gündeminde futbol başlıklarının ilk sıralarda olmasıdır.
devamını gör...
küfürlü entrylerin cirit atmasıdır.
devamını gör...
(bkz: ünlü seviciliği)
devamını gör...
günlük mevzuların ve geçici siyasi tartışmaların çok fazla gündemde kalması.
devamını gör...
ekşi sözlük'ün güncel haline kabataslak göz atarak görülebilecek detaylar.

öncelikle belirteyim sözlük tecrübesi olan biri değilim, ekşi sözlük dışında da başka sözlük bilmiyorum. az önce beşiktaş maçı sebebiyle bir bakayım dedim; sol frame denilen yer baştan aşağı bu maç üzerine. her oyuncunun, teknik direktörün, hakemin vs adı olan başlıklar teker teker hortlamış. maç başlığı altına bakayım dedim; kimse kimsenin yazdığını okumuyor, herkes ağzını saça saça küfürler savuruyor, objektif tek bir yorum yok. yani aslında mesele gündemde futbol başlığı olması değil, mesele kin kusulan bir futbol sayfasına dönüşmesi.
hakem bir penaltı vermiş, kendi takımı olanlar ölümüne penaltı derken, rakip takım taraftarları değil diyor. hadi buna da bakış açısı diyelim. bu pozisyon üzerinden iki tarafın taraftarları birbirine sürekli küfür ediyor, bu bir tartışma değil kavga. kendisine kutsal bilgi kaynağı diyen yer aslında bir lağım çukuru. küfürsüz, düzgünce neden penaltıdır ya da değildir açıklayabilen yok. öfke kusmak için gir hiç tanımadığın insanlarda ne ana bırak ne avrat.

bir diğer konu da bence üzerine konuşma, tartışma ya da fikir alışverişi yapmaya değmeyecek türden başlıklar.
sözlük formatlarına uygundur değildir bilemem ama insan merak ettiği ya da üzerine konuşmak istediği bir konu üzerinden başlık açabilir. zevklere göre değişen, mutlak bir doğrusu olmayan türden konulardan keskin değerlerle açılan başlıklar bunların hiç birine uymuyor ve saçma oluyor. mesela "xxx boyunda xx kilo olmayan kızların güzel olmaması" ya da "xx tarihi birden acıkmam" türünden başlıklar kimseye ne bir bakış açısı ne bir doğru bilgi katmıyor. bunlara çok prim verilmemeli diye düşünüyorum.
devamını gör...
küfürlü, cinsiyetçi başlık ve entrylerin ve bir baltaya sap olamamışlığının acısını çeşitli meslek gruplarına anonim olarak saldırarak çıkarmaya çalışan yazar oranının yüksek olması.
devamını gör...
sol frameyi sapkın, troll, spor başlıkları işgal etmiştir.
devamını gör...
cinsiyetçi, ırkçı her başlık ve entry.
devamını gör...
cinsiyetçi başlıklara izin vermektir en başta. büyük olduğunu düşünen sözlüklerin de bence en büyük hatasıdır. nasıl başlarsa da öyle gider.
ancak, bir sözlük, ilk baştan sol framesini bu tarz başlıklara kapatır ve öyle devam ederse bebişim olur :))
devamını gör...
başarıyı kabullenemeyen ve çekememezlik seviyesi yüksek yazar kitlesidir.
devamını gör...
sürekli bir şeylerden şikayet edip kendini bir kaka zanneden yazarlarla dolu olmasıdır.
hey sakin ol ve klavyenden uzak dur sen bir kaka değilsin demek en doğrusudur.
bir sözlükte bir durumdan şikayet edip o durumu düzeltmeye çalışmayan yazarlar olduğu zaman insan çileden çıkıyor.

bir şikayet oluyor ama çözümü için bir şey yapılmıyor.

arada sırada sözlük çok bozdu yhaaa diyor ama argümanı yok elinde.

bilgi bağımlısı sürekli bilgi istiyor ama bilgi kısmına uğramıyor.

kendi istediği başlıklar dışında başlık görünce kuduruyor anlayış göstermiyor.


işte bu tip yazarlar maalesef sözlüğün kalitesini düşürüyor.
devamını gör...
başlıklara klişeleşmiş bakınızlar vermek ve neredeyse açılan her başlığa 2-3 sayfa ezbere bakınızlar verilmesi daha da vahimi başlıkta bilgi verilen olayla ilgili bir güncelleme olmuş olmasına rağmen ezbere yazılanların okunmadan yeni girdilerin girilmesi ve konuyla ilgili girilen 100 girdiden sadece 1-2’sinin bilgi içermesi.

(bkz: ekşi sözlük)
devamını gör...
yazarların, hakkında bilgi sahibi olmadığı başlıklara sanki derin bilgisi varmış gibi yorum yapmaları ve yaptığı yorumu tek gerçek gibi savunup karşı fikre sahip yazarlara saldırmaları sözlüğü kalitesizleştiren etmenlerlerden biridir.
devamını gör...
küfürle kendini ifade etmeyi çok hoş bir şeymiş gibi gören yazarların çok olması..
devamını gör...
bir konu başlığı hakkında yerli yersiz sallaması olabilir.
ben bildiğim ve hakaret içermeden yazmayı tercih ediyorum.
devamını gör...
sozlugu forum gibi kullanan yazar ve yazar adaylarinin urettigi iceriklerdir.
lutfen (bkz: kafa sözlük formatı ve kuralları)
devamını gör...
ifade özgürlüğünden bihaber yazarların çok olmasıdır.
devamını gör...
kankacılık. müthiş giriler yazan insanlar var. özeniyorlar, üretiyorlar, bilgilerini tecrübelerini hiç çekinmeden paylaşıyorlar. tık yok profillerinde. ama bakıyosun şizofrenisi on metre öteden anlaşılan tipler el üstünde tutuluyor. favoriler, artılar havada uçuşuyor. kankacılık kanseri bütün platformları yok eder. üç beş asalak kalır diğer herkes soğur ortamdan. hele ki henüz yeni kurulmuş bir platformda daha da dikkatli olunmalı. ama yönetimin de buna yapabileceği bir şey yok. ilgi budalası şizofrenler her yerde var. kafaya bi huni geçir, azıcık abart, komik olmaya çalış bitti gitti.
devamını gör...
cinsiyet üzerinden onyargi ile açılan başlıklar, başka sözlükler hakkında konuşmak, biz eskiden orda burda bunları yapardık havaları, yazar kavgalarının akışa taşınması, saygısız, düşüncesiz ifadeler, aklına gelen her saçmalığın ifade özgürlüğü adı altında diğerlerine dayatilmasi. gibi durumlardir bana göre.
devamını gör...
yazar profili. bunca delusional nasıl bir araya toplanmış, nasıl yakmışlar kamp ateşini de etrafında akdeniz akşamları veya wonderwall söylemeye başlamışlar şaşıyorsun azcık.

(bkz: ekşi sözlük)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bir sözlüğü kalitesiz yapan detaylar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim