ilginç bir deniz canlısı, bir tür yassı kurt. önceleri bir tür yassı solucan oldukları düşünülürken şimdi acoela denilen başlıbaşına bir sınıfa mensup canlılar olarak değerlendirilmektedir.
genel olarak 1-2mm boyunda mikroskopik canlılardır. bir mideleri, hatta vücutta bir açıklıkları yoktur. tek hücreliler gibi besin maddelerini ağızlarından içeri alıp sindirirler. artıkları aynı yerden dışarı atarlar. ışığa hassas hücreleri vasıtasıyla ışığı ve karanlığı ayırt ederler.
vücutlarında, kendlerinden farklı birer organizma olan mikroskopik yeşil algler barındırır. algler kendi besinlerini (şeker) kendileri yapar. suda besin kalmazsa acoel bunların ürettiği şekeri, bazen de algleri yer.
eşeyli, bölünmeyle ya da hermafrodit (kendi kendisini dölleme yöntemiyle) ürer.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim