bir dönem serdar arseven ile tartışmaları oldukça keyifli geçen 1965 doğumlu gazeteci. sert ve dobra biri olması, ayrıca çabucak sinirlenmesiyle arseven'i her zaman bunaltırdı. rivayete göre reklam aralarında yumruk yumruğa dalarmış da. doğru olabilir*. ama arseven hakkında yaptığı "sadece soyadında ar olan yaratık" yorumu nasıl tutmamış anlayamadım.

has urfalıdır, hem de o eyvanlı büyük konaklarda değil, ibrahim tatlıses gibi ovada, gölgede 40 derece kötüler mahallesinde doğup büyümüştür. babası ve tüm ailesi kaçakçılıkla geçinirken o sanat okulunda okumuş, üniversiteye gidemese de muhabirliğe girmiştir. cumhuriyet gazetesine bölgeden geçtiği haberlerle, özellikle 90'larda ulusal medyanın da gündemine giren urfa'daki kadın cinayetlerini derlediği töre kıskacında kadın kitabı ve pkk'yla hizbullah örgütleri hakkındaki araştırmalarıyla meşhur olur, gazete onu istanbul merkeze getirir.

2010'da cumhuriyet gazetesinden atılan faraç, bunu gurur meselesi yaptı. dönemin yöneticileri olan orhan erinç ve hikmet çetinkaya gibi insanları sık sık "kubilay'dan bahsettim diye beni sansürlediler" diye eleştirdi. ne zaman ağzını açsa eleştirlerine "onların döneminde cumhuriyet ilhan selçuk çizgisinden saptı radikal'e benzedi" diye devam ederdi. daha sonra aydınlık gazetesinde yazıp oradan da ayrıldığı halde orası hakkında çok ağır şeyler yazmaması ilginç. cumhuriyet yönetimi o günlerde faraç için "chp'deki önder sav kliğinden olduğu (ki pm üyeliği de yapmıştı, 10 yıldır cumhuriyet yönetimi kadar kemal kılıçdaroğlu'nu da "tesev'cileri getirdi" diye eleştirir) ve sürekli klik propagandası yaptığı için gönderdik" demişti. daha sonra da "bir kadın muhabire tacizde bulundu, saçından sürükleyip dövdü" falan dediler. ikinci söylem, çabuk sinirlenen agresif halini bilenler için (mesela ben) şaşırtıcı olmaz da, sürekli gazeteyi suçlayan bir kişiye kimsenin inanmadığı "siyasi parti propagandası" yerine baştan bunu söyleyip ciddiye alınmasını en başından engellemek dururken neden 8 yıl beklediler, bilemeyeceğim. doğru olup olmadığı konusunda da kesin yorum yapamıyorum... ama mehmet faraç'ın iddiaları en sonunda büyüdü büyüdü ve 2016'da açılan cumhuriyet davası'nda iddianamenin başlıca ayaklarından biri oldu. ha sonra gazeteden orhan erinç grubu tasfiye edilse de yeni yönetim de faraç'ı geri getirmedi o ayrı. halen yeniçağ'da yazıyor.

bonus: serdar arseven'le tartışmaları

2 yıl sonra bir diğer tartışmaları
ikinci videonun devamı
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"mehmet faraç" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim