antik roma'da yoksulların, kölelerin ve suçluların atıldıkları çukurlar.

antik roma'da mezar yapımına gücü yetmeyen yoksul kişilerin cesetleri çöplere ya da açık alanlara atılırdı. bir dönem bu şehirlerdeki hastalıklara davetiye çıkardığı için yasaklanmışsa da bu yasağa uyan pek olmuyordu... bu yüzden romalılar bu saçmalığa son vermek adına şehir surlarının dışında cesetler için çukurlar oluşturdular ve ölülerin buraya atılmasını sağladılar.

imparatorluk döneminde bu çukurlar kapatılmış ve üzerine bahçeler yapılarak halka açık hale getirilmişler.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim