çok kısa, bir solukta okunabilecek bir roman.
ölümden, delilikten ve aslında ölüm bilincinin hayatı anlamlandırışından bahseder.



veronika hayatı dışarıdan mükemmel gözüken bu kadındır. ancak bu kadın, kendi iç dünyasındaki kapana kısılmışlıkla boğuşmaktadır. ve aslında kendisinden, kendi benliğinden habersizdir. ölüm ona güzel bir seçenek sunar, bunu yapmak onu zihninden kurtaracaktır. ancak, uyandığında kendisini bir akıl hastanesinde bulur. ve kendisine, hayattaki son günleri olduğu söylenir...
bu hastanede çeşitli hikayelerle buluşulur ve bunlar, deliliğin ne demek olduğunu anlatır bize. toplumun görmek istediği bireyden farklı olmak, dışlanmışlık, delilik gerekçesidir. oysa ki, deliliğin garipsenmediği, farklılıkların normal karşılandığı bu yerde her şey mümkündür.
kimsenin söyleyemediği cümleleri 'delilik' adı altında anlatabilen soytarı buna en güzel örnektir.



(bkz: veronika decide morrer)
(bkz: veronika decides to die)
devamını gör...

andré maurois kaleminden çıkmış romandır.
iki iklimi anlatır bu roman, iki ayrı zihin, iki farklı aşkı anlatır. insanın ruhunun yaşadıkları ile nasıl şekillendiğini gözler önüne serer.
kitap tavsiyesidir, tekdüze bir aşk romanı değildir, konu onun üzerine binmiş olsa bile.


philippe marcenat, hayatı boyunca gençliğinde gördüğü bir kadını aramaktadır. bu kadın onun için bir hakikate dönüşmüştür. baktığı her yüz belki de o kadındır. onun ilk iklimi, odile, hayalindeki kadına o kadar yakındır ki, onunla sarhoş olur.
"işte, köleniz gibi karşınızdayım, her şeye de hazırım. çünkü kendim için hiç bir isteğim yok. her isteğim sizin için." der philippe.
ancak odile, philippe'e sığamayan bir kadındır.
"en yorgun ırmak benim dickie. ve yavaş yavaş denize doğru gidiyorum." der odile.
odile, philippe'in ilkbaharıdır ve odile bahar gibi kararsızdır, bahar gibi karmaşıktır.
ikinci iklim ısabelle de cheverny'dir. ısabelle, odile'in tam zıddı bir kadındır.
"aşkın gözü kördür, demek yanlış. doğası şu ki aşk, bir insanda, her şeyden ziyade değer verdiği, çoğu kez tanıma sığmaz şeyi bulduğuna inanırsa, kusurları ve zayıflıkları pekala görür de, yabancı kalır." der ısabelle.
devamını gör...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim