partisinin 90'lardaki 3 parça olmuş solu birleştirmesindeki başarı ona ait değildir, hatta biraz şans da denebilir. 2001'de yaşanan sezer-ecevit krizi, hüsamettin özkan ve birtakım dspliler'in partide büyük kopuşlara neden olması ve o dönem büyük ekonomik reformlar yapmış kemal derviş'in* chp'ye katılması* gibi sebeplerle sol bir şekilde chp'de bütünleşmiş oldu.
hatta o bu birleştirmeyi başarmak şöyle dursun, geciktirmiştir. sol partilerin 94 yerel seçimlerinde çatı aday çıkaramaması ve recep tayyip erdoğan'ın kıl payıyla kazanmasında elbette payı vardır. son olarak chp'yi baraj altında bırakmayı başarmış tek liderdir, 8.71 ile chp tarihinde ilk kez barajı aşamamıştır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"deniz baykal" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim