bir eleştiride bulunurken eleştirdiğimiz insanı spesifik ve mental olarak sakat bırakmamak için uygulanan bir davranış metodudur.
(bkz: hamburger tekniği)

eleştirilmesi gereken mevzu, güzel ve umut veren cesaretlendirici sözlerin arasına gizlenerek söylendiğinde kırıcı olmuyor, motivasyon arttırıyor ve eleştiri ''yapıcı'' hale geliyor.

- cümle başına ''ama, lakin , fakat'' gibi cümlenin anlamını değiştiren kelimeler sandviç metodunu bozar. kullanmamak ise uygun ve iyi bir iletişim sağlar. *

kısaca kronolojik olarak iltifat, eleştiri, iltifat sırası olmalıdır.

örn;
- ya bu apartman boşluğu bomboş bir program, yapanlar boş, içerik boş. *yanlış
- supportgirl çok fazla konuşuyor. ama istek çalmıyor , ama dinleniyor. daha iyi olacaktır. *yanlış
- konu neydi yayınına güldük eğlendik. ''konuşurken çok gülmeseler daha iyi olur.'' yalnız asansör esprisi iyiydi be. *doğru

ilk kez yayın yapan arkadaşlarımızın ve naçizane bizlerin daha iyi bir yayına hazırlanması için onları cesaretlendirmeliyiz.
her iş ile herkesi mutlu edemeyebiliriz. her çevrece dinlenmeyebiliriz. benim güldüğüme herkes gülmeyebilir. herkes herkesi dinlemek zorunda değil. ama potansiyeli olan her programın daha da yükselmesi için bu metodu sizlere armağan ediyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sandviç metodu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim