18.yüzyılda yaşamış bir ingiliz yayımcı ve yazardır. ingiliz romanının kurucularından biri olarak görülebilir. bu dönemde çıkardığı 'pamela' adındaki kısa roman sayesinde bir çok olumlu veya olumsuz eleştiri ve tepki almıştır. bu roman mektup formunda yazılmıştır ve romandaki kadın karakterin de mektup yazıyor olması nedeniyle kendisini feminist olarak adlandıran insanlar olmasına rağmen bu romanda kadının saflığının, faziletinin ne kadar önemli olduğunu okuyanlarına empoze etmeye çalıştığı apaçık bellidir. romanın erkek karakteri ise tam tersi bir şekilde bu tarz etiketleri taşımak zorunda değildir, zengindir ve pamela karakterini taciz edebilir veya tecavüze kalkışabilir. bu yazarın bu romanı realistik formda yazdığı söyleniyor ancak salt gerçek yerine kendi inançlarını karakter üzerinden okuyucuya dayatmaya çalıştığı gözlemlenebilir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"samuel richardson" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim