israil'in saldırıları sonucu iran enerji sahalarının vurulması nedeniyle ülkemize sağlanan doğalgazın kesilmesi durumu. anladığım kadarıyla iran'dan ülkemize herhangi bir tepki nedeniyle değil, gaz sahalarının vurulması nedeniyle oluşan durum.

kaynak

bloomberg'in haberine göre iran, türkiye’ye gaz ihracatını geçen hafta israil’in güney pars gaz sahasına düzenlediği saldırının ardından durdurdu.

türkiye doğal gaz dağıtıcıları birliği (gazbir) tarafından derlenen verilere göre, türkiye geçen yıl gaz ihtiyacının yaklaşık yüzde 14’ünü iran’dan karşıladı.

iran’ın gaz tedarikindeki bu kesintinin ne kadar süreceği netleşmezken, bloomberg’e konuşan kaynaklar, türkiye’nin ana tedarikçileri olan rusya ve azerbaycan’dan gaz ithal etmeye devam ettiğini ve yeterli stoklara sahip olduğunu belirttiler.
devamını gör...
reise zam için fırsat çıktı.
yapıştııırrr.
devamını gör...
karadeniz’de bulunan gaz sayesinde arz sorunu yaşanmayacakmış.
devamını gör...
zamcığı geçirmenin tam zamanı! tefeci borçları nasıl ödenecek?

hepimiz de biliyoruz ki, savaş bitse ve enerji fiyatları eski haline dönse, akp indirmez. göstermelik 3 - 5 kuruş indirir, o kadar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"24 mart 2026 iran'dan gelen doğalgaz akışının kesilmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim