tamamen felaket psikolojisine sürüklüyor. her şeyin kötü olmasının karşı koyulamaz bir gerçekliği var ama buna sürekli maruz bırakılınca insanın bir süre sonra bireysel hayatında gerçekleşebilecek güzel şeylere olan odağı azalıyor. mesela ekonomi oldukça kötü ama bu gerçeklikle sürekli yüz yüze gelince bir süre sonra insan ihtiyaçları dışında hiçbir şey almaması gerek, alınca da vicdan azabı çekmesi gerek gibi hissediyor çünkü her şey kötü olduğu gibi gittikçe de kötüleşen bir sistem var. özellikle pandemin etkisiyle evde kalınca duygu durumumuzda kötü bir şekilde de olsa aniden haraketlilik yaratan en yakın şeylerden biri sosyal medyada gündemi takip etmek. bu yüzden normalde olduğundan daha sıkı takipçisi olduk. hal böyle olunca bireysel dünyamızda yaşamıyoruz küçük dünyaya odaklanamıyoruz, oldukça geniş bir dünya çerçevesi etkiliyor duygularımızı. kontrol edemediğimiz, elimizde olmayan çok fazla şey kötü anlamda duygularımızı harakete geçiriyor. geleceğe dair bir hayal kursak bir şey planlasak zaten o zamana da kadar her şey daha kötü olacakmış gibi geldiği için harakete geçiçek enerjiyi bulamıyoruz.

üstelik bir kez gündemle bu kadar alakadar olmaya başlayınca ilgilenmeyi bıraksanız dahi hala kötü bir şeyler olmaya devam etmenin farkındalığında olduğunuz için bu kötü hislerden sıyrılamıyoruz.

belirsizlik insanın içini her konuda kemiren bir şeyken biz bunla her an iç içeyiz. siyasi belirsizlik, virüsün getirdiği sosyal hayatımızın her alanına yayılan belirsizlik.

gündemin gerçekliğini reddedemeyiz ya da bu gerçekliği umursamadan yaşayamayız ama bizim yaptığımız kapı çalacak ve biri gelecek diye diğer işlerimize odaklanmak yerine kapının dibinde beklemeye benziyor artık.
devamını gör...
sırf bu çalkantılı gündem yüzünden 8 ay önce twitterımı kapattım. kapattığımın ertesi günü canım ne yazmak ne de bir şey okumak istedi.
o kadar huzurluyduki içim anlatamam.
sonra tabi manyak ben duramadım gittim ınstagram hesabımdan haber sayfalarını takip etmeye başladım. yine sinir, stres, kaygı gibi olumsuz duygular hissediyorum ama twitter kullanırkenki gibi değil çok şükür.
baya baya içimin acıdığını hissediyordum o haberleri okuyup bir de üstüne insanların kişisel duygu ve düşüncelerini görünce.
kısaca ülke gündemi her yaş grubu için - bana göre- stresli. bu yoğun stres insanı mental olarak daha sonrasında fiziksel olarak hasta edecek ölçüde.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye gündemine aşırı maruz kalmanın yarattığı etkiler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim