depremin çok geniş bir alanı etkilemesi dolayısıyla, birbirinden kilometrelerce uzakta bulunan köylerde hasarlar oluşmuş durumda. bu köylerin bir kısmına ulaşmayı başaran gönüllüler, çadır, gıda, şu ihtiyacının devam ettiğini ifade ettiler.


pir sultan abdal kültür derneği malatya şube başkanı latife ulutaş, malatya’da şu ana kadar 73 köye ulaşabildiklerini ve depremin üçüncü gününden sonra çalışmalar yapıldığını, kentte ‘çok acil çadır, gıda, su, kışlık mont ve bot ihtiyacının’ olduğunu ifade etti.

“köylerin durumu çok kötü, insanlar ahırlarda ateş yakarak kalıyorlar. gittiğimiz 73 köyde de afad’ın yardımı yoktu. sadece demokratik kitle örgütleri var. devletin ayrımcı dili, gözü bir kez daha açığa çıktı. gözlemlediğimiz kadarıyla yardım kendi yandaşlarına gitti, özellikle alevi köylerine ulaşmadı” diyen ulutaş, şöyle devam etti:


www.gazeteduvar.com.tr/depr...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"deprem bölgesinde 5 bin köyün olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim