ülkeyi sömürüyor, kaynakları yağmalıyor, vs. denilesi durumdur.
yukarıda bir bedesten esnafından alıntı yaparak yazdığım tanımın sebebini çok sevdiğim edirne ciğeri veya edirne peynirinden hareketle anlatayım diye düşündüm ama zaten baştan kurmuş kendini.
anlatamazsın.
mesele arz ve talep meselesidir.
benim vatandaşımın yemesi gereken ekmeği, bulgar, suriyeli afgan da yemeye kalkarsa ne olur?
çok basit anlamda alıcı-satıcı-ürün basit ekseninde dönen ticaretin ayaklarından birini kırarsan ne olur?
ya alıcı kalmaz, ya ürün kalmaz veya satıcı kalmaz.
sen şimdilik para kazanıyorsun ya hani, bir ekmeğe 3 tl yerine 10 tl vermeye başlayınca göreceğim sizi.
kalın sağlıcakla ne diyeyim.*
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bulgarların ekmeği bile edirne'den alması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim