bu nasıl iştir ya. soruyorsun ekonomiden şikayetçi, hiçbir şey yapamıyorum diye sızlanıyor ama ayda bir mutlaka mekan mekan gezip sosyal medyada paylaşıyor. ekonomi kötüyse senin ayda bir mekanlarda ne işin var yılda bir git.
devamını gör...
ne yapalım ölelim mi? ekonomi kötü diyebilmek için sosyal hayatın durması mı lazım? en basitinden ev,araba hayali kurabilen var mı şuan? daha bir çok şey sayarım da gerek yok bence. şuan en büyük lüksümüz bir mekanda oturabilmek zaten.
devamını gör...
ayda bir mekana gitmeyi, mekanlara akmak zannetmek ayri bir cehalet, bir kitleyi "tip" olarak tanimlamak ayri bir trolluktur. ben gunde 10 saat, haftada 6 gun calisip, ayda bir defa mekana gitmeyi yadirgasam acikcasi kendimden hicap duyar, aklimi sorgulardim.
devamını gör...
önce çıkar telefonunu diyorlardı, şimdi iş bir kafede bir çay icmeye birşeyler yemeye kadar geldi. bu gidişle bir ay sonra ekonomi kötü diyip sabah işe giderken simit alan tip, işe giderken metrobüse binip ama ağlayan işçi falan boyutuna gelecek.
ekonomi kötü diyorlar evlerinde televizyon var açıp izliyorlar inanılmaz tezatlık yahu. fakirin evinde televizyon mu olurmuş. bedava atv izleyip şikayet ediyor nankörler. tüh şükürsüzler yazıklar olsun.
devamını gör...
ona mı kötü sana kötü. sana üzülüyor sonuçta.sen de onu yadırgıyon.teallahım ya.
devamını gör...
kredi muslukları şu an kapalı ama devlet para dağıtmak zorunda. kredi kartı limitlerini 3-4 katına çıkarıp harcamaya yöneltip harcanan parayı 6-8 ayda geri topluyor. o yüzden heryer hareketli. torbacılar bile posla çalışmaya başladı artık. nakit devri bir süreliğine sona erdi.
devamını gör...
büyük atılımlar yapamıyorum ama küçük keyifleri de kendimden esirgemiyorum.

tünelin ucu belli değil ki. 3 ay da sürebilir 3 yıl da. coşmasak da, hiç yaşamadan ölmeyelim bari.
devamını gör...
ekonomimiz çok boktan ve evet bir haftada dışarıda yemek için bıraktığım para asgari ücret dolayında.

ne yapayım yani? hiçbir şey yokmuş gibi ekonomi mi öveyim? hükümet güzellemesi mi yapayım? gurbetçi ezikler gibi mi davranayım?

ayrıca ekonominin kötü olması hiç önemli değil, hep aşağı yukarı böyleydi türkiye’de. asıl mesele, eğitim tamamen çöktü, vasat üstü okul neredeyse kalmadı, öğrenciler sınav sistemi yüzünden ücretli dershane gibi kurumlara mecbur bırakıldı, koleje gitmek normalleşti (medeni ülkelerde devlet okulu normaldir), boğaziçi gibi nadide üniversitelere çöküldü.

demem o ki, ekonominin kötülüğü bu memlekette ağıt yakacağım en son konudur normalde. ama gel gelelim halk buna bakar, o yüzden istediğim gibi para harcarken aynı zamanda ekonominin kötülüğünden de şikayet ediyorum. çünkü bu memleketi seviyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ekonomi kötü deyip mekanlarda akan tip" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim