mby yazar profili

mby kapak fotoğrafı
mby profil fotoğrafı
rozet
kalbimiz seninle
karma: 898 tanım: 315 başlık: 42 takipçi: 32

son tanımları


kasım'ın son günü hissedilenler

romantizmle veya başka her hangi bir bokla alakası yok, kasım en sevdiğim aydı. 3,5 saat sonra bitiyor.
devamını gör...

hasta olduğunu sosyal medyada paylaşmak

ilgi deliliğidir, aptallıktır.
devamını gör...

kısa boylu erkeklerle işim olmaz diyen kız

şişkin bir cüzdanla işi olan kızdır. para, kalıbın önüne geçer siz kızlarca, evet.
devamını gör...

bu saatte sözlükte takılan kişinin asıl amacı

hiç iyi bir niyeti olmayabilir
devamını gör...

coca cola vs pepsi

coca cola pepsiden binlerce kat daha iyidir.
devamını gör...

kenevir

faydalı bitki.
devamını gör...

ilkimsin diyen kız

durduk yere söylüyorsa inanmayın sakın.
devamını gör...

türk kızlarının kendini prenses zannetmesi

apaçık bir gerçektir. prenses değilde kendilerini ulaşılmaz sanıyorlar ve işin bu kısmı bence daha gülünç. ayna karşısında geçin bir.
devamını gör...

meriç

sözlükte var öyle erkekler, fark etmedim sanmayın.
devamını gör...

uludağ sözlük

buradan daha iyi bulduğum sözlük. orada istediklerimi yazabiliyorum, trollük yapabiliyorum. buranıın kitlesi bir şakayı dahi algılayamıyor.
devamını gör...

mby

troll falan değilim.
devamını gör...

17 oy ve 3 fav alan mutfaktaki sarı bez entrysi

sözlükteki kankacılığın ulaştığı boyutu gözler önüne serer.
devamını gör...

gömülmüş yazarlar

istatistiklere tıkladığımızda aktif yazarları ve çaylakları görebiliyoruz. kısaca tüm üyelerin listelerini görebiliyoruz. az önce pavlov'un göbeği nin bir tanımına baktım tam 405 tane uçurulmuş hesap var. keşke bu gömülmüş yazarları da bir liste halinde görebilseydik. daha önce birilerinin aklına geldi mi bilmiyorum ama normal sözlüğün birer mezarlığı olması muhteşem bir fikir olabilirdi.
devamını gör...

z kuşağı

hiçbir olayı olmayan boktan kuşak. ben bunların ne kadar düşünebilme yetisinden uzak olduğunu mart ayında sınavlar yapılmasın hashtag'ine yazdıklarından sonra daha da anlamaya başladım.

oturup iki dakika ders çalışmak yerine odalaırna geçip babalarının ellerine verdiği telefonla saçma sapan tweetler atıyorlardı. piyasaya yeni çıkmış iki kelimeyi bir araya getiremeyen, bass'ı fulleyip mikrofona anırıp durmaktan başa bir halt yapamayanları spotify da dinlemekten beyni yıkanmış kişiler oluşturuyor z kuşağını.

internet var haberlere erişimi var diye kendilerini x ve y kuşağına bağlı kişilerden daha akıllı sanıyorlar. elinin altında dünyaya dair her türlü bilgi yer alırken bir şey bilmemen aptallıktır ki bilmiyorsunuz zaten. goggleye doların kaç olduğunu yazıyorlar. siyasetle ekonomiyle, enflasyonla alakalı bildikleri tek şey bu.

doların 11 tl oluşu. bu bildikleriyle 55 yaşındaki büyüklerimize ayar vermeye çalışan, onlardan daha çok bilgi birikimine sahip olduğunu düşünenen, kendisinin daha doğmasına dile kolay 30 küsür senenin olduğu zamanlar gençliğini yaşamış insanlara saygısızlık yapan, aptal diye nitelendiren kuşak.

17 yaşında biri olarak bu gerizekalılarla aynı jenerasyondayım. ve inanın bu durumdan oldukça hoşnutsuzum. bir de bu dallamaların internetin babalarının kendileri olduğunu sanması oldukça gülünç.

internetle büyümüşlermişmiş, sanki önceki nesiller büyürken internet yoktu, interneti ilk deneyimleyenler x kuşağı ve y kuşağıdır, internet ortamının yaratıcıları da x ve y kuşağıdır, z kuşağı denen tiktok nesli ise hazıra konmuştur.

kullandıkları ve fahişesi oldukları facebook, twitter, instagram, youtube vs gibi platformları x ve y kuşağı kurmuştur.
devamını gör...

cübbeli ahmet hoca efendi hazretleri

değerli din alimidir, ömrün uzun olsun hocam...
devamını gör...

rus kızları vs türk kızları

''rus kızları'' dediğim başlık.
devamını gör...

twitter kızları

kendilerini entel dantel sanan kızlar oluşturuyor hiçbirinde gram beyin yoktur.
devamını gör...

iphone

bu z kuşağının anlam veremediğim şekilde marka takıntısı var. analarına babalarına masraf çıkarıp buna cevaben nankörlükten başka hiçbir şey bilmiyorlar. bildikleri tek şey var ; boktan aşk acıları, sosyal mecranın kulu olmak, spotify, netflix. bıktım bu ülkeden, bu gençlikten.
devamını gör...

feminizmin büyük bir balon olması

hala ülkemizde feminizm, kadın erkek eşitliğini savunuyor diyenler var. sözlükte de var bunlardan. bu tipler bu ülkeye dair tüm inancımı yok ediyor.
devamını gör...

anonim yazar

#489340 hani 1 nisanda tüm tanımları silinecekti ? 8 ay olacak neredeyse. neyse silinmediği iyi oldu onca tanım saatlerce sözlükte harcanmış zaman.. neden tanımlarında silinmesini istersin ki ?
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim