ben bu cihana sığmazam yazar profili

ben bu cihana sığmazam kapak fotoğrafı
ben bu cihana sığmazam profil fotoğrafı
rozet
karma: 11861 tanım: 2925 başlık: 521 takipçi: 49

son tanımları


imamoğlu'nun sittin sene içerden çıkamayacağı gerçeği

ekrem imamoğlu'nun, ibb davasında mağdurlar konuştu yandaşlar sadece izledi! fondaş saraçhane medyası sus pus.
basından izlediğim kadarıyla chp'nin eski cumhurbaşkanı adayının durumu vahim.
devamını gör...

güne bir şarkı bırak

https://www.youtube.com/wat...
sami yusuf - nasimi #worldmusic #worldmusictraditions.
devamını gör...

pkk

#3128480.
yıllar önce yazdık.
inanmadılar.
devamını gör...

kemal kılıçdaroğlu

mazlum abdi, 2015'te kurdukları sdg'yi ve doğal olarak ypg'yi lağvettiğini açıkladı: "bugün suriye demokratik güçleri'nin misyonunun sona erdiğini duyuruyor ve bağımsız bir askeri güç olarak feshedildiklerini tüm sorumluluk bilinciyle ilan ediyoruz." t24.com.tr/dunya/mazlum-abd...

''bizim suriye'yle ne işimiz var?'' diyen k. k. şimdi suriye'de ne işimiz olduğunu anlamış olabilir mi?
devamını gör...

normal sözlüğe yeni isim önerisi

günümüz modasına uygun olarak: sözlüğün adı ''yeni sözlük'' olsun.
devamını gör...

klavye

türkçe için özel tasarlanan f klavyelerle hızlı ve rahat yazın.
devamını gör...

her gün döner yemek

aşırı miktarda kırmızı et ve sakatat yemek gut riskini artırır ve mevcut hastalarda atakları tetikler. et yüksek oranda pürin maddesi içerir. vücut pürini parçalarken ürik asit üretir. fazla ürik asit eklemlerde birleşip kristal oluşturur ve şiddetli ağrı yapar.
(bkz: https://www.memorial.com.tr...).
halinize şükredip bulgur pilavına devam edin.
devamını gör...

namık tan

israil başbakanı netanyahu, suriye'de yaptıkları saldırıyı türkiye'ye mesaj vermek olarak tanımladı "mesaj iletildi, ancak görünüşe göre bunu duymadılar. bu yüzden daha iyi anlamalarını sağladık." (bkz: https://www.cnnturk.com/vid...).
namık tan, ''israil’in söz konusu saldırısını türkiye’ye yönelik doğrudan bir meydan okuma veya gözdağı olarak değerlendirmek için henüz yeterli veri bulunmamaktadır.'' (bkz: https://x.com/NamikTan/stat...).

netanyahu açıkça söylüyor ama nedense eski chp'li şimdi yeni parti'li namık tan yeterli veri bulamıyor.* nereden bulurlar bu tipleri. sonrada millet neden bize oy vermiyor?
devamını gör...

ali mahir başarır

netanyahu denilen savaş suçlusunun, ''türkiye’ye mesaj ilettik, duymadılar, daha iyi anlamalarını sağladık'' sözleri tek kelimeyle hadsizliktir. türkiye, kimsenin tehditlerine boyun eğmez.
güzel, ara sırada olsa bile doğru bir şeyler söyle.
devamını gör...

idris naim şahin

vatandaşın takla atmasını bekleyen idris naim şahin’in bizzat kendisi tam bir taklacıymış.
zaman gazetesi için ne taklalar attığını biliyoruz.
dün gördük. arabasını vermiş, eleman süleymancılar’a da taklalar atıyormuş.
devamını gör...

israil ile çıkacak savaşa katılacak normal sözlük yazarları

bence, savaş çıkarsa israil yada bir başka devlet hiç değişmez.
bir kaç istisna dışında sözlüğün tamamı herkes gönüllü olarak savaşa katılır.
devamını gör...

gönül

gönül: batı dillerindeki ''heart'' (kalp) sadece duyguyu, ''mind'' (akıl) ise sadece mantığı temsil eder.
gönül ise aklın ve ruhun birleştiği o yüce makamı. gönül yıkmanın vebali büyüktür, tıpkı yunus emre’nin dediği gibi: ''gönül çalap’ın tahtı, çalap gönüle baktı / iki cihan bedbahtı, kim gönül yıkar ise.''
birde komşunun kızı gönül var ki! neyse o konumuz dışında.
devamını gör...

imtina

imtina: bir şeyi yapabilecek güce sahipken, nezaketen veya zarafetten ötürü geri durmaktır. modern dünyanın kaba ''hayır''ından çok daha zarif bir duruştur.
''insanlığın en yüksek mertebesi, gücü yettiği halde incitmekten imtina etmesidir.''
cemil meriç.
devamını gör...

istanbul havalimanı

istanbul havalimanı, 16 ağustos 2026’da 290.287 yolcu ve 1739 uçuşla türkiye ve avrupa’da tüm zamanların en yüksek günlük yolcu ve uçuş sayısına ulaştı.
(bkz: https://bigpara.hurriyet.co...)
devamını gör...

bağlama

(bkz: https://www.youtube.com/wat...)
ali aksöz / sarhoş.
devamını gör...

en sevilen anne yemeği

zeytinyağı ile kızartılan patates ve yeşil biberlerin üzerine eklenen domates soslu patates-biber kızartması.
devamını gör...

tanrıya inanmayan herkes cehenneme mi gidecek sorunsalı

tanrı'ya inanmayanların cehennem-cennet gibi bir derdi olması tuhaf ama ben genede yazayım.

kuran'a göre cehennemde cennette ebedi (sonsuzdur).
kur'anda cehennem için de, cennet için de (hüm fiha halidun = onlar orada ebedi kalırlar). (bekara 81, 82).
kur'an-ı kerim ve hz. muhammet, allah'a ve ahiret gününe iman edip salih ameller işleyenlerin cennete gideceğini bildirmiştir.

(salih amel, islam dininde iman eden bir kişinin allah'ın rızasını kazanmak için yaptığı her türlü iyi, doğru, faydalı ve güzel iş demektir. temel ibadetlerden toplumsal yardımlaşmaya, ahlaklı davranışlardan doğayı korumaya kadar imanın hayata geçirilmiş halidir.)
devamını gör...

yapay zeka ile doğada bulunmayan yaşayan virüsler üretildi

stanford üniversitesi ve arc ınstitute araştırmacıları, yapay zeka modellerini kullanarak doğada daha önce hiç var olmamış, tamamen işlevsel ve laboratuvarda çoğalabilen 16 yeni virüs genomu tasarladı.

laboratuvar testlerinde bu adaylardan 16 tanesinin canlı ve çoğalabilir olduğu kanıtlandı.
bu gelişme, yapay zekanın biyolojik sistemleri sadece taklit etmekle kalmayıp, işlevsel yeni yaşam formları tasarlayabileceğini gösterdi.
gen düzenleme ve gen terapisi teknolojilerinin geleceği için yeni bir kapı aralandı. tasarlanan bu yapay dizilimler, zararlı patojenlerle mücadele veya faydalı enzim üretimi için yeni yöntemler sunabilir.
ıa.
devamını gör...

güne bir şarkı bırak

(bkz: https://www.youtube.com/wat...)
vahdet vural / ada sahilleri.
devamını gör...

yeterince takdir edilmemiş mfö şarkıları

(bkz: https://www.youtube.com/wat...)
mfö'den anlamayana! peki peki anladık.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim