dahlvier yazar profili

dahlvier kapak fotoğrafı
dahlvier profil fotoğrafı
rozet
dahlvier (editör)
karma: 106029 tanım: 13513 başlık: 2864 apolet: 11 takipçi: 141
Lich-Count Mage

son tanımları | başucu eserleri


komik tespitler

başka bir başlıkta bunu koymuştum da seneler oldu. efsaneyi hatırlayalım. *

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

18 aralık 2025 galatasaray başakşehir maçı

bu akşam 20:30'da başlayacak olan ziraat türkiye kupası a grubu ilk hafta maçıdır. atv canlı yayınlayacakmış. buna şükredelim. ya banttan yayınlasaydı? * bu arada d grubu maçı olsa dtv mi yayınlayacaktı gibi sorular aklıma... gelmedi. zırvalıyorum. ehi ehi.

bastır galatasaray!
devamını gör...

sweetest smile

sahne ismi black olan colin vearncombe imzalı, 80'lere damga vurmuş wonderful life albümünden dinleyicilere sunulmuş 3. single'dır. ilk ikisi ise, albüme ismini veren meşhur klasik ve everything's coming up roses'tır.

sweetest smile da ruh okşayan, pek hoş bir parça gerçekten de. black abimiz, r.i.p.

devamını gör...

normal sözlük yazarlarından ingilizce mizah paylaşımları

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

yapay zeka kullanılarak yapılan en iyi cover şarkılar

metallica klasiği nothing else matters'ın arabesk cover'ı demin youtube'da önüme düştü. çok iyi bence. lakjdslaksjdlakjsd.

yorumlarda yabancılar da var ve onlar da süper bulmuş. ahaha.

devamını gör...

90'ları çeyrek asır geride bırakmamıza ramak kalması

ve artık ramak bile kalmaması. çeyrek asır geçti arkadaşlar, hatta neredeyse 26 yıl. boru değil.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının ingilizce paylaşımları

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

chronomancer

ingilizcede -mancer ile biten böyle sözcükler "bu yolla/şeyle divination yapabilen, mesela geleceği bilebilen veya gizli/okültik bilgilere ulaşabilen kişi" anlamında olsa da necromancer bir istisna. bu direkt büyücü anlamına da gelmeye başlamış zamanla.

elbette fantazya alemlerine dalarsak tüm diğer "mancer"lardan da büyücü class'ları da yaratılabiliyor. benim sözlükteki eski nick'lerimden biri de eisoptromancer idi mesela. bu da işte ayna vb. görüntü yansıtıcı şeyleri majik bazda kullanabilen büyücü gibi düşünülebilir.

chronomancer'a geldiğimizde ise zaman mefhumunun kapsadığı şeylerle divination yapabilen karakter gibi düşünülebilir, fantazya alemlerinde ise bu mefhumun muhteviyatıyla büyüler yapabilen büyücüler olarak da düşünebiliriz chronomancer'ları.

bu arada ben chronomancer değilde chronovagus diye bir nick almayı bir ara düşünmüştüm. bu da time-wandering gibi bir anlama geliyor. yani zamanda yolculuk eden (kişi) gibi. time-wanderer gibi de düşünebiliriz hatta. latince tabii, noctivagus (gece dolaşan/gezen kişi) gibi. fakat noctivagus gibi sözlüklerde yok ama bence gayet de uygun bir sözcük. ama bir şekilde sayısız nick kullanmaktan iyice bıktığımdan vazgeçmiştim. hoşunuza gittiyse bunun gmail hesabı bile alınmamıştı henüz. haha. ben almayacağım bu hesabı yani, isteyen alabilir, arada geçen sürede kimse almamışsa.

ben bu başlığı aslında demin önüme çıkan, yapay zekayla yapılmış bu addaki [chronomancer] şarkı için açmıştım. valla bu yapay zeka ile üretilen müziklere nasıl yaklaşmam gerektiğini bilemiyorum. bence bu aşağı koyduğum şarkı çok güzel mesela. ama youtube'da müzik aratırken trilyon tane ai-generated albüm ve şarkıyla karşılaşmak da epey nahoş bir mevzu. ben genel itibarıyla bu olayı pek hoş karşılamasam da mesela bu şarkı çok iyi bence. yani pek oturup da ai-generated müzik dinleyeceğimi sanmıyorum ama yani aşağıdaki yapay zeka üretimi de cidden hiç fena değil. çok mu farklı? değil. klişe hatta. gene de kulağıma harbiden hoş geldi. zaten bu tarzdaki insan üretimi şarkıların da ekseriyeti klişe oluyor, haha. ama agi (yapay genel zeka) ve asi (yapay süper zeka) zamanlarını görürsek işte o zaman yaratıcı sanatçıların işleri çok zor olacak gibi görünüyor. şu anda bile aslında specially-trained yz modelleri varmış ve bunlar gerçek sanatçılarla yarışabiliyormuş. bunlar herhalde halka sunulmuyordur veya uçuk ücretleri vardır diye bir tahminde bulunabilirim.

devamını gör...

17 aralık 2025 zalgiris anadolu efes maçı

oh beeee. ne zamandır açtığım spor müsabakası başlıklarında istediğim takım arzu ettiğim sonuçları alamıyordu. bu maçla bu lanetim bitti nihayet. mütemadiyen meşumluğa mahkum muyum diye şüphe tohumlarıyla birlikte gark oluyordum ki sonunda tuttuğum takım kazandı! hem de rahat kazandı... maç daha bitmedi de 1 dakikada 19 sayı fark kapanamayacağına göre... haha!

deplasmanda zalgiris galibiyeti muhteşem oldu. umarım anadolu efes aynen böyle devam eder.

güncelleme: 23 sayı farkla kazandığımız maçtır. oleyyy!
devamını gör...

kilo alan kişiye onu kırmadan kilo aldığını söylemek

"görüşmeyeli çevren çok genişlemiş." gerçi kırabilir de. ben bir ara 110 kiloydum. cidden. biri bana böyle dese kırılmaz, bilakis gülerdim de bazısı da kırılabilir tabii. haha.
devamını gör...

sana güveniyorum ama insanlara güvenmiyorum

sen insan değilsin, manasına çıkar.
devamını gör...

bir üstteki yazar hakkında düşünülenler

bir görünüp bir kaybolan yazar. ya da benim "see invisibility" büyüm iyi çalışmıyor da olabilir. tam bir okçu. yazdıklarıyla turnayı gözünden vurduğuna rastlanmıştır. haha.
devamını gör...

17 aralık 2025 zalgiris anadolu efes maçı

21:00'de başlayacak olan euroleague maçıdır. bugün bir maç izleyeyim ya varsa dedim ve bu çıktı. bu sezon izlediğim 2. euroleague maçı olacak bu. geçenki de anadolu efes maçıydı ve çok fena kaybetmiştik. tabloya baktım da bu sezon anadolu efes bayağı kötü ya. bu maçı da kaybederiz gibi duruyor ama bakarsın bir sürpriz olur.
devamını gör...

yazarların akşam çektiği fotoğraflar

gece varken akşam fotoları da neden olmasın dediğimdir.

dün akşam çektim bunu. buca/izmir

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

çocukken dünyayı görme şeklimiz

çoğu şeyden büyüleniyordum. artık aşırı zor beğenen bir tipim. ahaha.
devamını gör...

insan insanın kurdudur

hayır. insan kurdun insanıdır. *

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

tecrübe gerektirmeyen meslekler

yaşam koçluğu olabilir. ağzı laf yapan herkes bu dandik mesleği yapabilir gibi sanki. "yürü be koçum, sen kıvırırsın bu işi..." denen herkes yaşam koçu olabilir gibime geliyor. haha.
devamını gör...

sadece bir oyunla oynayabilecek olsanız seçeceğiniz oyun

(bkz: dungeons & dragons: shadow over mystara) - yüzlerce kere bitirdim, binlerce kere daha bitirebilirim.

gerçi diablo ii de çok cazip.

zor bir karar. hangisini seçsem? diablo ii daha mantıklı sanırım. yani tek karakter yaratıp sürekli item düşürmeye çalışılabildiğinden, sonsuza kadar sıkılınmayacak bir oyun benim açımdan.
devamını gör...

güne bir karikatür bırak

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

normal sözlük yazarlarından ingilizce mizah paylaşımları

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim