dünyadaki devletlerin merkez bankalarındaki döviz rezervlerinin çokluğu veya azlığı ; o ülkenin büyük veya küçük ; zengin veya fakir olduğunun ana göstergesi değildir.
ülkenin ticari girdi ve çıktılarının büyüklüğü çok daha önemlidir.
kıvrak ekonomisi olan ülkeler merkez bankalarında çok fazla döviz rezervi tutmazlar. günlük girdi ve çıktıların miktarı çok olan ülkelerin ekonomileri daha hızlı çalışmaktadır. haliyle birikime değilde ; iş görmeye odaklı çalışırlar.
ekonomileri yavaşlayan ülkelerin, merkez bankalarının elinde döviz birikmeye başlar.
bir kaç sene öncesine kadar japonyanın merkez bankası döviz rezervi türkiyedekinden düşüktü.
şu anda amerikanın bile elinde 200 milyar doların altında döviz rezervi vardır.
kısaca ; merkez bankası stoklarının çokluğu veya azlığı gerçek ekonomi göstergesi değildir.
gerçek ekonomi göstergesi sene içinde merkez bankasının elinden ne kadar döviz geçtiğidir.
bu dövizlerin ülkede nasıl bir amaç için kullanıldığıdır.

türkiye 100 milyar dolarlık döviz hacmine rağmen ; çizelgedeki pek çok ülkeden daha verimli bir ekonomisi vardır.
boşunamı türkiyeyi avrupa birliğine almamak için her türlü rezilliği yapıyorlar.
eğer avrupa birliğine girersek ; almanyadan sonra avrupanın ikinci büyük ekonomisi olacağız. ve bu durumda fransa dahil pek çok ülkenin pabucu dama atılacak.
avrupayı ; merkel ve erdoğan yönetecek.
haliyle bu tabloyu bildikleri için türkiyeyi avrupa birliğine almıyorlar.

çin, japonya, isviçre, rusya, hindistan merkez bankalarında 500 milyar doların üstünde döviz rezervi vardır.
çin, japonya, isviçre, rusya, hindistan haricinde kalan diğer ülkelerde 500 milyar doların altında döviz rezervi vardır.

suudi arabistan
güney kore
singapur
brezilya
brezilyaya kadar olan ülkelerin merkez bankalarında 300 milyarın üstünde döviz rezervi vardır.
almanya
tayland
fransa
birleşik krallık
italya
italyaya kadar olan ülkelerin merkez bankalarında 200 milyar doların üstünde döviz rezervi vardır.
meksika
israil
çekya
polonya
abd
endonezya
filipinler
malezya
türkiye
türkiyeye kadar olan ülkelerin merkez bankalarında 100 milyar doların üzerinde döviz rezervi vardır.
kanada
ispanya
danimarka
devamını gör...
yani. 128 milyar bir sayı çünkü.
devamını gör...
aynen kardeş avrupa'yı erdoğan yönetecek... ayranı fazla kaçırdı herhalde *
devamını gör...

eğer avrupa birliğine girersek ; almanyadan sonra avrupanın ikinci büyük ekonomisi olacağız. ve bu durumda fransa dahil pek çok ülkenin pabucu dama atılacak.
avrupayı ; merkel ve erdoğan yönetecek.
haliyle bu tabloyu bildikleri için türkiyeyi avrupa birliğine almıyorlar.


işte görmek istediğimiz, kimsenin muhakeme edip akıl edemediği, bunca yıldır "ulan bizi niçin almıyorlar acaba" seklinde aklımızı kurcalayan soruya cevap olan, uluslararası ilişkiler uzmanlarını hayrete düşüren, prof dr fahir armaoğlu nun mezarından kalkıp görse "h****ktir be rıfat abi" tepkisini vereceği über tespit.

helal olsun gerçekten.
devamını gör...
termodinamiğin birinci yasası, şahsım kişisini haklı çıkarıyor.
böyle bir paranın, doyumusuz, itibardan tasarrufun olmadığını iddia eden birileri tarafından elde tutulması ve biz fakirler bu para için ohaa çok iyi para yaaa, ye ye bitmez söylemlerde bulunarak paraya hak etmediği itibarı kazandırdık.
enerji, yoktan var edilemez; var olan enerji de yok edilemez. sadece bir şekilden diğerine dönüşür.
muhtemelen türkiye'nin muhtelif bir yerinde saray olarak karşımıza çıkacaktır.
ben mr. şahsım'a yabancı da olmadığı bir yöntem sunuyorum. termodinamiğin dördüncü yasası olan üçüncü yasa;
şimdi efendim sizler sıfırlamaya uzak olmayan bir ailenin mensubusunuz, mr. şahsım. bilal oğlan'a zorla da olsa sıfırlamayı öğrettiniz hepimiz duyduk. tarih tekerrürden ibarettir.
sıcaklık sıfıra yaklaştıkça bütün hareketler sıfıra yaklaşır.

ben aslında yoğummm

beyfendi sarayında ben 128 milyon dolar söylemleri nasıl yok ederim diye düşünüp taşınırkeneeee, hemennn radikal bir değişim yapayım dedi. herkesi ters köşe yapayım dedi.
bu değişim bekleniyordu fakat yine yeniden hepimizi şaşırttı. ankara kulislerinin bahsettiği değişiklikler olmadı.
berat albayrak gelmedi
tansu çiller hiç gelmedi
süleyman soylu tarım bakanı olmadı......
benim en çok içime oturan değişim ise,
şahsımın kızının, kankileytasının bakanlığının elinden alınması. ne güzel heybeti ile iki bakanlığı birden idare ediyordu.
ee zehra bir gecede yoksul kaldın mı? umarım gaza gelir de 128 milyon doların aslında olmamasının olamayacağını kanıtlar nitelikte el altından bilgiler verirsin, basına.*

goebbels* fikir vermiş ve my. şahsım kaotik ortam yaratmak adına fetöcü birini bakan yapmış. tesadüf olduğunu düşünmüyorum.
akşama cnn, habertürk, halk tv, tv100, tele 1'de ortalık kızışacak. ''yahu el-insaf, fetö sevdalısı bir insan nasıl bakan yapılabilir? tartışmaları başlayacaktır.
bir adet mal-ötesi birey, fetö kalkışmaları-kıyımlarına rağmen nasıl olur da yok etmez o twitleri?
sağolsun bu hükümet ayyyy pardon, mr. şahsım ve akılalmaz manevraları, hepimizi komplo teorisyeni yaptı.
bizi siz yarattınız, er-er-erdohan.
devamını gör...
seçme saçmalar :

ne buhar oldu ne de haksız ve hukuksuz yere birinin cebine girdi. bu para ve daha çok fazlası ekonominin aktörleri ve vatandaşımız arasında dolaşıma girmiş, yani yer değiştirmiştir



cari açık için 30 milyar dolar, yabancı sermaye çıkışları için 31 milyar dolar, sektörün dolar borcunu azaltmak için 54 milyar dolar kullanıldı. vatandaş 54 milyar dolar karşılığı döviz ve altın aldı



bir ahlaksız, bir edepsiz benim akıbetimin de menderes'in akıbeti gibi olacağını ümit ettiğini söylüyor; be ahlaksız be edepsiz biz bu yola çıkarken kefenimizi giyip yola çıktık

minareyi kılıfı hazırlamadan çalmışlar anlaşılan...
buradan
devamını gör...
yani 128 lira gene yok. birde dikkatimi çeken kaybederse neler olabilir farkında.
devamını gör...
askeriye mi burası? ne demek yer değişti?
devamını gör...
tamam da (bkz: 128 milyar dolar nerede)?

lafı eğip bükerek hırsızlığını örtmeye çalışıyor.

şöyle örneklendireyim: eve 500gr et girmiş ve bu et buzdolabında yok. evin babası eti yemiş. 500gr et nerede? diyorsunuz, kıyma yaptım diyor. kıyma nerede? diyorsunuz, köfte yaptım. diyor. köfte nerde? diyorsunuz, size verdim. diyor. biz yemedik. diyorsunuz, zaten et yoktu. diyor.

reyiz, muhasebede girenle çıkan birbirini tutmalı. girdi-çıktı tutmuyorsa biri çalmıştır. bu kadar kesin ve net. dağa kaçtı, inek içti demekle kurtulamazsın.

eğer siz bu 128 milyar doları çalmayıp yerinde harcasaydınız bunun boy boy afişlerini bastırıp boş olan her yere bu afişleri astırır, 7/24 tvlerde bar bar bağırırdınız. sizi tanıyoruz. çaldıysanız çaldık deyin. zaten halkın çoğunluğunu oluşturan >70iq vatandaşın desteği sizde. valla bir şey olmaz. bizi yormayın en azından.
devamını gör...
dolaşmaya çıkmış kendileri canı sıkıldı herhal*
devamını gör...
rte bu parayla bts konserine gitti. babam milletvekili de oradan biliyorum, babamları da almış yanına allah razı olsun reisden.

edit: imla
devamını gör...
en başta reyiz merkez bankasının kasasında 95 milyar olduğunu iddia ediyordu. kaynak en azından döviz satıldığını kabul ediyor artık. bu arada 'döviz satışı' yeni yasaklı kelimemiz. bundan böyle tıpkı 'zam' yerine 'fiyat güncellemesi' denildiği gibi, 'döviz satışı' yerine 'döviz işlemleri' kullanılacak belli ki.

fakat kanaatimce muhalefet bir hata yaptı. tartışma en başta, beceriksiz ekonomi yönetiminin kuru baskılamak için döviz rezervlerini erittiği, işin sonunda kurun da düşmek yerine yeniden arttığı şeklindeydi. akp o dönem rezervlerin mb kasasında olduğunu iddia ediyordu. fakat muhalefet daha sonra yolsuzluk iddialarını dile getirerek 128 milyar doların bir anlamda çalındığını iddia etti.

elbette bakan değişikliğinden, faiz değişikliklerinden haberdar olan yandaş çeteler ucuzdan döviz alarak kar etmiştir. buna hiç şüphem yok. fakat muhalefet somut yolsuzluk kanıtları olmadan bu imayı ortaya atınca hükümete bir koz vermiş oldu. akp, muhalefeti yalancılıkla suçlayarak elde ettiği manevra alanıyla rezervlerin erimesini meşrulaştıran açıklamalar yapmaya başladı. muhalefet akp'li siyasetçilerin 'para şuraya buraya gitti' minvalindeki açıklamalarının erdoğan'ın '95 milyar dolar kasada' açıklamasını yalanladığını hatırlatamadı. 'bak adamın gol diyor' diyemedi.

ha şunu diyecekler de haklı. muhalefet ne yaparsa yapsın yalancı, darbeci, ahlaksız ilan edilecekti. en azından konuyu kamuoyunun gündemine taşıyabildik ve hiç yoktan hükümet kanadı rezervlerin satışını kabul etti.
devamını gör...
evet. hatta 127'den sonra da 129 geliyor.
devamını gör...
kaybolan 128 milyar dolar bulundu ve açıklama yaptı: 11.37.dk.da başlıyor
devamını gör...
yukarda bir yazar "avrupa birliğine girersek almanyadan sonra avrupanın 2. büyük ekonomisi olacağız, fransanın falan pabucu dama atılacak" ve "avrupayı merkel ve erdoğan yönetecek" şeklinde bir şeyler yazmış*. gül gül öldüm ya. kardeş avrupa birliğinin sisteminden, kökeninden haberin yok anlıyorum ama 128 milyar dolar açıklamasını merkez bankası rezervine bağlayıp ordan da "bu yüzden avrupa birliğine almıyorlar bizi" yazmak nedir? rezervi mezervi geçin kardeşim. nerde bu 128 milyar dolar sen milyon sen ne yaptın bu parayı?
(bkz: melek subaşı)
(bkz: sen milyar milyon)
devamını gör...
128 milyar dolar nerede, dağa kaçtı. dağ nerede...
devamını gör...
128 milyar doların rakam olmadığını bilrn birinin açıklamasıdır. haklıdır yalnızca on tane rakam vardır ve hiçbiri 128 milyar dolar değildir.
devamını gör...
(bkz: ben aslında yoğum yoğum)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"128 milyar dolar’ın aslında hiç olmamış olması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim