kişisel görüşüm abd dünyanın gazını almak için kendi kendini eleştiren bazı filmler yapması konusunda hollywood'a izin vermektedir, bu sayede normal şartlarda amerika'ya höt diyemeyen dünya, filmlerde birilerinin amerika'ya höt dediğini izleyerek bir tür sanal tatmin olmaktadır elbette bu filmden elde edilen gelir vergi olarak yine abd'nin kasasına girmektedir
devamını gör...
abd, düşmansız yaşayamayan sadist bir devlet. dışarıda sessizlik varsa içeriden rahatsızlık çıkarır, buna özgürlük diyorlar işte. ne kadar adil, haklı ve doğru olduğunun bir önemi yok. sonuçta halkın vergisiyle insan da öldürüyorlar, azıcıkta eleştirsin kendini ,biraz insaflı olsun değil mi ama?
devamını gör...
çünkü filmin sonunda o bayrak sallanıyor illa ki.
devamını gör...
bağımsız yapımları saymazsak ana akım hollywood sinemasının abd'yi eleştiren bir filmine şahit olmadım.

yozlaşmış politikacılar falan bir şekilde derin devlet için çalışan birilerine öldürtülür.

bu da sistemin aslında işlediğini ve kötüleri barındırmadığı alt metnini verir. kötüler kazanmaz der ama gerçekte kötüler kazanır.

mesela shooter filminde petrol boru hattı kutsal kabul edilen bir bölgeden geçirilmek istendiğinde buna itiraz eden afrika köyü sırf diğer köylere göz dağı için yok edilir.

toplu mezara gömülen köylüler için güya filmin finalinde adalet sağlanır ama bugün akdeniz petrol havzası ve petrolün muslukları kapatan rus gazına alternatif olarak batıya taşınması için gazze'yi topraklarına katmak için israil'in kadın çoluk çocuk demeden açıktan yaptığı soykırımı ve savaş suçlarını görmezden gelen bir batı ile karşı karşıyayız.

aynı şey dün bosnada yapıldı. ondan önce afganistanda ve vietnamda.

ülkeler değişse de film hep aynı. rambo afganistan'ı işgal eden ruslarla savaşması için bölgeye gider ama rusların 79 da işgal ettiği yere 2001 de kendileri girer.

trajikomik olansa ruslarla savaşmaları için eğitip donattığı kabilelerle daha sonra kendileri savaştılar.

bugün kuzey suriyede yine kürt grupları eğitip donattılar. belki bir 30 yıl sonra da onlarla savaşırlar.

abd ekonomisi savaş üzerine kurulu olduğu için bu hikaye hiç bitmez.
devamını gör...
e, öyle tabii ki. abd, yarım asır karanlık bişeyler çevirir. sonra aradan 10-20 yıl geçer, "abd'nin gizli tarihi" diye dvd çıkarıp bir de ondan para kazanır. *

lakin, abd'nin sistemini tehdit edecek veya ayağını kaydıracak kadar efektif konular ve söylemler mevzubahisse öyle çok "freedom"ları veya "freedom of speech"leri yoktur aslında. yani gerçek bağlamda ağırlığı olan sistem eleştirisi yapan bir abd'linin hayatı güvendedir denemez.

biz de ne kadar çok istiyoruz küçük abd olmayı. fırsatını bulsak anında oluruz.

bu arada ben amerikan kültürünü hiç sevmem. terör ve açlık olan ülkelerden sonra en son yaşamak isteyeceğim ülke abd'dir. gerçek manada nasıl bir kültürlerinin olduğunu öğrenseniz siz de sevmezdiniz belki. belki de severdiniz. kişisel tercih...

gene de "entertainment" konusunda rakipsiz bir ülke. abd'de yaşamak istemesem de "eğlence" kültürüne sunduğu ürünlerin hayatımdan çıkmasını da istemezdim. gerçi uzun senelerdir avrupa'nın kültürel üretimleriyle daha fazla ilgileniyorum ama amerikan üretimlerini de hayatımdan çıkarmadım ve çıkarmak istemem.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"abd'yi eleştiren filmlerin bile abd'ye hizmet etmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim