kuşku.

kaygının kardeşidir; ruhu kemirir. insan psikolojisini oradan oraya sürükleyebilecek ve süründürebilecek güce sahiptir.
devamını gör...
kıskançlık ve bencilliktir. özellikle bu duygulara fazlaca sahip insanlar diğer insanlara zarar vermekten gocunmaz bilhassa kendileri için iyi şeyler olduğu için sevinebilirler.
devamını gör...
sadizm
devamını gör...
korku.

korkarsın, kabuğunu kırmaya ve bir şeyler yapmaya cesaret edemezsin ve içindeki seni bulamadan, gösteremeden ölürsün. yaşarken bile ölebilirsin eğer bir korkaksan.
devamını gör...
nefrettir.
sebebi ise bir yerden sonra karakterine bulaşmasıdır. öyle nefret dolu insanlar var ki, kontrol edemiyorlar artık, her şeyden nefret ediyorlar, nefret edebilecek bir şey yokken rahatsız oluyorlar, düşman yaratıyorlar kendilerine.
devamını gör...
sahip olma arzusu.
sahip olmak için elinden geleni yapar. bu yolda gerekirse çirkefleşir. ama elde edince de oyuncaktan hevesini almış çocuk gibi bir köşeye atar. ta ki tekrar kaybedip değerini anlayıncaya kadar. değişik varlıklarız vesselâm.
devamını gör...
takıntıları.
devamını gör...
aşırı düşünme hali .öyle ki kendini yiyip bitirecek derecede.
devamını gör...
onaylanma duygusu. yani diğer adıyla elalem ne der duygusu. başkalarının düşüncelerini yaşarken kendini doyasıya yaşatmayan duygu.
devamını gör...
neden kelimesi.
devamını gör...
hayatı kontrol etmeye çalışması ve aşırı düşünmesi. uzun vadede çok yoruyor
devamını gör...
sabırsızlıktır. bu yüzden zaman her şeyin ilacı deriz.
devamını gör...
bir gün öleceğini unutup; hunharca ve gaddarca her şeyi tüketme arzusuna yenik düşmesidir.
halbuki koca evrende bir hiçtir. iğne ucu kadar bile değil.
devamını gör...
(bkz: kibir)
devamını gör...
(bkz: beklenti),
insanın zaaflarından biri olabilir aslında. yapılan eylemlerin her birinin içimizden geldiği yalanına sığınarak çetelesini tutarız. evrene bırakırız mesajımızı, "bak ben yaptım, gör bunu ve bana dönüş yap" diye hesap keseriz. evren de bize tembel bir gülümseme ile dönüt verir, fakat eyleme geçmez. çünkü zaten yaptığınız şeyi yapmak zorundaydınız, içinden geldiği için değil yazılımınızda onu yapma kodlarının var olmasından dolayı. sadece oyuncu gibi rolünüzü oynamakta ve senaryoya sadık kalmak zorundasınız. ister beklentinizin karşılığını aldığınızı zannedin ister avucunuzun boş kaldığını... tatmin olup olmamanız kimsenin umrunda değildir. kendi ateşinizde kendinizi pişirirsiniz, bekleyerek, umarak, sabrederek...
devamını gör...
sahip olma arzusu...
insanlık tarihi mülk edinmeye çalışanlarla paylaşmak isteyenlerin mücadelesinden ibaret değil midir? tüm ideolojiler ve hatta tüm dinler temellerini bu mücadele üzerine kurmuştur.
devamını gör...
şüphe. kendini yiyip bitirmene sebep olur. hastalıklı duyguların babasıdır. zira sonunda gerçekten hasta eder.
devamını gör...
kin.
devamını gör...
sahip olma duygusu. bir şeyi beğenince, birini sevince bile direkt bizim olmasını diliyoruz? bizimle güzel, uzaktan öylece güzel kalması yeterli gelmeyebiliyor, enteresan.
devamını gör...
kıskançlık.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"insanın en hastalıklı duygusu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim