ıvanka yazar profili

ıvanka kapak fotoğrafı
ıvanka profil fotoğrafı
rozet
ıvanka (peri)
kendisi dondurmuş
karma: 15148 tanım: 2848 başlık: 94 takipçi: 117
Hacı abi they put me in a time machine, they sent me in a different timeline. 🧚🏻‍♀️

son tanımları | başucu eserleri


bunlar normal şeyler radyo yayını

keyif alıyorsanız az daha konuşun kardeşim ağzınız mı düşer
devamını gör...

bunlar normal şeyler radyo yayını

duruunn gitmeyinn. sonuna yetiştim yaa.
devamını gör...

geceye bir park adı bırak

rams park. teşekkürler.
devamını gör...

bahar

camların kapıların kaplan ağzı gibi açıldığı, buzdolabına soğuk su istifini başlatan, limonatanın su gibi aktığı ve efil efil estiren elbiselerin arzı endam ettiği canım mevsim gülüm mevsim.
bir de kemal kılıçdaroğlu vardı tabi. olsun.
devamını gör...

çift başlı kartal

fazla anlamlı geldi.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kahveyi şekersiz ve sütsüz içenler tarikatı

sütlü ve şekerli kahve tüketenleri yoran tarikattır. bir siyasal islamcılar bir bunlar. yargılıyor, kendi taraflarına çekmeye çalışıyor, aşağılıyorlar.
ziftin pekini iç diyecek oluyorsunuz sonra bakıyorsunuz zaten onu içiyorlar.
devamını gör...

şiirle ilgilenen insanların biraz şey olması

şiirle ilgilenen herkes az çok yılmaz erdoğan’dır…

eğer 2024 yılında bildiğiniz bir aristokrata kaside yazıp para kazanmıyorsanız rica ederim insanları şiir merakınıza maruz bırakmayın.
bir edebiyatçı olarak söylüyorum şiir seviyorsunuz diye milletin ağzına ağzına şiir okuduğunuzda ne romantik ne entelektüel görünüyorsunuz, insan kendini zor tutuyor.
bir de yazanlar var aman aman. fışkiyeyi kim kırdı.
devamını gör...

kadın yazarların en son yaptığı yemek

lazanya ve patates püresi. antin kuntin ve italyanca çalıştığım bir günümdeydim. sevdiceğime la chante mi cantare eşliğinde sunum yaptım.

patlıcan varsa kıymayı ona da sokuşturabilirsiniz ağam da şimdi gelir eşliğinde (opsiyonel).
devamını gör...

davut peygamber

popülerite itibariyle peygambercik. e ne kalmış geriye bir yıldızı var. hoşlanılacak peygamberler arasında niş bir tercih olur.
devamını gör...

günaydın sözlük

öyle bir hava öyle bir kasvete uyandım ki ceplerimi kontrol ettim birkaç kapik çıkar mı diye.
dur gidem de paltomu satam.
devamını gör...

dahmer

evan peters’ın rolünün hakkını verdiği beğenerek izlediğim belgesel-dizi.
evet diziyi çok beğendim ancak katili de anlamalıyız gibi bir fikirle hazırlanmış gibiydi. izlerken yapımın dahmer’a karşı bir sempati oluşturmaya çalıştığını düşündürdü bana ve bu vahşetin ardından adamın hayranlarının oluştuğu düşünülürse kurbanların aileleri açısından gerçekten hiç hoş bir durum değil.
ben kendimi -haklı olarak- dahmer’la değil kurbanların aileleriyle empati yaparken ve sinirlenirken buldum.
devamını gör...

kuvvetli bir alkış

öncelikle dizi bir bireyin doğumdan büyüme evresine kadar hayatını anlatmıyor, saçma sapan mesajlar da vermiyor.

dizi; evli bir çiftin ilişkisinden başlayarak bu ilişkinin tarafı olan annenin kendine arkadaş bir proje ayna doğurmasından, bu çocuk bireyin hayata tutunma/tutunamama çabası ve anlam arayışı üzerinden adeta kimlik bunalımının genetik aktarımını anlatıyor.
bunu sembolik/metaforik unsurlar üzerinden anlatıyor olması dizinin saçma olduğunu göstermez yani, sadece genel izleyici kitlesine hitap etmediğini gösterir.

bazı sahnelerde diyolagların uzunluğu sebebiyle sahnelerin sarktığını ve düştüğünü söyleyebilirim ama genel anlamda çok beğendim. bazı cümleleri dinlerken keşke not alarak izleseydim dedim. kesinlikle daha dikkatli bir şekilde tekrar izleyeceğim.

iletişim, hayat, anlam, ilişkiler, aile ve bilhassa yalnızlık üzerine saatlerce düşündürebilecek bir diziydi.
devamını gör...

naci görür

kendisine büyük saygı duyuyorum keşke kendisini dinlesek dinlemekle de kalmasak bir şeyler yapsak ama görüyoruz ki çok geç.
dün köşede duran deprem çantasını da kalabalık yapıyor diye boşalttım. şu domino taşı nizamıyla yapılmış binaların arasından sağlam çıkmam imkansız zaten. düdüğümle fenerim yatağın başında duruyor işte.

o yüzden sürekli deprem olacak, 7 büyüklüğünde deprem olacak, deprem bekliyoruz, deprem, ille de deprem ille de deprem açıklamalarıyla kendisini paylaşan instagram sayfaları yüzünden adamdan nefret ettim. tamam olacak biliyoruz. ne zaman olur o konuda bir şey diyemiyorsunuz biliyoruz. yakın zamanda olacak tamamm onu da biliyoruz.
her şey tamam o zaman sus da huzur içinde öleyim be abicim. kolumu uzatınca arka komşuyla tokalaşabiliyorum ben bari söyleyip söyleyip germe beni yani.

şu vibeı veriyor artık bana
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

hispanic

american indian yani kızılderili ve latin etnik grupların karışımı etnisite, güney amerikalılar.

amerika’nın dışlanan kesimi ve tabi ki iş gücü. belli bir siyahi kesimle hemen hemen aynı konumda tutulur. milyonlarca kaçak hispanic nüfusu bulunan amerika için hem sorun hem de ağır ve pis işlerde çalışmak istemeyen amerikalılar için büyük nimetler.

ispanyolcanın çeşitli diyalektlerini konuşurlar bu yüzden “hispanic” ayrımı ve algısı olmayan avrupalılar için ilk karşılaşmada bunlar kim ola ki kafa karışıklığına sebep olurlar.
resmi evraklardaki uyruk kısmında latin ve hispanici ayrı birer seçenek olarak görürsünüz.
( bu arada belki bir gün işinize yarar, türkler buga giriyor bu tür evraklarda, bu gibi durumlarda biz diğer türk gruplarından farklı olarak -azerbaycan’ı ayrı tutuyorum, fok balığına suiti demeseler aynıyız zaten- beyaz ırk olarak tanımlanıyoruz. ayrıca amerikalılar size ısrarla avrupalı olduğunuzu söyleyeceklerdir he deyip geçin.)

açıkçası suça karışma oranları ve problem yaratma potansiyelleri normalden daha yüksek bir etnisite oldukları için amerika’daki bakış açısını az çok anlayabiliyorum.
bu sebeple birine aa meksikalılara benziyorsun gibi cümleler hakaret gibi algılanıyor.
devamını gör...

amerika birleşik devletleri kaçak göçmen sorunu

amerika birleşik devletleri’nin sorunu sandığımız durumdur. amerika’nın böyle sorunları olmaz dostlar. amerika göçmenleri iş gücü olarak kullanıyor yani sorun değil göz yumma söz konusu. piyangoyla vatandaşlık dağıtma da bu sebepten var.
özellikle lisans mezunu kaçaklar amerika için çok değerli. work and travel ile gelip kalan göçmenler amerika’nın ülkede tutmak istediği tipler. örneğin sahte bir evlilik yaparak amerika’da kalmak istiyorsunuz, işlemleri başlattınız. vasıflı bir insansanız evliliğinizin kağıt üzerinde olduğunu anlasalar bile buna göz yumacaklardır. değilseniz siz dışarı eşiniz kodese, amerika’nın oyunu işte bunlar hep.

şöyle özetleyebilirim, amerikada yıllarca kaçak olarak yaşayabilirsiniz tabi ölçülü bir şekilde. bu sırada ülke içinde trafik cezası yiyebilirsiniz yani polisle burun buruna gelip kısa bir sorgulama geçirebilirsiniz, mülk satın alabilir, kiralayabilirsiniz. banka hesabı açabilir diğer bankacılık işlemlerini yapabilir western union gibi uygulamalarla ülkeler arası para gönderebilirsiniz.
yasal yollarla giriş yapıp kaldıysanız pasaportunuz ve ülkenize ait kimlik numaranızla belli başlı aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz. kimse size hop hemşerim sen ne geziyon burda hala demez.

amerika’da kaçak olarak yaşadığınız süre boyunca göçmenlikle ilgili bir işlem başlatıp dosya açmadığınız ve illegal konuma düştükten sonra ülkeden çıkmaya çalışmadığınız sürece sizi kimse takip etmez.
deport yani sınır dışı edilmek için ciddi bir suç işlemeniz veya göçmenlikle ilgili bir dosya açtırıp ret almanız gerekiyor. yani adamlar diyor ki tamam biz bakmıyoruz sen takıl ama çok da gözümüze sokma. sen paranı kazan biz iş gücümüze bakalım ama dillendirmeyelim.

kaçak olarak yaşarken yapamayacağınız şeyler, social security number bir nevi kimlik numaranız olmayacağı için kurumsal yerlerde çalışamazsınız, sigortanız olmaz ve ülkeden (geri dönmek istiyorsanız) çıkamazsınız.
devamını gör...

çorbayı yemekten saymayan tip

ev hanımlarının korkulu rüyası. ben çorbayla doyan insanım. bir tas çorbayla 24 saat geçirebiliyorum dizel bir yapım var.
erkeklerde çorba, sulu yemek yanına bir karbonhidrat beklentisi oluyor vallahi çok yorucu. çorba sulu yemek işte. kuru yemek mi. ondan sonra masterchef mutfağı gibi koşturuyoruz mutfakta.
devamını gör...

feyza altun'un şeriata küfretmesi

hiç gereği olmayan bir hareket, tutuklanmasına da gerek olmadığı gibi.
bu kadın iyi *ve idealist bir avukat olduğu kadar göz önünde olmayı ve ilgiyi de seven bir kadın. şimdi bu yaptığına ne gerek vardı ne de “iyi ve idealist” bir avukata yakışıyor. hatta bence bu nevrotik hareketler çok da itici duruyor.

gerekiyorsa hepimiz bu politik rejime sokarız o konuda mutabıkız da sen sokacaksan bile bunu bu şekilde dile getirme durduk yere. eleştirdiğimiz, karşısında durduğumuz insanların tavrıyla davranacaksak bu iş taşla sopayla adam dövmeye kadar gider.
devamını gör...

ne bilmediğini bilmeyen insan

matematikle olan ilişkimin beni dönüştürdüğü insandır. karadelik gibi bir bilinmezlik. daha sayılarla aram iyi değilken işin içine harfler girdi ve ben benim neyi anlamadığımı bile anlayamadım.
devamını gör...

büyüyünce de giyer diye büyük ayakkabı almak

kıyafet konusunda hepimizin duyduğu klasik cümledir herhalde seneye de giyersin. ayakkabıda da yapılmaz canım ördek gibi pata pata mı yürüsün çocuk ama tabi gel de bunu gözlerideki ışıltıya anlat…

ortaokuldan beri büyümeyen bir insan olarak hala o dönemdem kalma kar botlarımı giyebiliyorum. işin tuhafı o ayakkabılar dahil birçok ayakkabım büyük gelmeye başladı bir süre önce. çekiyor muyum ne yapıyorum böyle böyle yok olmaktan korkuyorum ya.
hiç unutmam orta birdeyken anneciğim çok beğenip bana bir eşofman takımı almıştı. seneye de giyersin diye 2 beden büyük aldı artık benden ne bekliyorsa kıyamam.
ve ben hiçbir zaman o kadar büyümedim sevgili yazarlar… verdik sonunda takımı.
devamını gör...

heterotropik gebelik

dış gebeliğin ve rahim içi (normal) gebeliğin aynı anda yaşanması durumudur.

iki senedir tıp okuyorum yukarıdaki tanımı anlayabilmek için evet.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim