52. genel kurulu'nda seçilen filiz saraç’tır. kendisi 144 yıllık istanbul barosu’nun ilk kadın başkanı olarak tarihe geçmiştir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

adaylar ve grupları şöyle; önce ilke çağdaş avukatlar grubu'ndan filiz saraç, önce ilke çağdaş avukatlar grubu yükseliş hareketi'nden hasan kılıç, avukat hakları grubu'ndan gökhan ahi, istanbul milliyetçi avukatlar grubu'ndan hakan çatak, bağımsız avukatlar grubu'ndan gülden sönmez, önce avukat grubu'ndan elif görgülü, genç hukuk hareketi grubu'ndan türkan kara, istanbul avukatlar birliği'nden metin uraçin ve avukat mert er karagülle başkan olmak için yarıştı. seçimlerde 56 bin 944 avukatın oy kullanma hakkı bulunurken, oy işlemi için 144 sandık kuruldu. oy kullanma için avukatların yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi. başkan adayları oy kullanacak sandıklara giderek oylarını kullandı.

www.milliyet.com.tr/amp/gun...
devamını gör...
genel biyografisi bilmemekle birlikte kendisi tebrik eder başarılar dilerim.
temennim! feyzioğlu gibi siyasetin ve hukukun karanlık tarafına aracı olmamasıdır.
kadın hukuk vicdan inadına güveniyor ve inanıyoruz.
tecavüz, istismar özellikle annelere uygulanan şiddet v.b. suçları için hukukun sert ve katı yüzünü gistermesini temenni ederim.
devamını gör...
istanbul barosundaki hegemonyada herhangi bir değişiklik olmadığı için, kadın olmasının menfi müspet herhangi bir etkisi olmayacağı başkandır.

istanbulda faal avukat sayısı 50 binin üzerinde. baro seçimlerinde kullanılan oy sayısı 25 bini geçmiyor. neden?

biz avukatlar e imza ile masamızın başında tüm davayı baştan sona yürütebiliyoruz. e duruşma yolu ile duruşmalara bile masamızdan katılabiliyoruz.

baro ne yapıyor? gel oyunu burada kullan diyor. sütlücede arabayla girmenin çıkmanın 3 saat süreceği, otoparka girmenin imkansız olacağı bir gün oy kullanmamızı bekliyor.

dinozor meslektaşların torunları bile bizden büyük. adamların işi gücü yok geliyor oyunu kullanıyor. saygı duyarım.

ya biz? evde çocuk bakıyoruz.

mesleki konularda gerçek anlamıyla her şeyi e imza ile yapabilirken, baro seçimlerinde oy kullanamıyoruz.

biliyorlar ki fiziki imkansızlık nedeniyle oy kullanamayanlara bu imkan verilse, kesinlikle seçilemeyecekler.
bu denli temel bir problem varken ha kadın aday göstermişler ha durakoğlu gibi birini, fark eden hiçbir şey olmayacak.
devamını gör...
sıradan şeyler. görevinde başarılar.
devamını gör...
2023 kpss güncel bilgi sorusu olmanın önüne geçebilecek bir bilgi içermiyor bu haber. 56 bin üyenin 7 binin oyuyla seçildiğine göre kendi meslektaşlarının da pek umru olmayan etkinlik olmuş baro seçimleri ve sonuçları dolayısı ile.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"144 yıllık istanbul barosu'nun ilk kadın başkanı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim