rimbaud yazar profili

rimbaud kapak fotoğrafı
rimbaud profil fotoğrafı
rozet
karma: 19412 tanım: 2254 başlık: 346 apolet: 3 takipçi: 251
fotoğrafçı ve aynı zamanda bir garip.

son tanımları | başucu eserleri


hayatı kolaylaştıracak web siteleri

1. mindmup, mind mapping yani zihin haritalama yöntemi ile görsel algınızı geliştirerek, hafızanızı güçlendirmenizi sağlayan bir teknikle, şahsi bir eğitim sunar. leonardo da vinci’nin de kullandığı bu yöntemin amacı, kişinin gördüğü hiçbir şeyi unutmamasıdır.
www.mindmup.com

2. trt arşiv, türk televizyonunun ilk kanalı olan ve aynı zamanda birçok farklı tarihi süreçten, çok özel kesit ve kayıtlar bulunduran; ilk dizilerin, ilk siyasi tartışma programlarının, ilk haberlerin yer aldığı kanal olan trt’nin yayın arşivini göstermektedir.
trtarsiv.com

3. tiii.me, izleyeceğiniz dizinin adını yazdığınızda, dizinin sezon sayısını ve bununla birlikte tüm bölümlerin kaç saat ve kaç dakika süreceği bilgisini sizinle paylaşan, çok kıymetli bir internet sitesi.
tiii.me

4. behind the name ile dünya diller, hatta mitolojiler de dahil olmak üzere, dilediğiniz dilde, dilediğiniz kıstaslarda rastgele erkek ve kadın isimleri oluşturmanız mümkün.
www.behindthename.com/random/

5. sizler için yararlı web sitelerini paylaşmaya devam ediyoruz. archive.org’un sunduğu bir hizmet olan ınternet arcade ile unutulmuş, çok eski yıllarda kalmış ya da hatırası bir türlü akıldan çıkmayan binlerce oyuna ulaşmak mümkün. site site, comodore64 ile atari oyunlarına, hiçbir uygulama kullanmadan, bilgisayardan ya da mobil cihazınızdan kolaylıkla ulaşabilmeyi vaat ediyor.
archive.org/details/interne...

6. chordify ile, youtube’da dinlediğiniz dilediğiniz şarkıyı çözümleyebilir, akorlarını bulabilirsiniz. tek yapmanız gereken siteyi açıp, youtube linkini sitedeki gerekli bölmeye yazmak.
chordify.net

7. fuelly, interaktif bir şekilde arabanızın kilometrede ne kadar akaryakıt tükettiğini bulabileceğiniz, interaktif bir şekilde diğer kullanıcıların yakıt tüketimleriyle karşılaştırabileceğiniz, muaddilleri arasındaki en iyi site.
www.fuelly.com

8. kaliteli bir oyuna ne dersiniz? geoguessr sizi rastgele bir yere bırakıyor ve nerede bulunduğunuzu tahmin etmenizi istiyor? tam bir entelektüel işi ha!
geoguessr.com/proh

9. pic2map adeta bir sihirbaz! siz fotoğrafınızı nerede çekildiğinizi unutsanız bile, o unutmuyor! siteye fotoğrafınızı yüklüyorsunuz ve o hafızasında yer alan karelerle bir bir fotoğrafınızı eşleştiriyor, ta ki, fotoğrafınızın çekildiği yeri bulana dek.
www.pic2map.com

10. montajlanan, aslıyla ilgisi bulunmayan birçok görsel hayatımızın parçası oldu. tineye, bunların önüne geçilmesini sağlayan, bir fotoğrafın ne zaman, hangi amaçla çekildiğini ve amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığını anlamak için tersine arama yapan bir arama motoru.
www.tineye.com

11. noisli, hangi ortamda bulunursanız bulunun, çevresel etkiyi çok kısa zamanda değiştirebilecek kadar özel doğa sesleri ile donatılmış, kullanışlı ve yararlı bir web sitesi.
www.noisli.com

12. account killer, hangi site olursa olsun, hesabınızı en hızlı ve güvenli bir şekilde kapatmak adına yol haritası sunan yararlı bir website.
www.accountkiller.com/en

13. proton mail ile mail güvenliğinizi üst seviyeye çıkarabileceksiniz. “isviçre gizliliği” kod adıyla yayın hayatına başlamış olan proton mail, mail adresinizde bulunan tek bir detayın dahi güvenlik riski oluşturmayacağını vaat ediyor.
protonmail.com

14. duolingo ile onlarca yabancı dili kolayca öğrenebilirsiniz. duolingo, yabancı bir dilde seviyenizi tespit ederek, sizi başlamanız için en ideal noktadan dil eğitimine başlatır. görsel, metinsel ve işitsel olarak çok yönlü öğretim programları ile öğrenmek istediğiniz dilde, istikrarlı bir çalışma ile sizi dilediğiniz seviyeye çıkarabilir.
www.duolingo.com

15. codecademy, bazı dil ve derslerde, belli bir seviyeden sonra premium özellikler talep etse dahi, kolayca bir yazılım dili üzerinde hakimiyet geliştirebileceğiniz kadar dökümanı, interaktif bir eğitim süreciyle, adeta oyun oynar gibi size öğreten bir kulavuz.
www.codecademy.com

16. do ı have a dead pixel, bilgisayar ekranınızda bulunan, belki gözünüzle henüz yakalayamadığınız ölü pikselleri keşfetmenize olanak tanır.
www.doihaveadeadpixel.com

17. dafont, ihtiva ettiği on binlerce ücretsiz fontu kullanıcısına ücretsiz olarak sunan bir font arşividir. tek yapmanız gereken siteye girmek ve beğendiğiniz fontları indirmek!
www.dafont.com

18. taste kid, beğendiğiniz filmlerin isimlerini yazdığınızda, tema, içerik ve işleniş yönüyle, izlediğiniz filmi andıran filmlerin listelendiği; aynı konseptte bir film bulmak adına saatler harcamayı devredışı bırakan, güzide bir internet sitesidir.
www.tastekid.com

19. the true size ile, bir ülkeyi, başka bir ülkenin bulunduğu bölgeye sürükleyerek taşıyıp, iki ülkenin büyüklük oranını kıyas edebileceğiniz bir platform. kullandığımız mevcut harita, kutuplara daha yakın olan ülkeyi, uzak olana nispetle büyük gösterdiği için, bu sitede sizi şaşırtacak birçok detayla karşılaşmanız da olası.
thetruesize.com

20.chrome music lab ile hiçbir uygulama indirmeden, sitenin size sağladığı imkanlar ile deneysel ya da eğlenceli müzikler oluşturabilir, kendi eserinizi besteleyebilirsiniz.
musiclab.chromeexperiments.com

21. flight radar ile bütün dünya üzerinde, havada bulunan tüm uçakları görebilir; hareketlerini takip edebilir ve rotalarını inceleyebilirsiniz.
www.flightradar24.com/

22. airconsole, cep telefonunuzu tıpkı bir gamepad gibi kullanmanızı sağlayan, dilerseniz birden fazla oyuncu ile oynayabileceğiniz sayısız atari oyununu size sunan harika bir sistem.
www.airconsole.com

23. google’a dair eskiden efsane ve komplo teorisi olarak algıladığımız anlatıların, son yıllarda, hepimizin şahsi olarak tecrübe etmesiyle ne efsane ne de komplo teorisi olduğunu anladık. herkesin malumu şu ki, dünyanın en büyük arama motoru ve teknoloji firması tarafından anbean takip ediliyoruz. bu da insanları başka arama motorları kullanmaya itiyor. no more google, google’a muadil arama motorlarının listesini bulabileceğimiz kıymetli bir arşiv.
nomoregoogle.com

24. sparktoro, twitter’da takipçilerinizin analizini yapabileceğiniz, aynı zamanda gerçek ve sahte takipçilerinizi ayırt etmenize olanak tanıyan, hoş bir internet sitesi.
sparktoro.com/tools/fake-fo...

25. aşağıdaki internet sitesi sayesinde, bir sitenin bozuk olup olmadığını tek tuşlamayla anlayabilirsiniz.
downforeveryoneorjustme.com/

26. muscle wiki sitesine girdiğinizde, bir kadın ve bir erkek bedenine dair çizim göreceksiniz. bu çizimlerde, kendi cinsiyetinize paralel olarak, vücudunuzun çalıştırmak istediğiniz bölgesini işaretlerseniz, site sizi çeşitli antrenman listeleri ve hareketlerin bulunduğu görsel bir sayfaya yönlendirecek. iyi çalışmalar!
musclewiki.org

27. eğer dinlediğiniz kişinin benzersiz olmadığına inanıyorsanız, bu site tam site göre. music map ile hayran olduğunuz sanatçının ismini yazın ve site size benzerlerini sıralasın!
www.music-map.com

28. google’ın url kısaltma hizmeti ile, uzunluğundan şikayetçi olduğunuz linkleri kısaltabilirsiniz.
goo.gl/

29. aşağıdaki internet sitesinin yardımıyla, çok nadiren de olsa kullanmak mecburiyetinde kaldığımız ama klavyede bulunmayan harf ve işaretleri edinebilir ve kopyalarak kullanabilirsiniz.
copypastecharacter.com

30. pdf escape ile hiçbir uygulama yüklemeden, oldukça basit ve kullanışlı bir arayüz üzerinden pdf dosyalarınızı düzenleyebilirsiniz.
www.pdfescape.com

31. what the font, herhangi bir görselde görüp de bilmediğiniz ve bulamadığınız bir yazı tipinin hangisi olduğunu kolayca öğrenebileceğiniz ve ardından indirebileceğiniz kullanışlı bir web sayfasıdır.
new.myfonts.com/whatthefont/

32. what the font, herhangi bir görselde görüp de bilmediğiniz ve bulamadığınız bir yazı tipinin hangisi olduğunu kolayca öğrenebileceğiniz ve ardından indirebileceğiniz kullanışlı bir web sayfasıdır.
new.myfonts.com/whatthefont/

33.bir siteyi çok beğendiğiniz ama o konsept dahilinde istediğiniz bir özelliği sitede bulamadınız. umudunuzu kesmenize gerek yok. aşağıdaki siteye girerek benzer siteler bulabilirsiniz.
www.similarsites.com

34. ücretsiz ve yüksek kalitede stok fotoğraflar indirmek için harika iki internet sitesi!
www.sxc.hu/index.html
pixabay.com/tr/

35. hangi ülkede anlık olarak kaç kişi doğuyor ve kaç kişi ölüyor? bu sorunun cevabını merak ediyorsanız eğer aşağıdaki link tam sizlik.
www.worldbirthsanddeaths.com

36. dinlediğiniz müzik türünde yeni sanatçılar veya gruplar mı keşfetmek istiyorsunuz? gnoosic adresini kullanarak sevdiğiniz tarzda yeni müzikler keşfedebilirsiniz.
www.gnoosic.com/

37. oyun, dizi ve film müzikleri sevenleri için çok kıymetlidir. özellikle oyun müzikleri size o atmosferi doğrudan yaşattığı için yeri ayrıdır. aşağıdaki adresten sevdiğiniz oyunun müziklerini indirmeye ne dersiniz?
downloads.khinsider.com

38. youtube’u müzik dinleme amaçlı olarak aktif kullanıyorsanız ve keşke spotify listem youtube’da da aynen olsa diyorsanız hemen playlistbuddy adresini kullanmaya başlayabilirsiniz.
www.playlistbuddy.com/

39. siyah-beyaz fotoğraflarınızı dijital ortama aktardığınız takdirde renklendirmeniz artık çok kolay!
demos.algorithmia.com/color...

40. quizlet, kendinizin oluşturduğu veya bir başkasının oluşturup insanlarla paylaştığı kelime setleri ile çeşitli metodolojiler yardımıyla, adeta bir oyun havasında, ezber yeteneğinizi geliştirmenizi sağlar.
quizlet.com/tr

41. doğru habere ulaşmak artık günümüzde çok önemli. sosyal medya ve kontrol edilemeyen siteler her an size baştan aşağı yalan bir haberi doğruymuş gibi servis edebilir. bundan kaçınmak için aşağıdaki websitelerini öneriyoruz.

www.dogrulukpayi.com

teyit.org

malumatfurus.org

42. site, black mirror’un bandersnatch bölümünü andıran bir oyun. vereceğiniz her karar, senaryonun gidişatını şekillendiriyor. telefonda kolayca oynanabilir.
fiveminutes.gs

43. yukarıda beğendiğiniz türden müzikler öneren bir site tavsiye etmiştik. şimdi ise beğendiğiniz bir filmi yazdığınız takdirde ona benzeyen filmler öneren bir site ile tanıştırıyoruz sizleri.
tastedive.com/

44. sunum, uygulama gibi prototip tasarımlarınızı aşağıdaki adreslerden kolayca yapabilirsiniz.

wireframe.cc

wiredjs.github.io/designer/

mockflow.com

moqups.com

figma.com

45. tasarım konuları hakkında gündemi takip etmek ve yeni fikirler edinmek istiyorsanız aşağıdak adresler tam size göre.

sherpa.blog

learnui.design/blog

uxdesign.cc

awwards.com/blog

designerlynx.co/blogs

designer-daily.com

46. tasarım alanında uğraşıyorsanız size ilham verecek platformlar aşağıdaki gibidir.

uplabs.com

collectui.com

dribbble.com

socialdoe.com

behance.net

artstation.com

deviantart.com

awwwards.com

47. ücretsiz stok fotoğraf kaynakları

pexels.com

pixabay.com

unsplash.com

canva.com

ccsearch.creativecommons.org

48. tasarım ve geliştiriciler için ıcon kaynakları

feathericons.com

iconmonstr.com

flaticon.com

fontello.com

fontawesome.com

icofont.com

49. gün, ay ve yıl girerek o günün gazeteleriyle ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

www.gecmisgazete.com/

50. ses kayıtlarınızı metne dönüştürebilirsiniz.

voicedocs.com/

analiz portal kaynağından alınmıştır. ilgili içerik.
devamını gör...

az kişinin bildiği muhteşem web siteleri

1. e-postalarım güvende mi? size e-postanızın veri sızıntılarında bulunup bulunmadığını söyleyecek bir yardımcı. şayet bir sızıntı olduğunu söylerse, şifrenizi değiştirmenizde fayda var. haveibeenpwned.com/

2. dünyanın radyosu burada! dünyanın herhangi bir yerindeki radyo istasyonlarını bu site üzerinden dinleyebilirsiniz.http://radio.garden/

3. 10 dakikalık e-posta hesabı tek kulanımlık bir e-posta hesabına mı ihtiyacınız var? tıklayın o halde.https://www.10minutemail.com

4.matematik yolu öğrenciler için harika bir site! cebir, hesaplama ve hatta kimya problemlerini bile çözüyor!www.mathway.com

5.internet arşivi web sitelerinin yıllar evvel arşivlenmiş sürümlerini bulun. ayrıca, archive.org'da kitaplar, filmler vb. gibi başka faydalı şeyler de bulabilirsiniz.http://archive.org/web

6.noisli muhteşem bir web sitesi daha. çalışırken rahatlamanız için istediğiniz türden doğal sesleri üretip arkaplanda çalabilirsiniz.https://www.noisli.com/

7.sakin yazar dikkatinizi dağıtmadan yazabileceğiniz tertemiz bir sayfa. noisli ile iyi bir ikili olabilirler.https://www.calmlywriter.com/o...

8.uyku vakti uyumanız için en ideal vakti sizin için hesaplayan bir site. yapmanız gereken sadece bugün saat kaçta uyandığınızı yazmak.http://sleepyti.me/

9.ücretsiz hd fotoğraf birbirinden güzel fotoğrafları hd ve ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir site.https://unsplash.com/

10.tarayıcı izleri tarayıcınız, hakkınızda ne kadar çok şey biliyor olabilir?webkay.robinlinus.com/

11.köpekbalıklarını takip edin üzerlerine gps cihazı bağlanarak doğaya salınan köpekbalıklarıyla tanışabilir, onları gerçek zamanlı olarak takip edebilirsiniz.http://www.ocearch.org/

12.ortaya karışık sizi rastgele kullanışlı bir web sitesine götürerek vaktin akıp gitmesini sağlayacak uçsuz bucaksız bir kaynak.http://www.randomusefulwebsite...

gzt kaynağından alıntılanmıştır. ilgili içerik.
devamını gör...

öğrenciler için kaliteli web siteleri

ingilizce makale yazarken ya da ödev yaparken çok işe yarayan 5 uygulama:

1.grammarly
yazdığınız ingilizce bir metindeki gramer hatalarını açıklayarak gösteren ve düzelten basit kullanışlı bir site.

2.ludwig. guru
ludwig.guru
ludwig, güvenilir kaynaklardan alınan bağlamsallaştırılmış örnekler vererek daha iyi ingilizce yazmanıza yardımcı olan cümle arama motorudur.

3.readlang
readlang.com
bilmediğiniz kelimeleri ve ifadeleri hızla çevirirken flash kartlar ile kelime öğrenmenize yardımcı olur.

4.oplingo
yabancı dilde makale okurken hızlı tercüme ve seslendime yapan bir yazılma sahip web sitesi.

5.quillbot
quillbot.com
ingilizce bir cümleyi parapharese ederek özetleminize yardımcı olur.

akademik link'ten alıntılanmıştır. ilgili tweet
devamını gör...

öğrenciler için kaliteli web siteleri

1- türkçeyaz: okuduğunuz veya yazdığınız bir metni yazım hatası yönünden inceleyebilirsiniz.
buradan

2-google keep: not tutmanın web hali. ayrıca google chrome uzantısı mevcut. baya işe yarıyor.
buradan

3-google scholar
buradan

4-microsoft academic
buradan

5- researchgate
buradan

6- virtual learning resources center
buradan

konuyla ilgili güzel bir yazı yazılmış göz atmak için.
devamını gör...

felsefe temalı youtube kanalları

türkçe:
1-pandora-felsefe
buradan

2-dilozof
buradan

3- ümit gurbanov
buradan

4-filozofun yolu podcast
buradan

ingilizce
1- school of life - philosophy (tr altyazı mevcut)
buradan

2- crash course - philosophy (çoğu videoda tr altyazı)
buradan

3- ted- ed felsefe videoları (ilgili aramanın linkini bıraktım)
buradan
devamını gör...

öğrenciler için ücretsiz online kurslar

1-afad gönüllülük sistemi: sertifikalar almanızın yanında biriken puanlar ile mağazadan afad ürünleri (termos, çakı fener seti, defter) alabildiğiniz bir sistem.
buradan

2- btk akademi: yine devlet destekli genellikle yazılım, sosyal medya üzerine kursların olduğu. uzmanların kurs verdiği platform. sadece sınavlı kurslar sertifika vermekte.
buradan

3-bilgeiş: bu platform sayesinde odtü'den ilkyardım sertifikası aldım.
buradan

not: hepsi tamamen ücretsizdir.

alıntıladığım yazı ve detay için: buradan
devamını gör...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim