tomris umay yazar profili

tomris umay kapak fotoğrafı
tomris umay profil fotoğrafı
rozet
kendisi dondurmuş
karma: 7512 tanım: 321 başlık: 208 takipçi: 245
güzel günler bizi bekler...

son tanımları | başucu eserleri


üzgünüm leyla (dizi)

başrolünde perran kutman'ın leyla aral karakterine can verdiği yetmiş iki bölümlük dizidir.

çekimleri 2000 - 2002 yılları arasında yapılmıştır. dizinin başlangıç konusu ise leyla'nın bir davette avukat eşi nihat'ın kendisini aldattığını öğrenmesi akabinde kızı neslihan'ı da yanına alarak eşini terk edip kendine sıfırdan yeni bir hayat inşaa etmeye çalışmasıdır. oysa uzaktan bakıldığında şato da yaşayan kraliçeden farksızdır leyla'nın hayatı. şu anda olduğu gibi yirmi yıl öncede böyle bir karar kağıt üzerinde olduğundan daha da zordur.

o gece taksici orhan ile yollarının kesişmesi belki de bir tesadüftü. lakin sırasıyla arkadaş, komşu, sevgili ve kalp ağrısı olacağını bilemezdi elbette. her defasında hadi bu kez mutlu oluyorlar dediğimde maalesef olmadı. bazen ilişkide iki kişinin çok sevmesi yetmeyebilir. çünkü her bireyin öncelikleri farklıdır. yanlış yönlendirme ve tercihler yol ayrımında ki sapaklara gitmeyi yakınlaştırır.
en sevdiğim kısım eski eşi nihat ve orhan'ın kıskançlıkları yüzünden zor zamanında ki iyi işini kaybetmesi bardağı taşıran son damla olur. çok öfkeli, kızgın, kırılmış ve bunalmış oluğu için tek çare ortadan biraz kaybolmaktır. aklında sakin bir yerde kafa dinleme planı vardır. lakin bilin bakalım küçük sevimli aile pansiyonun sahibi kimdir? normal normların dışında, biraz deli dolu olan hikmet yani hümeyra 'dan başkası değildir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bu fotoğrafı 53. bölümde hümeyra'nın gitar çalıp nasıl anlatsam şarkısını söylerken ki anda ekran görüntüsü aldım.

bunları nasıl anlatsam
şöyle sevmeyi
insan gibi sevmeyi
nasıl anlatsam...


bana göre tek noksan yanı hümeyra' nın diziye çok sonradan dahil olmasıdır. fatma hümeyra akbay'ın farklı bir aurası, enerjisi ve yerinde duramayan çılgın halleri senaryoyu farklı bir yönde etkileyebilirdi.

son olarak güzel duyguları, mücadeleyi, dostluğu anlatan bu diziyi izlemenizi tavsiye ederim.
devamını gör...

cennet

söz ve müziği vedat sakman'a ait olan şarkıdır.
ölümü düşündüğüm günden kaldı bu hüzün
geç kalmışlığın telaşı
koca yalanlarım, hatalarım, yollarım ve yıllarım
eksik olmayın
bir başka sefere yine beklerim.

umutlandıklarım, umut dağıttıklarım
akıl verdiklerim, akıllı sandıklarım
eksik olmayın
bir başka sefere yine beklerim.

ölümün yüzünü gördüğüm gün
kimin elini tutup göçmek isterim
bir sevip bin söz ettiklerim
bin sevip hiç söz etmediklerim
söz verdiklerim, yapamadıklarım
eksik olmayın
bir başka sefere yine beklerim.
devamını gör...

keşanlı ali destanı

tiyatro oyunu, dizi, film ve kitaptır. ilk türk epik oyunudur. haldun taner keşanlı ali destanı oyununu 1963’ün sonunda yazmayı bitirmiş. 1964 yılında kitabın birinci basımı bilgi yayınevinden yayınlanmış. bendeniz ekim 2000 yılı sekizinci basımını okudum. oyun ilk kez 31 mart 1964' te sururi - engin cezzar topluluğu tarafından seyircinin önüne çıktı. elbette ali rolünü engin cezzar ve zilha rolünü ise gülriz sururi cezzar oynadı. oyun bitiminde yirmi dakikadan daha uzun bir süre ayakta alkışlandılar.
yurt dışında almanya, ingiltere, çekoslovakya, lübnan, macaristan, yugoslavya başta olmak üzere birçok ülkede oynandı.

ayrıca 1964' te atıf yılmaz tarafından filme de alındı. başrollerde ali karakterini fikret hakan, zilha karakterini ise fatma girik canlandırdı. 1965 yılı antalya film şenliği şimdiki adı antalya altın portakal film festivali'nde en iyi kadın oyuncu fatma girik, en iyi erkek oyuncu fikret hakan ve atıf yılmaz en iyi yönetmen seçildi. ayrıca film en iyi ikinci film ödülünü kazandı.

başrollerinde engin cezzar ve gülriz sururi cezzar’ın oynadığı dizi trt için 1988 yılında çekildi. yönetmen koltuğunda genco erkal vardı.
yönetmenliğini çağan ırmak' ın yaptığı ikinci televizyon uyarlaması 2011 yılında çekildi. başrollerinde nejat işler ve belçim bilgin oynadı.

filmini, dizisini izlemiş ve kitabı da okuyan biri olarak en keyif aldığım tiyatro sahnesinde izlemekti. tiyatronun kendi içine çeken büyüsü bambaşka. hayatın tüm karmaşasından kaçıp o zaman diliminde sadece oyunu merakla izlemek muhteşem bir keyif. dizi yada filmlerde küçük rollerde gördüğünüz oyuncuların sahnede beklenmedik performanslar sergilemesi ve sahnede devleşmesi çok heyecan ve mutluluk veriyor.

1964 yapımı siyah- beyaz film :
tiyatro oyunu:
devamını gör...

kitap alıntıları

"sakın üşütme. sakın yaşlanma. sakın yıkılma. sakın, sakın o güzel ruhunu ayaza tutma. tahtadan defterler yap, deniz kabuklarından kutular, şiirin yetişemediği müzikleri duymak için kalbini yastığın altına koy. senden çalındıkça çoğalan hayatı, gözyaşlarından çıkardığın mutluluğu anlat. gözlerindeki aşkı değdir parmaklarının biçimlendiği her rüyaya. senden bana ulaşan rüzgarın da adı bu olsun..."

umay umay'ın kaleme aldığı bütün güzel çocuklar şüpheli kitabı.
devamını gör...

bir müzisyenin gözünden bizim adalar

2013 yılında çekimleri tamamlanmış ve haziran 2014 de gösterime girmiştir. yazıp, yöneten ve belgeseldeki akordeon çalan müzisyen de nedim hazar' dır. istanbul'un prens adalar'ı olan büyükada, kınalıada, burgazada, heybeliada başta olmak üzere adalarda eskiden yada şimdi yaşayan ünlü ve ünsüz iz bırakan kişileri , adaya bıraktıkları izleri ve ada kültürünü anlatır. yüksek lisans yapan öğrenci, sanatçı, müzisyen, balıkçı, faytoncu, yazar başta olmak üzere farklı kişilerin hikaye ve izlenimlerini anlatır.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel geçişlerdeki hikaye kurguları muazzamdır. her şeyi bir kenara bırakırsak sadece müzikleri için bile izlenir. çünkü vassiliki papageorgiou, nikiforos metaxas, taner özgür ve türk gençlik senfoni orkestrası başta olmak üzere birçok müzisyen eşlik etmiştir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel adalar hakkında hiçbir bilgisi, fikri olmayan kişi bu belgeseli izledikten sonra kabaca aklında bu mekanlar ve iz bırakan insanlar kalır : akillas millas, aya yorgi, rum manastır, lefter küçükandonyadis, sait faik, gomidas karabet, troçki evi.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

'' ey sizler, cılız insanoğulları, uçarı yapraklara, aldatıcı düşlere benzeyenler!
siz bir avuç çamur, dağılıp giden bir dumansınız,
kanadınız yok uçmaya, zavallı ölümlü varlıklar!
biz kuşları dinleyin, ölümsüz kuşları, hep genç kalan, göklerde dolaşanları,
mezar çamur nedir bilmeyenleri, düşünceleri aydınlıkta yüzenleri. ''

(aristophanes)

çalışma masamı düzenleyip bir yandan da vassiliki papageorgiou şarkılarını dinlerken karşıma çıktı belgesel. o an ki mutluluğumu anlatamam her şeyi bırakıp hemen bir fincan kahve alıp izlemedim. izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
belgesel:

müzikler: www.youtube.com/playlist?li...

ayrıca fotoğraflar belgeselden ekran görüntüsü olarak alınmıştır.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının bilim için yaptıkları şeyler

üç dört saatlik uykuda bile ispatlanamayan teoremler, çalışmayan hatalı kodlar görmek bir anda kabus olurdu... ezcümle akıl sağlığımı korumak için ara verdim.
devamını gör...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim