yer yer adını clickbox olarak da görebileceğimiz bir modern çağ enstrümanı. bu "müzik" aletlerinin en ilginç yanı belirli bir formu olmamasıdır. kişi -ya da üretici, sanatçı. sen ne dersen.- tamamıyla kendi ihtiyaç ve estetik algısına göre tasarlar. seri üretimi yoktur, ustası yoktur. bir gövde üzerine -genelde kare, dikdörtgen- çeşitli yaylar, vidalar, teller, piezo manyetikler gibi düzeneklerle hazırlanan bir sistemdir. özellikle analog ses tasarımlarında kullanılmaktadır. korku filmlerinin genel seslerini üretmek için çok iyi bir araçtır. (kapı gıcırtısı, ürkütücü sesler denebilir.) vurularak da çalınabilir, bir arşe yardımıyla da. tamamen kullanan kişiye bağlıdır. milyonlarca örneği bulunabilir.
buradan deneyimlenebilir
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim