.

sabır temelde kişinin kendiyle olan hudutlarıdır. her geç kalmışlık bu hudutları aşmaya sebep olur. bu yüzden sabretmenin ölçütü sabırsız görünmeyecek lakin sabırlı davranmaya da hak tanımayacak kadar ölçülü olmalıdır.

sabretmek denince ne geliyor aklınıza? olmasını umut ettiğiniz şey için bir emek vermek mi, boğulduğunuz sudan çıkmak için çırpınmak, katlanılan durumu değiştirmek için bir çaba içerisine girmek mi?

hayır hiçbiri değil. hepimizin aklına gelen temel eylem şu oldu: beklemek... en iyi ihtimalle sonra bu eylemin yerini katlanmak, almıştır.

bunun ilahi boyutunu ele alıyorum şimdi. katlanmaktan sonra artık yukarılardan ilahi bir güç iniyor ve çocukluktan beri süregelen o kutsal eylemler geliyor aklınıza ilk: sabrın solu selamettir, acele işe şeytan karışır, sabreden derviş muradına ermiş. neden kişi sınandığı bir durum karşısında buna baş kaldırmak yerine boyun eğiyor?

işte sabretmek bu yüzden acizliktir. çünkü kişi sabrederken  devran dönmeye devam ediyor. ertelenilen her şeyin acısının bir gün çıkacağı umuduyla bekliyorsunuz. bekliyorsunuz, sadece bekliyorsunuz... böylelikle sabretmek tembel ve salak insanlar için kısa yoldan bir çıkış kapısı oluyor.

acele işe şeytan karışmaz. yalnızca yanlış zamanın doğurduğu yanlış sonuçlar vardır. gerçek sabır yalnızca bekleyip katlanmak değil ileri görüşlü olmaktır. zaman hepimiz için çok kıymetli. ilahi kapının açılması umuduyla avunup sabretmek kocaman bir teselli.

son olarak şems-i tebriziden gerçek sabrın ne olduğu üzerine 2 kelam bırakıyorum:
dikene bakıp gülü, geceye bakıp gündüzü tahayyül edebilmektir. ve bilirler ki gökteki ayın hilalden dolunaya varması için zaman gerek.
devamını gör...

lahmacunu eliyle yiyen varoş

lahmacunu nasıl yiyeceğini de bilmiyordur şimdi bu varoşlar. söylemiş olayım kaşıkla yeniyor.
devamını gör...

kendinle aran nasıl sorunsalı

kendi kendime konuşacak kadar yakın, umurumda olmayacak kadar uzak.
devamını gör...

bir kadına edilebilecek en güzel iltifat

gözlerinde hep bir garip gizem vardı. hiçbir zaman tam olarak ne istediklerini bilmezlerdi. kara bulutlar toplaşırdı şimşekler çakardı bazen ama güneş hep senin yoluna doğardı. gülen yüzün bir armağan. kendine anlattıkların dağlar kadar. dağlar aşılamadan anlaşılmaz. senin iklimin de aşılmaz hiçbir zaman. ama ruhun yağmurları seviyor. ruhun temizliği ve sağlığı seviyor. ruhun bir yerlerin ardında hep. senin gökyüzün cömert, yeryüzün sırlı, nehirlerin berrak, dağların karlı, yolların büsbütün bir alev. hayata hırçın, sevince kırılgan, hüznün daimi; cesur kalp, güzel çehre, pür neşe. sen sürekli başına bela açan kelebek, kırların çiçeklerin tersine uçuyorsun. gözlerini aç! sen bu dünyaya seni tanıyanlara bir armağan olarak geldin.

*
devamını gör...

burçlara inanan insanın zeka seviyesi

astrolojiye olan inanç zekayı olumsuz etkiliyor ayrıca astrolojiye inanan insanlarda narsistlik özellikleri burçlara inanmayan insanlara göre daha baskın.

konuyla ilgili bilimsel makale

insanların burçlara inanması sorun değildir ama bunlara inanarak hayatlarını biçimlendirme çabası içerisindeyseler gerçekten aptaldırlar. uzak durmakta fayda var.

son olarak da inanan arkadaşlara çok iyi haberlerim var. mart ayı neptün venüsle çok iyi açılarda duracak ayrıca marsta bir hareketlenmeler var. acaba bunlar ilişkilerimize nasıl yansıyacak? mart ayı güzel bir ay olacak arkadaşlar bu ayda aranızdaki bağların zayıfladığı insanlarla yeniden bağlarınızı güçlendirmenin tam zamanı. bu ayda iyi ilişkiler ve ezelden beri elinize geçmesini beklediğimiz o para bu ay elinize geçecek platonun da izniyle. o yüzden bu ay pozitif enerjiniz doruklarda seyredecek. kendinize iyi davranın arkadaşlar. şimdiden bu ayın pozitif enerjisini yüreğinize sindirdiniz biliyorum, evet hissedebiliyorum.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim