libya'nın doğusundaki hükümetin başbakanı usame hammad, derne'deki selde ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini bildirdi.

*libya doğusundaki hükümetin içişleri bakanı isam ebu zeribe ise derne kentinde şiddetli yağışlar nedeniyle hayatını kaybeden 1500'den fazla kişinin cesedinin bulunduğunu, kayıp kişi sayısının ise 7 bine ulaştığını söyledi.

-aa
devamını gör...
bu kasırganın ilk hesaplanan rotası mersin, antalya idi, yön değiştirdi dediler, libya'yı vurmuş. rakamlar inanılmaz 7000 bin kayıp varmış, bir çok baraj yıkılmış, asıl kayıp sebebi bu barajlar...

devamını gör...
- ırkçı köpek mod on -
ölenler arapmış. faul yok. oyna. devam.
- ırkçı köpek mod off -
yoksul insanları vurmuş ve canlarını almış felakettir
devamını gör...
müslüman ülkede doğmak bu dünyadaki en düşük şansa sahip olmaktır.müslümanların çoğu hırsızdır, yaptıkları binalar ve barajların jenga gibi yıkılmasından da anlayabilirsiniz.felaket değil, müslümanlar öldürür.
devamını gör...
şu habare bile inanmazlar!

"iklim krizi yok! safsata, hikaye, komple teorisi, bilim kurgu... konuşmayın artık içim şişti" derler! öyle diyen insanları da anlıyorum, izmir gibi iklimi bozulmamış, tertemiz bir havada, yaşamak ve istediğin anda içebileceğin bir suyun olması, ve izmir gibi bir çok şehir ve ya ülkenin doğası henüz bozulmamış tabiatında kalıp yaşamak insana pek inandırıcı gelmiyor.

seller, kasırgalar, orman yangınları, kuraklık, aşırı doğa olayları, kışların ılık geçmesi, yaz aylarında aşırı sıcakların artması hepsi iklim krizinin belirtileridir. hatırlarsanız eğer geçen kış bir sene önce ne doğru düzgün kar yağdı, ne de yağmur yağmıştı, havalar geç soğudu ve aşırı derecede bir soğuk havaya maruz kalmadık. bu bilgiyi marmara bölgesi için konuşuyorum.

libya' da olan sel felaketine; din, siyaset ve başka bir şey karıştırılmamalı. orada ölen ve kaybolan insanlara üzülmemiş olabilir siniz. çok normal aşırı derecede her saniye bize yakın ve ya uzak kişi ve şahısların ölüm haberlerini görmek bizlere pek bir şey hissettirmiyor artık. iklim krizi hakkında yayın yapan ve yazan kişiler yorum yaptığında ve internet gibi kalabalık ve anlamsız doğru olmayan bir sürü şeyler asıl olanın ne olduğunu unutturuyor. sen insansın: senin asıl ana yasan ve asla değiştirilmemesi gerek şeyi unutuyorsun, umursamıyorsun, aldırış etmiyorsun. insan için gerekli olan tek ana yasa doğa' dır. hukuk kitaplarında yazılan ana yasa maddeleri, gereksiz ve eksiktir, gerçek olanı unutturur.

dünya' daki tüm özel şirketler ve teknolojik devletler aşırı ilerlemeye devam eden yüksek teknolojinin sonuçlarını bizler çok ağır ve yavaş ilerleyen, zorunlu! politika ve şirketlerin gizli anayasa maddelerine uymak zorundayız.
asıl sorgulanması gereken onlardır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"11 eylül 2023 libya sel felaketi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim