kaynak
binali yıldırım, anneler günü'nü kutlayarak, "unutmayın, bakan olabilirsiniz, başbakan ve cumhurbaşkanı da olabilirsiniz ancak size bakan bir kadın olmazsa hiçbir şey olamazsınız" demiş.
devamını gör...
sen tayyip'in kuklasıydın ve öyle kalacaksın. senin gram özgür iraden yoktu.

ezik, sünepe herif.
devamını gör...
bir takım kelime şakacıkları falan...
devamını gör...
aforizma yapayım diye böyle bir söz söylese gerek;

insanların hayat hikâyeleri önemlidir; kim kimin akrabası, babası annesi kimdi, vs gibi detayları içeren; bu tarz yazılara "biyografi" diyoruz. biyografik kitaplar çok önemsenir, örneğin ishak alaton öldürülmeden önce bu tarz bir kitabı kaleme almıştı; bunun dışında, belediye başkanları nin özgeçmişleri belediye wep sitesinde yer alır; ha keza kamu kurumlarının wep sitelerinde de benzer bir uygulama vardır.
bunun dışında, "tarihin kutbu" ismi ile anılan "prof dr halil inalcık" ile kendi hayatı ile ilgili yapılan bir röportaj kitap haline getirilmişti. benzer bir kitap "ilber ortaylı" hakkında da var. bunun dışında, adnan kahveci hakkında yazılan çok kısa bir kitap var. necip fazıl kısakürek ile ilgili de bir kaç kitap var, mehmet akif ersoy hakkında da bu tarz kitaplar var; hatta bu kitaplar içinde, ilgili kişi ile ilgili anılarda aktarılıyor.
yine benzer farklı bir lâzım tarzı da, soner yalçın'ın "efendi" kitabı ile yazmaya başladığı kişilerin hayatlarının gayri resmi tarihini resmetmesi örnek gösterilebilir. "efendi" kitabı, ittihat terakki mensubu doktor nâzım'ın hayat hikâyesini anlatır; ki doktor nâzım, izmir suikasti ile ilgili yargılanır ve idama mahkûm edilir; hayatı burada son bulur; kitap doktor nâzım 'ın hayatını anlatırken, 2.meşrutiyet, enver paşa, 31.mart vakası gibi bir çok tarihi olaya da tanıklık eder; kitap önemli bir tarihi belge niteliğindedir; çünkü dipnotlar ile beslenir. yine aynı yazarın "bay pipo" isimli kitabı da, mit mensubu "hiram abas" in hayat hikâyesidir. hatta yazar bu kişinin hayatını ünlü mafya dizisi "kurtlar vadisi" dizisinde "arslan" bey isimli karakter ile canlandırır, (söz konusu dizide soner yalçın bir dönem konsept danışman olarak görev almıştır); yine aynı yazardan "cem ersever' in itirafları" tarzı jitem in tarihçesi hakkında kimi yerleri kurgu olduğu değerlendirilen kitapta çıkmıştır.
yazının formatı sanki; soner yalçın'ın yazdığı kitaplar gibi oldu; yazarın diğer kitapları da kıymetlidir; kimi yerde cengiz özakıncı ile benzer konularda yazdığı görülür.
nerden geldik buraya, (tam bu noktada yazının başlığına bakmak zorunda kaldım) ha evet aforizma tarzı sözler demişim; hayat hikâyesi, röportaj vs.
özellikle devlet görevinde bulunan kişilerin hayat hikâyeleri ve anıları ilerleyen dönemde kendileri veya başka girişimci yazarlar tarafından kaleme alınır; belli mi olur belki bu tarz bir kitabı soner yalçın kaleme alır, bu aforizmik sözde kitapta bir bölüm olarak, anneler gününde söylediği söz diye kayda girer,
olur mu, olur
devamını gör...
e zaten bir şey olamamışsın ki.
devamını gör...
kadına bir nesne bir obje gibi bakan adamlara bak sen. kim yazıp öğretti buna bu cümleleri. zira kendi başına tahtaya öğretmen dahi yazabilecek birisi değil.

bakan hatta başbakan olan, sonra kaldırıp atılan, bu duruma da bön bön bakan adamdan inciler.
devamını gör...
ulan cengo han'a yaptigim espriyi buna yapmak isterdim ama yaz geliyor silivride zaman geciremem.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bakan olursunuz ama size bakan kadın yoksa bir şey olamazsınız" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim