müdürüm yazar profili

müdürüm kapak fotoğrafı
müdürüm profil fotoğrafı
rozet
karma: 182 tanım: 5 başlık: 0 takipçi: 8

son tanımları


yazarların kendini mutlu etmek için şu an yaptığı aktivite

bir daha asla elde edemeyeceğimiz değerler ile kayıp olmamak için onlardan kupleler ile ruhuma şölen çekmek.
devamını gör...

eurovision

ülkemizde 2012'de benden ve bir çok insandan zorla koparılıp alınan eksik bir parçadır.
devamını gör...

mesleki etik

ilk olarak ahlak ile başlayalım, birçok kişinin yanlış veya eksik bildiğim olarak nitelendirdiği ancak en ufak bir bilgiye dahi sahip olmadığı ahlak, yanlış ve doğru, iyi ve kötü, erdem ve kusur ile davranışları ve davranışların sonuçlarını değerlendirme ile ilgilidir. bireysel veya toplumsal planda fiilen yaşanan bir olgu da denebilir. doğal olarak oluşabilen, uzlaşım yoluyla belirlenen ya da geleneklerle aktarılan, karşılıklı kabullenme süreçlerinin sonunda ortaya çıkan ve toplumun ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını dile getiren kural düzeneklerinden oluşmakta ve böylelikle toplumda düzeni tesis etmektedir. olayları fark edebilen ve yaşadığı hayatın farkında olan insanlara kısaca şöyle tanımlayabiliriz; ahlak kavramı, kişilerin sosyal yaşam içerisindeki ilişkilerini düzenleyen bir disiplindir diyebiliriz. etik ise; bir eylemin ahlaki olarak nitelendirilebilmesi için yerine getirilmesi gereken şartları genel, ilkesel dolaysıyla da soyut düzlemde tartışılmasıdır. değerler ve ahlaki kurallar, etik davranışın oluşmasında kılavuzluk görevi yaparlar. bir eylemi ahlaki açıdan iyi bir eylem yapan niteliksel durumu sorgular. yani iyi bir şeyin iyi olduğu hükmüne nasıl varıldığını söyleyen etik, ahlak üretmemekte ancak ahlak üzerine konuşmaktır. etik tartışmalarında da temel konu, insan eylemlerini ahlaki bakımdan değerli ya da değersiz kılanın ne olduğudur. ahlak bir davranışı ifade ederken, etik davranışla ilgili bir düşünceyi ortaya koymaktadır. iş hayatındaki davranışları yönlendiren, onlara rehberlik eden etik prensipler ve standartların toplamına “mesleki etik” denilmektedir. etik kodlar, bir mesleğin ve toplumun üyeleri arasındaki “inandırıcılığın” aracıdır ve ortak değerlere ve misyona sahip üyeler arasında aidiyet duygusunu artırır, topluma karşı görevlerinin olduğu bilincini canlı tutar. bu yüzden meslek etiği otoriteye ve yasaya saygıyı gerektirir, sistemin sınırlarının dışına çıkmayı, sisteme karşı eylemi norma dönüştürmeyi öneremez; bunlara karşı etik, tarihi süreçte insan düşünce ve pratiğiyle doğruladığı değerleri, insanlığın gelişmesi yönünde kısıtlamadan uygulamaya koymayı önerir. belirli bir meslek grubunun, meslek üyelerine emreden, onları belli kurallarla davranmaya zorlayan kişisel eğilimlerini sınırlayan, yetersiz ve ilkesiz üyeleri meslekten dışlayan, mesleki rekabeti düzenleyen ve hizmet ideallerini korumayı amaçlayan mesleki ilkelerdir.
bu ilkeler; doğruluk, yasallık, yeterlik, güvenilirlik ve mesleğe bağlılık tır.
devamını gör...

bilgisayar mühendisliği

bilgisayar mühendisliği denilen şeyin öncelikle mühendislik olmadığını anlatmakla başlayalım. zamanında ülkemize gelen bu alan bütün dünyada olduğu gibi büyük bir gelecek ve önem arz ediyordu. ancak o zamanlarda ülkemizdeki geri kalmış düşünce ve okuyup araştırmanın, bilimin günah olduğu düşüncesinden dolayı (tabi halen daha bu zihniyetle yönetilen "üniversite"ler mevcut) bilgisayar biliminin tiye alınmasını önlemek için o zamanlar önem arz edildiği düşünülen ve saygı duyulan meslek olan mühendisliğe dahil edilmesini düşünmüştür. bu geri kalmış düşünce maalesef ülkemizde halen daha devam etmekle kalmayıp, bilgisayar mühendisleri odasının 2 yıl önceki bir toplanmasında konuşma yapan kendini bu alanda bilgili olarak düşünen bir grup bilgisayar ve matematik mühendisliği olarak adının değişmesi fikri maalesef gündeme geldi. tabi ki olmamasını temenni ediyoruz. bilime bu kadar günah gözü ile bakan ve araştırmaya bu kadar uzak olan olmayanlar için yine de olması gereken bilgisayar biliminin ne olduğunu kendi tabirimle burada özetlemek isterim. ama tavsiyem sizin benim yorumlarımla kalmayıp paylaşmış olduğum tanımlamama rağmen araştırıp daha fazla bilgiyi doğru şekilde okuyup anlamanız daha da yararlı olacaktır.
bilgisayar bilimi, bilgisayarların ve hesaplama sistemlerinin incelenmesidir. aynı zamanda bu alanda bulunan öğrencilerinin temel yeterlilikleri ile hesaplamalı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirir ve onlara nasıl yapılacağını gösterir. bu beceri sadece yeni teknolojiler yaratmak ve kullanmak değildir. bu temel bilgi, öğrencilerinin öğrenme ortamına hazırlaması için de gerekli becerilerdir. elektrik ve bilgisayar mühendislerinin aksine, bilgisayar bilimcileri çoğunlukla yazılım ve yazılım sistemleriyle ilgilenir; buna teori, tasarım, geliştirme ve uygulama dahildir. bilgisayar bilimi alanındaki >“başlıca”< çalışma alanları arasında yapay zeka, bilgisayar sistemleri ve ağları, güvenlik, veri tabanı sistemleri, insan bilgisayar etkileşimi, görüntü ve grafikler, sayısal analiz, programlama dilleri, yazılım mühendisliği, sosyal mühendislik, biyo-informatik ve bilgi işlem teorisi yer almaktadır. nasıl programlanacağını bilmek bilgisayar bilimi çalışması için gerekli olsa da, bu alanın sadece bir unsurudur. bilgisayar bilimcileri, programları çözmek ve bilgisayar donanımı ve yazılımının performansını incelemek için algoritmalar tasarlar ve analiz eder. bilgisayar bilimcilerinin karşılaştığı problemler, soyuttan (bilgisayarlarla hangi problemlerin çözülebileceğinin ve bunları çözen algoritmaların karmaşıklığının belirlenmesinden) elle tutulan cihazlarda iyi performans gösteren, kullanımı kolay uygulamalar tasarlamaya ve somut olanlara kadar uzanır.
*kişisel öneri: ülkemizde son yıllarda bilgisayar bilimleri bölümü birkaç üniversitede açılmış olup, bu alanda tercih yapacaklara tavsiyem bilgisayar bilimleri bölümünü tercih etmeleri. bilgisayar mühendisliği okuyarak hayatının 4 yılını çöpe atmamalısınız. bilgisayar mühendisliğinde akademisyenlerin çoğunluğunun başka bölüm mezunu mühendisler olduğunu bilmeniz ve bunun sonucunda dersleri size youtube üzerinden video gösterip geçeceğini bilmenizi isterim. bu alanı 4 yıl boyunca .pdf ezberleyerek geçmenizi değil ya evden kendiniz çalışarak (gerekli her şey artık elinizin altında) yada akademik olarak uzmanı olmak istiyorsanız bilgisayar bilimleri bölümlerini tercih etmelisiniz. *bu görüşüm sadece ülkemizde okumayı düşünenler için geçerlidir.
devamını gör...

mesleki psikoloji

mesleki psikoloji, işyerindeki insan davranışlarının incelenmesidir. psikoloji alanında uygulamalı bir disiplindir de diyebiliriz. iş güvenliği ve sağlığı, işyerinde çalışanların güvenlik, sağlık ve refahını ifade eder. ayrıca işverenler için, tedarikçiler ve müşteriler gibi işyerinde bulunan herkesin güvenliğini ve refahını da içerir. mesleki bir disiplin olarak mesleki psikoloji, bilimsel psikolojik bilginin bir dizi alanda ve içinde uygulanmasıyla alakalıdır.
bu alanlar; mesleki etik ve ahlak, çalışan sağlığı, eğitim ve geliştirme, organizasyonel değişim, çalışan seçimi ve değerlendirmesi, liderlik ve insan kaynakları yönetimidir.
devamını gör...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim