301.
sizin vicdanınıza tüküreyim.



sabah gazetesi yazarı engin ardıç, kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlayan “seçim erteleme” tartışmalarını yorumladı. ardıç, “kılıçdaroğlu, hiç boşuna ‘ak parti seçmenleri öldüler, oylar bana kaldı’ diye sevinmesin, genel sonuç değişmeyecek” düşüncesini dile getirdi.

ardıç yazısında, “1999 seçimlerinde, yani düzce depreminden sonra, "konteynerlerde" de oy kullanılmış.demek ki oluyormuş... bugün çok düzeyli, çok düzgün ve rahat konteynerler var, çadırda oturanlar da var, çıkarlar azıcık yürürler, oylarını atarlar, bu kadar basit. güvenlik de kolayca sağlanır. bu arada ölüler de tespit edilecek, kütükten düşülecektir. sonucu nasıl etkiler? kaç muvafık ölmüştür kaç muhalif, bunlar seçimden sonra tartışılacak konulardır." ifadesini kullandı.

ardıç şunları kaydetti:

"deprem gören illerde "vekil sayıları" da değişmeyecektir.bir yeniden düzenleme ancak 2024 belediye seçimleri için yapılabilir. daha iyisi, 2028 genel seçimi için. örnek... hatay'dan 11 milletvekili çıkıyormuş.binlerce kişi öldü, binlerce kişi de başka bir ile göç etti...ama hatay'dan gene 11 milletvekili çıkacak. ne kadarı iktidara gider ne kadarı muhalefete, bu da ayrı bir konu ve bizi pek fazla da ilgilendirmez."



buradan
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ak parti seçmenleri öldü oylar bana kaldı demesinler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim