bir henri bergson cümlesidir.

çok haklı bir cümledir. zaten henri bergson gibi büyük adamlar bir cümle kurduğu zaman ben o cümleyi olduğu gibi kabul etme eğilimindeyim. çok seçici değilim sanırım bu konuda. ama henri bergson bir şey söylediyse doğrudur.

yine de söylenenleri kendi kendime yorumlamadan edemiyorum. aşk söz konusu ise benim de söyleyecek şeylerim var elbette. kendimi bergson kadar iyi ifade edemeyebilirim ama en azından içimden geldiği gibi yazma kabiliyetine sahibim.

bu uzun ve gereksiz girizgahtan sonra, hazır okumaktan vazgeçip gidenlerden sonra okumaya istekli bir grupla devam edeyim anlatmak istediklerimi anlatma çabasına.

aşık olunca geçmiş değişir çünkü aşık olduğu andan itibaren insan artık o eski halinden tamamen farklı bir kişiliğe bürünür. ve bu yeni kişilik artık geçmişi olduğu gibi görmez ya da yorumlamaz.

eskiden başına gelen birçok kötü olay artık onun için aşık olduğu kişiyle paylaşacağı anlara dönüşür. yaşadığı her şey onu aşık olduğu insana götürecek olan yola döşenen taşlar haline gelir. mesela singer dikiş makinesinin üzerine düşünce yüzünüzde oluşan o yaranın bıraktığı izi o zaman hiç canınız yanmamış gibi anlatabilirsiniz. yararlarınız güzelleşir, geçmiş bambaşka bir hal alır.

daha fazla anlatacak çok şey var ama bence bu kadarı yeterli. ben değişen geçmişle yüzleşmeye gidiyorum. umutluyum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"aşık olunca geçmiş değişir" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim