kingsneverdie yazar profili

kingsneverdie kapak fotoğrafı
kingsneverdie profil fotoğrafı
rozet
karma: 10290 tanım: 88 başlık: 0 takipçi: 16

son tanımları


insan öleceğini bile bile nasıl yaşar

epiktetos'un düşüncesini hatırlatan bir söz var: "tanrılar sana verirken sevinmediğin bir şeyi geri aldıklarında neden üzülüyorsun?"

doğmadan önce milyarlarca yıl boyunca yoktuk ve bundan hiç rahatsız olmadık. ölümden sonra yeniden aynı yokluğa dönecek olmak korkutuyor bizi.

sanırım insan ölümden değil, yaşamaya alışmış olmaktan korkuyor. bir zamanlar hiç tanımadığı insanları aile bilip sonra kaybetmekten, hiç sahip olmadığı şeyleri geride bırakmaktan, kendisine ait olmayan bir dünyadan ayrılmaktan. sabah 8’de başlayacak mesai saati için saat 6’ya alarm kuramayacak olmak, kredi kartına bir ay daha takla attıramayacak olmak kötü sonuçta.

oysa hayat, bize verilmiş bir lüks değil, deadline günü söylenmemiş bir emanettir. ölüm de bu emanetini geri isteyen mobbing uzmanı patron.

insan öleceğini bile bile yaşar çünkü aklıyla bildiği ölümü, kalbiyle bir türlü kabullenemez. sağlıklıyken ölümü düşününce, gelsin der. sadece ölümcül bir hastalığa yakalananlar ekseriyetle ölüm korkusu yaşarlar. canı tatlı olan küçük bir azınlığı saymazsak, kalanların korkmaya vakitleri olmaz. spontane gelişen bir olayda anlık ölürler. ki bunlar bir yandan en şanslı, bir yandan en şanssız olan gruptur.

sonsuz olmadığımızı bilirken sonsuza dek sürecekmiş gibi sevmek, bağlanmak ve yarına dair planlar yapmak. seni sonsuza kadar seveceğim diye kurulan cümleler, verilen sözler..

aklıma gece yarısı ekspresi adlı şarkıdan bir satır geldi,


ölümü unuttukça bu dünyada önemli derdimiz



nihayetinde insan, bir gün her şeyini kaybedeceğini bile bile, hiçbir şeye sahip değilken geldiği dünyadan eksilmiş hissederek ayrılan tek varlıktır.
devamını gör...

bir yazara şarkı armağan et

pictorem..

yazarın adını yazıp iki nokta atınca cringe olmuş sanki.

okumaktan keyif aldığım yazar büyüğüme
devamını gör...

kingsneverdie (yazar)

şu engeli kaldır adresini yaz bana. zaten başlık açıyorlarmış. sana bira göndereyim 8-10 tane abi la dkdkdkdk
devamını gör...

avare sözlük

troll/yarı troll ekibi tamam. burada gördüğüm kadarıyla,

saygı duydum
mümüpskploji
sonkullanmatarihçisi
pictorem
coffe break
mir

adlı yazarlar gelirse katma değer üreten bir sözlük olur.

link için

#4089440
devamını gör...

gün geçtikçe azalan şeyler

dünyada geçireceğimiz zaman azalıyor; yaşlanan bir gün bugün.

zaman günden güne daha da hızla azalmakta. başta üzülürken, bir yerden sonra sevinebiliyorsun bu durumu lehine çevirip.

başlığa yazılabilecek en iyi tanım bir sagopa şarkısı. yazdığında 24, şuan 50’ye merdiven dayamakta.


24
devamını gör...

yazar olsun istenilen çaylaklar

her gelen yazar olsun. başka?

ne güzel istanbul be!!

edit:pluviofil
devamını gör...

favlayıp artı oy vermemek

her şeyin altında anlam arayan beyniniz harika çalışıyor. wowzi! aburcubursuzluktan vermiyorum çaylak olduğum için değil.
devamını gör...

17000 kişinin sahte diyanet kartı ile hacca gitmesi

yalan söylemek kötüdür. bir insanın iyiliği için yalan söylemek ise iyidir. aynı mantık ile sahte belge çıkarmak kötüdür ancak hayırlı bir iş için gidilecekse, sahte belge çıkarmak iyidir.
devamını gör...

efendi sıçmıkları ile büyülenen ahmak köleler

2010’ların erken döneminde bandrolsüz olarak raflarda yerini almış kayra albümü. albümün bütün mix & mastering işleri, dönemin meşhur olmayan prodüktörü şup şup yapmıştır ve 7 şarkılık albüme iki 4 lük ile eşlik etmiştir.

kırık bir saat buldum babamın eski çekmecesinde,
akrep durmuş, yelkovan kalmış başka bir senede.
o gün anladım, zaman her yerde aynı akmıyormuş,
bazı evlerde insanlar gidiyor, saatler kalıyormuş.

büyümek dedikleri biraz da eksilmek galiba,
çocukken dünya büyüktü, şimdi sığmıyor bir odaya.
kimseye anlatmadım, bir gün kendimi kaybettim,
arayan da olmadı, ben de bulunmak istemedim.


albüm kapağı ektedir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

yazarların soğuk esprileri

nazım hikmet run!

run
devamını gör...

draco malfoy

bu markayı hiç kullanmadım ancak ben pınar markasının ürünlerini tercih ediyorum. koltukların arasında kırıntılar aramak istemiyorsanız milföy kullanmayınız. hiç sevmem yarısı hava yarısı pişmanlık.
devamını gör...

bir üstteki yazar hakkında düşünülenler

favori hakkımın bittiği birkaç yazardan birisi, severek okuyorum.
devamını gör...

şu an dinlenen şarkıdan bir cümle

ben bi psycho katilim michael myers’ım
artık ışık hızına kaydı ryhme hızım
aynı kaygısızım hayli saygısız
ruh halim s.kti’min miley cyrus’ı
devamını gör...

bir kadın tarafından sanal alemde reddedilmek

sanalda ya da gerçek hayatta, bol şans diyerek devam edilmelidir.
devamını gör...

yazarların bugüne kadar hissettiği en büyük fiziksel acı

mide delinme acısı yaşamıştım. 10 saat teşhis konulamadı. ama bu değildi yaşadığım en büyük acı.

yanımdaki teyze mide kanaması olabilir mi diye sordu, çok afedersiniz dışkı renginden bakılması gerekiyormuş. nasıl denir bilmiyorum doktor, teyzeye parmak attı. sesleri kulağımda hâlâ teyzemin * sonra gel sana da bakalım dedi..

hayatımda yaşadığım en büyük acı doktorun bana da parmak atması ile beraber gururumun incinmesi oldu. bugün burada grup terapisi seansı gibi hissettim. ben kötü ya da kirlenmiş birisi değilim, asla olmadım.
devamını gör...

güne bir not

merve vezirlioğlu’nu 58 farklı yerinden defalarca bıçaklayarak öldürmeye çalışan fail, “ öldürme kastının olmadığı” gerekçesiyle cezada indirim talep etti.


enkazda hayatını kaybeden vatandaşlardan biri olan mesut bilece’nin, kendi evi kentsel dönüşüme girdiği için çöken binaya taşındığı öğrenildi. bilece’nin 3. kattaki daire için aylık 40 bin tl kira ödediği belirtildi.
devamını gör...

insanın en hastalıklı duygusu

hırsın bağımlılığa dönüşmesidir şahsıma göre. her insan için değişir diye düşünerek belirtmek istedim.

insanın bir şeyi istemesiyle, onsuz yaşayamayacağına inanması arasında ince bir çizgi vardır. çoğu insan o çizgiyi geçtiğini hiç fark bile etmeden yaşayıp ölür.
önce sahip olmak ister, sonra daha fazlasını. elde ettiğinin mutluluğu, henüz elde edemediğinin huzursuzluğundan kısa sürer. bir süre sonra amaçlarına ulaşmak için yaşamaz, ulaşamadığı amaçlar yüzünden yaşayamaz hale gelir.

işin trajikomik tarafı, insan çoğu zaman bağımlı olduğu şeyin kendisini mutlu etmediğini de bilir. yine de vazgeçemez. çünkü artık arzuladığı şeyin değil, arzulama duygusunun esirine dönüşmüştür.

ne olursa olsun, vazgeçemediğin şey senin değildir. ipleri bırakmak yerine sımsıkı eline dolarsan, avuçların kanayacaktır.
devamını gör...

rakı sofrasının olmazsa olmazı

youtube.com/shorts/BlC3Y7Yp...
devamını gör...

türkiye'nin ajdar'a hak ettiği değeri vermemesi

türkiye’nin en büyük kültürel ayıplarından biridir.

adam yıllar önce çikita muz dedi, hepimiz dalga geçip güldük. bugün anlamsız iki kelimeyi yan yana getirip şarkı yapan adamlar milyonlar dinleniyor. ajdar, sadece yanlış zamanda doğmuş bir vizyonerdi. adam kendi yıldız kategorisini kendi oluşturmuştu. bugün spotify top 50 ajdar ekolü şarkılardan oluşmakta. bizim millet illa billboard listesi, grammy falan bekliyor. adam sertifikasını kendi basmış resmen daha ne yapsın?

biz ajdar’ı sanatçı olarak değil, dönemin yanlış anlaşılmış bir performans sanatı olarak değerlendirmeliydik, sorun ajdar değildi.
sadece, o dönem biz ajdar’a hazır değildik.
devamını gör...

kahvaltının olmazsa olmazı

şairin dediği gibi kızarmış biber ve zeytinyağlı dolma güzel giderdi şartlar sağlansaydı sanırım.
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim